Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nová Škoda Kodiaq RS zná už i českou cenu. Žádná láce to opravdu není

27 komentářů

Barry Lyndon
Škodovka je drahá, protože VW je ještě o dost dražší. :-D
Frfla
Škoda už v celém svém portfoliu žádná láce není. Jen předražené šunty.
KANKUNEN
@Frfla Tak nemudruj a dej sem ty levnější konkurenty. To jsem zvědavý co vytáhneš. Prémii v žebrota edition nebo co to bude?
Jozinwk
@KANKUNEN ....TOYOTU 👍👍👍
Mikesus
@Jozinwk
No toyota ma v tomhle segmentu jen rav4 hev nebo phev. Hev se výkonem na tsi nechyta a phev je srovnatelné cenově.
fOE
@Frfla To je zajimava ekonomicka teorie, kdyz je to tak predrazene, jak si mam vylozit to, ze se to tak dobre prodava? :)
Adam299
@Frfla Proc nenapises jednoduse, ze jsi se spatne ucil a nemas na to penize? Skoda prodala ve 3/4 2024 o 6% vice jak loni. Takove predrazene su ty to jsou :-D
topten
@Adam299
jsi si jistej, ze cervenej diplom a nekolik titulu pred a za jmenem je zarukou dobreho bydla ???
fOE
@topten Zarukou? Ne. Ale statisticky jsou tve sance na vyssi prijem se vzdelanim spis vyssi nez nizsi.
topten
@fOE
bez se podivat na urady na ty vyssi prijmy vsech tech bc, mgr, ing ... a pak to porovnej s tim, kolik das zednikoj za oblozeni koupelny
vono to je o tom, co ses schopnej nabidnou, jak to je ceneny a ne o tom kolik mas titulu

adam nadhodil, ze kdyby se frfla lip uci, moh si toho kadaka koupit
coz je samozrejme blbost, protoze lepsi znamky ve skole nejsou zarukou vyssiho prijmu a uz vubec ne stastnejsiho zivota
Mikesus
@topten
Jj. Znám spoustu lidí, co mají i několik titulů, ale rozhodli se pro povolání, které je naplňuje, ale neni úplně dobře placené. Takový vysokoškolský učitel, ten by z toho platu ani nevyžil. A to maji ty nejvyšší tituly.
Mikesus
@Adam299
No skdovka zrovna nema nejlepší prodeje, ale spatne taky nejsou. Kodiaqu prodala loni cca 100tis, uvidíme co letos. Vrcholné motorizace zdaleka nebudou mezi temi zadanejsimi. Ale zase tenhle kodiaq rs má aspoň přidanou hodnotu v tom vykonu, narozdil od 30tis levnějšího tdi.
Emel
@Mikesus obecně škodovka říkala, že u Kodiaqu víc táhnou vyšší motorizace a výbavy... a pravděpodobně bude dominovat nafta. V českých číslech je to jasné, za letošek 7206 nafta, 1358 benzín, 194 PHEV.
Tipoval bych, že ta silnější nafta bude mít solidní podíl, ale asi lehce pod 50% (té nafty).
U benzínu upřímně nevím... na rozdíl od Superbu je tady 2.0TSI 150kW jako 4x4 a cenový rozdíl oproti 1.5 je citelných 130t... zase ale kupci v téhle třídě budou asi 4x4 chtít a ta 1.5 je dostatečná max v tom Superbu...
Mikesus
@Emel
U benzinu to taky těžko odhadovat. 1.5 jako cena od, chápu její přítomnost. 2.0 tsi 150kw, jako stred s 4x4 a teď tohle jako vrchol. Nafta je dle mého hlavně ta 110kw, ale to asi nezjistime. A upřímně, po vlastní zkušenosti z predvadeci jizdy, ta 142kw vubec nepřinášela subjektivně nic navíc. Přišlo mi to dost line a 142kw bych tomu netipnul ani omylem. Jelo to hodně podobně jako ta 110kw. Interiér je fajn, kufr malej, ale aspoň 3 sedačky se narvou dozadu ( hodně na tesno, ale vejdou, hodně podobné jako do rav4 ). Ale ta bouchajici zadni náprava a ani moc komfortní nebyl. Snad i těch tsi je lépe odladen.
Emel
@Mikesus to je častý názor, víceméně se to říkalo o 2.0TDI vždycky... že ta silnější nafta se projeví spíš na rychlé dálnici... dřív to dokonce bylo tak, že co do reakcí na plyn byla ta slabší lepší.
Ono je to trošku vidět i z krouťáku, 360Nm 1600-2750 vs. 400Nm 1750-3250 - tj. v tom hlavním rozsahu je tam +10% a něco z toho požere ta 4x4 (krom odpichu z místa, tam je zase ta 4x4 plus).
Stejsn
Pokud se to za tu cenu v pohodě prodá, tak proč ne. Podle mě je Škoda obecně drahá a auta má průměrná, ale když je o ně zájem, jedině dobře.
Emel
@Stejsn nějakou dobu byla, ale teď má a) vcelku slušné akční nabídky (zejm. 130 let) a b) často techniku, kterou už konkurence nenabízí.
Arese
@Emel Přesně tak. Ten druhý bod je pro většinu lidí rozhodující!
Mikesus
@Arese
Jako třeba manual a ručku? Nebo jsi mel na mysli 6válec?
Emel
@Mikesus dneska je i dvoulitrové turbo v C a D segmentu vzácnost.
Mikesus
@Arese
no jestli to nebude tím, že D segment už skoro není. u SUV ještě trochu jo. Když pominu SUV, máme prakticky jen superb/passat, camry a 408 ( + deriváty ) v mainstreamu ( prémie motory má ), která je už takový cross. A tam ty motory, kromě té 408 jsou. Ta to dohání trochu jen PHEV, jinak souhlas. u SUV zase v mainstreamu, D segment zas tolik není. Peugeot má jen výkonější EV, Rav4 má HEV i PHEV 2,5l, Peugeot/citroen atd zase jen Phev a EV, Honda má 2,0hev, mazda má co nabídnout, no a D segment je asi vyčerpanej ( určitě jsem teď na pár zapomněl ), renault s jeho 1,2T hev raději vynechám.
Akroma
1,5 mil. nie je málo ale jedná sa o plne vybavené auto. V minulosti bola síce lacnejšia ale štandardná výbava nebola taká bohatá. Tieto peniaze za plne vybavené auto tejto veľkosti s 265 koňovým benzínovým motorom mi nepríde ako zlá ponuka.
Barry Lyndon
@Akroma Navíc když je v ceně ještě speciální daň za škaredost, kterou musí Kodiaq 2 platit hned dvakrát...
Mikesus
@Akroma
Mne osobně tohle přijde jediná adekvátní verze ke své ceně. Na to co ti nabídne, je to slušná nabídka.
Ja Prvni 123
1,5 milionu... oni vam to rikali, ze benzinaky budou za stejnou cenu jako baterkarny.

To jen vy jste tomu neverili a cekali, ze baterkarny zlevni.
Mikesus
@Ja Prvni 123
však i dřív byl kodiaq RS za 1,5M jak vyšitej. Ano, mohl to člověk vzít bez výbavy, kdy ta cena. V roce 2020 stál 1,4M s výbavou challange s TDI a ještě jsi mohl něco málo přihodit do výbavy.
https://www.havex.cz/?…
V roce 2018, když přišel, stál 1,2M a příplatků tam bylo na rozdávání
https://www.auto.cz/…cesky-trh-124934
Takže dnes, po inflaci 30% máš výkonnější a vybavenější auto, které je "dražší" jen o 10% oproti výhodné nabídce v roce 2020.
Pepa_007
Měl jsem docela dlouho Kodiaq 2019. TDI, 4x4. A spokojenost.
Bohužel jeho poslední verze je zezadu divná (lišta nad SPZ divně rozděluje) a předek je jak čumák prasete. Nelíbí se mi.