Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Začátek stavby nové části Pražského okruhu má datum. Bude skoro dárkem k Vánocům

14 komentářů

admin badgeAvatar - Marek Bednář
Marek Bednář
Já se upřímně moc těším, až půlka tranzitu zmizí ze Spořilovské a Jižní spojky. Jenže včera bylo pozdě; ostatně jako na oba dva okruhy v celé délce.
adamzprahy
@Marek Bednář souhlas...bohužel, ta situace je tristní a co většina veřejnosti nevidí - ale týká se jí - je právě katastrofa nákladní přepravy v okolí Prahy. Jestli se někdo diví proč jsou u nás některé výrobky dražší než jinde, tak to že lokální zásobování nad 3.5 tuny musí jet 5h okolo Prahy je jeden z důvodů...

Ještě se modlit aby aspoň i ta severovýchodní část od Satalic se schválila. Kbelská je totiž taky slušná, jednak je to tankodrom, druhak každý všední den kolona od Černého Mostu až do Letňan. Vše jen kvůli tranzitu, který by tam vůbec být nemusel.

Viděl jsem diskuze ŘSD a MD s místníma a vypadá to nadějně. Co je depresivnější je severozápadní část...no teď hlavně tu východní část co nejdříve postavit a dostavit aspoň do Zdib...
ryccardo
@Marek Bednář No to se těší všichni. Jen si ještě počkáme teda. Bylo by dobrý, pokud by se jim povedlo to aspoň nějak rozdělit a část otevřít dřív. Udělat prioritně takový úsek od D1 na sjezd ke Kolovratům nebo až Netlukům a vytvořit tak alternativní cestu, která by ulehčila provozu a zácpám kolem lanového mostu.
Mikesus
@ryccardo
Pochybuju, ze budou otvírat po částech. Taky bych byl rád, aby to bylo co nejdříve, ale zase buďme rádi že už se začíná stavět. Je škoda, že to nepůjde aspoň az do Zdib a bude končit na boleslavsky. Tam bude špunt pokračovat. Ale jižní spojce se parádně uleví.
ryccardo
@Mikesus já jsem rád, jen jsem si tak povzdechl. Jasně, že pokud by už byl rozestavěný i úsek do Zdib, tak by to byla paráda, ale i tohle propojení D10 - D1 OBROVSKY pomůže. Odstraní to špunt, který často vzniká od Lanovýho mostu až k Europarku. Jižní spojka i Baranďák by si měly oddychnout, protože veškerá tranzitní doprava půjde mimo.

Tak teď nám nezbývá než si holt počkat.
Germanec
@Marek Bednář
Osobně jsem velmi skeptický k tomu že to pomůže.
1. se u nás nové stavby staví poddimenzovaně, takže už při otevření nestačí kapacitě - viz blanka, opravená D1. atd.
2. Už dnes je problém na konci vnitřního okruhu kdy od tunel mrázovka se stojí až k odbočce na kačerov, přitom kamiony do této části nesmějí.
3.nikdo dopravu v praze smysluplně neřídí. často v tunelech dochází k nesmyslnému zavírání jednotlivých pruhů, regulaci vjezdu do tunelů atd.
4. při každém otevření nějaké dopravní stavby se něco jiného zavře nebo omezí. Viz letná po otevření blanky. Řidiči jsou pro vedení města jen onuce.
adamzprahy
@Germanec Blanka je trochu jiný příběh a to v tom, že ten byl zamýšlen pro osobní dopravu po Praze a dosud nebyl dotažen. Do nedávna ani nebyl zkolaudovaný a legalizovalo se to jen díky tomu, že se rezignovalo na původní podmínky stavebního povolení.

Kdyby byl kompletní vnější okruh tak mým laickým odhadem od stolu ubyde přes 50% aut v Blance, protože nebude důvod tamtudy jezdit. Jednak kamkoliv se dostat ze severní části Prahy a okolí směrem na západ a jih Prahy znamená jet Blankou bez alternativy. Druhak okruhem zmizí spousta dopravy z jiných tras a oblastí, takže ten zbytek vnitropražské dopravy bude moct jet tam a tím se to celé uvolní. Právě Letná a Dejvice nejvíce trpí tím, že z té strany neexistuje žádná alternativa jak se někam dostat než vjet do tunelu. A paradoxně navazující oblasti (obce) u Prahy 6 ten okruh nejvíce blokují!

Vzhledem k tomu jak hluboko má tento problém kořeny, tak se to dá označit za naprosté selhání celého českého národa a politiky už od devadesátých let, protože se to týká takřka poloviny národa přímo a potažmo celého národa nepřímo kvůli ekonomickým škodám a brzdám, které to způsobuje (centrální sklady okolo Prahy atd.). V Česku se nedá nikam dojet, protože těch českých pár dálnic vede do Prahy kde dosud není žádné odpovídající propojení.
ericn
@adamzprahy Souhlas :-)
Stejsn
Než sedm ilustračních fotek kdoví odkud jste do galerie mohli dát mapku.
adamzprahy
@Stejsn jop, marně jsem proklikával galerii, článek pomalu na úrovni rychlého tweetu :D
eLzyx
video o ničem, fotky o ničem, prosím nahraďte tyhle "autory" nějakou AI, svoji práci odvede jistě lépe.
topten
diky Kupko
snad to budes ty, kdo bude strihat pasku
a nebude se tam naparovat bures 25085 s kcharlem sony gavlickem a schillenou tiktikovou hranolkou schillerovou
Pepa_007
Rozšíření D5 o jeden pruh: Podle úředníků by byla cesta autem pro dojíždějící příliš atraktivní, měli by přesedlat na železnici. Takže vydal úřad zamitave stanovisko.
ericn
@Pepa_007 Banda ***ů a to že u napojení na D0 u Zličína každý den v týdnu stojí kolony kamionů jim nevadí....