Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Řídil jsem vůbec poslední Lamborghini Countach. Zážitek jsem si musel zasloužit

19 komentářů

KANKUNEN
Ahojte, jaké auto byste si přáli pod stromkem? Já Kiu EV6 GT. 600 koní a můžeš s tím i pro chleba k hrachovce. 🙃🎄Přáním by bylo Pagani, ale s tím by člověk vyjel 2x za rok.
Miroslav Peterka
@KANKUNEN
no to je pěkná vánoční otázka:) takhle od boku asi chrysler pacifica na cestování s dětma a pro sebe nějakej houpavej citroen nebo starší ameriku, třeba viktorku:)
rohYpnol
@KANKUNEN

Hezká otázka. Já bych tam viděl Jeep Grand Cherokee 5.7 hemi.

Něco jako tohle
https://www.sauto.cz/…erokee/165460226
Mokrous
@KANKUNEN Zeekr 001 Facelift 580kW.

https://www.zeekrglobal.com/vehicles/001

Též vhodné na dojíždění pro chleba, stejně jako pro offroad, nebo drag race, případně ke sledování filmů při masáži a hvězdné obloze.

Ale až jako druhý dárek. Tím prvním by byl VW Touareg TDI v plné polní...
speedfred
@KANKUNEN
McLaren F1 a kľudne by som s ním jazdil.
traveldrive
@KANKUNEN

Mustanga. Klasiku, nie elektrického.
https://www.gallery-aaldering.com/…/34874324-89.jpg?v=16
Ozzman
Ja jsem skromnej, ja toho novyho, idealne moznost si vybrat aspon barvu, jinak je mi to fuk, V8 a asi bych ni neresil, jestli manual ci automat, a zavrel bych ho do garaze abych ho moc neojezdil a chodil se na nej koukat, jako to dela Pradeda :D @traveldrive
3_diamanty
Je z toho aj celkom pekny lego set z rady lego icons ... cislo setu 10337 ... pekny biely countach... brachovi som ho tento rok kupil k 40tke ... ale stale ho ma v krabici... ako velky fanda lega si ho asi budem casom musiet vypytat naspat 😁 ...
rohYpnol
@3_diamanty
Jo, lego je bohužel pro běžného smrtelníka jediný způsob, jak se k těmto ikonám dostat.

Bohužel? Vlastně možná i bohudík. Jinak by to zkrátka nebyly automobilové legendy 😆

Countach za mě určitě je jedno z těch aut, které by v TOP 10 garáží bylo.
traveldrive
@rohYpnol Pre niektorých je Lego-model jediným vhodným autom vôbec...
rohYpnol
@traveldrive

Tak sni dál 🤣🤣🤣
traveldrive
@rohYpnol

Dík. Ale keby som už naozaj inú možnosť nemal, postavím si ho radšej z Merkuru. Lego nemusím, stavať auto z tehličiek ako murár domček mi príde nelogické. ;-)
apoho
shrnuto jednou větou:
Stojí to za starou bačkoru!
escomak
Já jsem si minulé vánoce přál Cupru Formentor VZ5... a v lednu se konečně dočkal. No zrychlení jen 4,2s na sto, cca 13 na 200 a když se použije launch control tak to dá za 3,7s. A jízda je zážitek.
traveldrive
Stále nechápem, prečo dotyčný pán robí motoristického novinára a píše články. Obsah mizerný, forma ešte mizernejšia, žiadne nadšenie, vzrušenie z jazdy, nič. Suchý popis, slabá reportáž bez emócie a bez zápalu. V jednom kuse "countach" s malým "c", viem už sa to tu vysvetľovalo, ale to údajné pravidlo je blbé, vyzerá to strašne. Pocit z celého článku, je to ako očakávanie gurmánskeho zážitku a dostať bramboračku z vývarovne...
maca02
@traveldrive
Stejný pocit. Dočetl jsem až na konec a on tam byl ... konec! a nic dalšího, proč? Čekal jsem, že se autor trošku rozepíše, ale přišlo nic, zklamání a úvahy o tom, proč to autor udělal. Je to článek k ničemu, obyčejný honeypot.
Anonym
@traveldrive Pokud jde o velké a malé pismeno, dle mého úplně nechápou chlapci rozdíl mezi obecným označením a konkrétním.

Viz: Za vlastní názvy se považují jména ochranných známek (českých i cizích). Ty jsou udělovány potravinářským, spotřebním a dalším výrobkům či sociálním sítím, např. Eidam, Rama, Blaťácké zlato, Moravanka, Znojemské okurky, Pardubický perník, Coca-Cola, Staropramen, Radegast, Ariel, Jar, Škoda Fabia, Mercedes, Opel Vectra, Facebook, Instagram...
Bohužel určit pevnou hranici, kdy jde ještě o vlastní jméno a kdy už o obecné, nelze. Užití velkého/malého písmena závisí na typu textu, kontextu atp. Jestliže se např. v odborném časopisu představuje nový model auta, hodnotí se kvalita vín atp., jde bezesporu o vlastní jména, naproti tomu jestliže jsou v povídce věty: Nezvládl řízení a naboural úplně novou fabii. Objednali si frankovku, pak jde o jména obecná. Obecné pojetí převládá i při užití těchto pojmenování v kuchařských knihách. https://prirucka.ujc.cas.cz/

Vzhledem k tomu, že autor píše o konkrétním autě, dle mého, tam má být velký pismeno. Asi neměl v "kapse" deset "kuntášů" a i tak nejde o obecné označení jako supersport, ale vždy o konkrétní model auta od Lamborghini, pardon snad lamborghini? 🤣.. Ale neumí zaujmout obsahem, zaujme touto blbostí...
traveldrive
@Nommonik

Podľa mňa to netreba riešiť. Meno je meno. Rozlišovať medzi konkrétnym a všeobecným pomenovaním v tomto kontexte je hlúposť, pravidlo pre pravidlo. Škoda alebo Lamborghini sú konkrétne pomenovania, výraz "auto" všeobecné.
MB1975
Nejsem vůbec závistivy ale zde to musim priznat ze je to koncetrovana zavist😍i kdyz uz jsem pobobny pad ze snu do reality zazil kdysi u 911. To svezeni se taky rozchazelos predstavami