Ekonomika

Zpět na článek

Import ojetých aut loni klesl. Byl nejnižší za posledních 10 let

12 komentářů

Horký Hrom
Až budeme mít německé platy a elektromobily budou levnější než fosilní dinosauři, import ojetin nebude potřeba vůbec. Každý si bude moci dovolit koupit si novou Teslu nebo Enyaq, nebude muset o nich jen snít. Navíc díky obnovitelným zdrojům bude elektřina levná a provozovat elektromobil si bude moci dovolit každý. A nejen to, díky sdílení, nebo využíváním své Tesly jako úložiště, budou elektromobily svému majiteli vydělávat.
vencelín
@Horký Hrom
Nesmysl. Pro většinu lidí, kteří mají rádi auta bzucak rozhodne není vysněné auto.
Souhlasím, že s vyšším i platy prodej starších vozů (reknemez 10 a viceletych) pokles e. Je otázkou o kolik, neboť některá novější auta již ani nenabidnou některé vlastnosti co ta starší.
topten
@vencelín
vetsine lidi je uplne jedno co ma pod kapotou
jinak by tady nejezdilo tolik smradlavejch a rachoticich chrochtu
kadlekadle
Rezna
@topten
Většině lidí to jedno není, jen prostě jezdí tim na co mají. Osobně mě ten litrovy 3hrnek mě pěkně štve....ale je to nejekonomictejsi varianta (služebnák)
vencelín
@topten
Zda je to většině lidí jedno, to je otázka.
Mne třeba to zas tak jedno není, preferuji více válec (takže vzhledem k nákladů mám v reálu 4 válce 2,0 a 3 válec bych fakt nechtěl).
A mám jak Vznětový tak i zážehový. To ze někdo jezdí autem se Vznětový motorem, tak mu to může i vycházet. Já jezdím většinou další trasy a poučky po městě autem téměř nejezdím.

@rezna
Jo jo darovanému koní na zuby nehled :) . V nafasovanem sluzebaku bych ten 3 hrnek taky pretrpel, soukromé bych jej však neporidil.
topten
mame vic penez a tak kupuje novy anebo starsi koupeny jako novy tady v cesku, takze se jich tolik netaha od turku z nemecka
.
to je ta fyjalova drahota
fyjalo octup !
KANKUNEN
@topten Vyprodané dovolené a ucpané hory. Fyjalo, neumíš ani zajistit dost dovolených a více cest na hory. A to zdravotnictví, máme nejlepší index, ale ten náskok je malý. A hlavně žádné prachy na zbraně, to aby tu mohl šaškovat národ, co dává na válku polovinu.
topten
@KANKUNEN
jj,
za komousu slo do armady neco pres 6%HDP (tehdy ND (narodni duchod)), coz by dnes bylo cca 500mld, tedy 3x tolik nez ted
a vzalo by se to z duchodu, takze misto 750mld na duchody by slo 400
tedy polovicni duchody
spousta duchodcu to tak evidentne chce
KANKUNEN
@topten I tak asi třetina Čechů vidí svou lepší budoucnost jako stát se Běloruskem 2. Tam není Green Deal. Pozor, mi GD jako takový taky leze na nervy.
Tycoon
@topten

Nemůžeš srovnávat % HDP s % HND, to jsou dvě rozdílné veličiny.
topten
@Tycoon
sou, ale aspon o necem to kazdopadne vypovida
navic za komousu byla armada nekolikrat vetsi nez armada dnes, takze relativne stala mnohem vic
.
ke konci komousu slouzilo v CSLA cca 200tis vojaku
z toho 70tis profi, zbytek zakladaci
gumaci brali plat, zakladaci zold
gumaci jakozto silova slozka, o kterou se komousi opirali, brali v prumeru vic nez byl prumernej plat v zemi
provoz kasaren, ktery byly snad v kazdym okresnim meste, prisel taky na nejaky penize
to samy nakup, provoz a udrzba techniky, ktery bylo mnohem vic nez dnes
.
vubec bych se nedivil, ze armada stala vzhledem k vykonnosti ekonomiky jeste mnohem vic nez trojnasobek proti dnesku
SubaristaSTI STI
Levné a kvalitní ojetiny jsou vyprodané, na ty luxusnější nemají češi peníze.