Videa
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeVideotest nové Toyoty Land Cruiser v Maroku: To auto projede úplně všechno!
32 komentářů
3_diamanty
Paradne auto... zaujimave by bolo porovnanie v terene s Geckom .... pripadne aj s tym novym drahym defenderom... to by bol mnamkovy trojboj ham ham
@3_diamanty
Auto sa mi páči , introš mi sadol ako zadok na šerbeľ len škoda toho EU motora. Buď to chce 6 valcový dízel alebo nejaký schopný benzín ktorý majú.
Auto sa mi páči , introš mi sadol ako zadok na šerbeľ len škoda toho EU motora. Buď to chce 6 valcový dízel alebo nejaký schopný benzín ktorý majú.
@speedfred
Aj mne sa celkovo paci.... toyota to robi velmi umne.... co auto to uspech ... a dnes uz aj dizajn toyota vie... casy nejakeho nemastneho neslaneho aurisu ci avensisu su uz tiez fuc
Aj mne sa celkovo paci.... toyota to robi velmi umne.... co auto to uspech ... a dnes uz aj dizajn toyota vie... casy nejakeho nemastneho neslaneho aurisu ci avensisu su uz tiez fuc
Jo, LandCruiser je skvělé auto, docela drahé, ale kupce si najde, jenže považuj, za ty peníze mužeš mít 5 takových krasavců http://www.sauto.cz/…hi/asx/207737683 no není to lepší ?! @3_diamanty
@Ozzman
Zas tak drahé není, když se clovke podiva na trh. Jen ten motor je prostě tragédie.
Zas tak drahé není, když se clovke podiva na trh. Jen ten motor je prostě tragédie.
@Mikesus
Dobre ti rozumiem, že v prípade šesťvalca by si bol ochotný dať ešte viac? No neviem, mne fakt príde 90 tis.€ za 150 kW ako cena s ustreleným deklom; ako som spomenul, aj voči Navare a Highlanderu je cenový odstup proste príliš veľký.
Dobre ti rozumiem, že v prípade šesťvalca by si bol ochotný dať ešte viac? No neviem, mne fakt príde 90 tis.€ za 150 kW ako cena s ustreleným deklom; ako som spomenul, aj voči Navare a Highlanderu je cenový odstup proste príliš veľký.
@traveldrive
Povedzme že za podobnú cenu som kúpil nedávno R6 d 221kW a ten motor je úplne inde ao tá 2.8 v LC.
Inak LC fakt moc fajn auto a s Hiluxom by som ho ani neporovnával, to je uskánaná koza oproti tomuto.
Povedzme že za podobnú cenu som kúpil nedávno R6 d 221kW a ten motor je úplne inde ao tá 2.8 v LC.
Inak LC fakt moc fajn auto a s Hiluxom by som ho ani neporovnával, to je uskánaná koza oproti tomuto.
@traveldrive motor je v tomto případě naprosto podružný, tady platíš za průchodnost terénem, nezničitelnost, dostaneš auto, které reálně spadne na ceně proti německé konkurenci třeba o třicet procent méně... LC drží cenu naprosto neuvěřitelně.
twistedTSD
Toyota ví, že auto do seriózních podmínek má být spalovací. Bravo. Evropské automobilky už by z toho udělaly pětimetrový family-friendly městský crossover.
@twistedTSD
Tak od toho má Highlander, nebo případně MPV Siennu. To nemusí dělat z offroadu
Tak od toho má Highlander, nebo případně MPV Siennu. To nemusí dělat z offroadu
@twistedTSD Evropské automobilky žádný off-road nevyrábí už asi tak deset let (poslední byl starý Defender). Možná tak ještě G-class.
kari.laz
To auto se mi líbí čím dál více, na živo vypadá relativně kompaktně, nepůsobí nijakým monstrózním dojmem, jak by člověk čekal.
Nový "retro" vzhled k tomu vyloženě sedí. Schopnosti od vozu očekávané má excelentní. Škoda, že motor není i se silnějším motorem. Nějaký šestiválcový diesel okolo 200kW by tomu setsakramentsky slušel. Nicméně aktuální 2,8 je na vlastnosti auta asi dostačující.
Nový "retro" vzhled k tomu vyloženě sedí. Schopnosti od vozu očekávané má excelentní. Škoda, že motor není i se silnějším motorem. Nějaký šestiválcový diesel okolo 200kW by tomu setsakramentsky slušel. Nicméně aktuální 2,8 je na vlastnosti auta asi dostačující.
@kari.laz
Ten diesel to auto degraduje o nekolik levelů. Ze skvělého základu, super výbavy, kvality a materiálů udělá diesel jen jednu navonenou bídu.
Ten diesel to auto degraduje o nekolik levelů. Ze skvělého základu, super výbavy, kvality a materiálů udělá diesel jen jednu navonenou bídu.
@Mikesus to si vůbec nemyslím. Podvozek Land Cruiseru je pořád hodně off-roadový, houpavý, silnější motor vůbec nepotřebuje. Je to nezmar třeba na Balkán, do Ruska, v Česku a obzvláště jen po asfaltu je toho auta škoda. Tam je daleko lepší volbou SUV.
S benzínem by to auto žralo 15+ a nikdo by ho nechtěl. A dynamika by nebyla o mnoho lepší...
https://www.automobilrevue.cz/…-4-0-v6_881.html
(možná to vypadá, že dávám odkaz na archaický test, ale ten archaický motor je třeba v UAE stále v prodeji:)
teď se dívám, že nové Prado má nějaký 2,4 turbo benzín, to asi taky nebude žádný sprinter
S benzínem by to auto žralo 15+ a nikdo by ho nechtěl. A dynamika by nebyla o mnoho lepší...
https://www.automobilrevue.cz/…-4-0-v6_881.html
(možná to vypadá, že dávám odkaz na archaický test, ale ten archaický motor je třeba v UAE stále v prodeji:)
teď se dívám, že nové Prado má nějaký 2,4 turbo benzín, to asi taky nebude žádný sprinter
@Man Ký
Tohle není o sprintovani, ale o tom komfortu. Nic neřešit, nic nebýt rušen, ani terénem. Ten motor má ségra v hiluxu a je to fakt tragédie. A to nemluvím o té menší 2.4, to je ještě horší. Ze to je líný, u hiluxu tolik nevadí, ale u "luxusnejsiho" LC, je ostuda. No a když potom vibruje cele auto a k tomu ten zvuk. To je pak i zlatej trivalec z yarisu.
Tohle není o sprintovani, ale o tom komfortu. Nic neřešit, nic nebýt rušen, ani terénem. Ten motor má ségra v hiluxu a je to fakt tragédie. A to nemluvím o té menší 2.4, to je ještě horší. Ze to je líný, u hiluxu tolik nevadí, ale u "luxusnejsiho" LC, je ostuda. No a když potom vibruje cele auto a k tomu ten zvuk. To je pak i zlatej trivalec z yarisu.
@kari.laz
Naživo kompaktně?!? To jsme asi každý viděli jiné auto... Reálně je to fakt kráva.
Naživo kompaktně?!? To jsme asi každý viděli jiné auto... Reálně je to fakt kráva.
@rohYpnol píšou to i v jiných testech, ale sám tomu nevěřím, už předchozí byl hovado, nový má 5 metrů a 2,3 tuny, takže to vedle X5ky vypadá jak panelák... je to monstrum, a to ještě není ten opravdu velkej (300)
@Man Ký tak je to kus auta, není to segment pandy, ale opravdu nevypadá tak mohutný, jak by jeden čekal
@kari.laz
https://images.summitmedia-digital.com/…4-1691108854.jpg
sám neumím říct, jestli působí nový větší nebo menší než starý.
Ale jestli opět vyrostl, maskuje to zdatně.
https://images.summitmedia-digital.com/…4-1691108854.jpg
sám neumím říct, jestli působí nový větší nebo menší než starý.
Ale jestli opět vyrostl, maskuje to zdatně.
Za prachy, ktoré za to pýtajú, by to mohlo aj lietať.
To máš zajímavou představu o ceně letadel. Za 2M nové, to bych chtěl vidět, spis v eurech, pak jo. možná tak ultralight, ale to je jen pro 1-2 osoby a jako letadlo to považuje málokterý pilot.
Ja som nepísal o lietadle (to píšeš len ty), ja som napísal, že by to auto mohlo aj lietať. Prelistuj internet, učite nájdeš za 80-90 tis. € slušný vírnik. ;-)
Ale vážne, chce to trochu nadhľadu. Berieš ma doslova ako školák. Písal som len, že cena od cca90 tis. € hore mi príde predsa len privysoká. Veď je to dvojnásobok ceny Hiluxu a o 50% viac ako stojí Highlander.
Zcela souhlas. V těch vodách už lze uvažovat o úplně jiné lize. Malé LC je pořád obyčejný vůz, nic luxusního. Jen samozřejmě s tím, že to je opravdový nešizený offroad.
Ale nevím, pořád už člověk může koukat jinam a takový Defender... Toyota ale bude na rozdíl od LC fungovat i za 3 roky 😆
Srovnávat s Highlanderem je nesmysl, HL je úplně jinde než LC...
Zkrátka kolem a kolem, když uvažuji, ano, konkurence vlastně příliš není, LC si tu cenu obhájit dovede.