Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
sargis
5
Ok, GTI=grand touring injection. Sranda, ze avizovane auta nesplnaju ani jedno slovo 😊)
Pepa_007
0
@sargis GTI=Grand Teuer Ignite. 😉 👍🏻
Pepa_007
Paráda. Těším se na skvělé výkony. Zrychlení kolem 4-5s na stovku a maximální rychlost 250km/h.
To bude hot BEV. 😉 👍🏻 🍀
Nebo to skončí tak, že zrychlení bude pěkné, ale max rychlost 180. A při sportovní jízdě to bude po 60km vybité? 🤮
Sportovní BEV je takový oximoron. Když už má sportovní parametry (zrychlení a rychlost >250km/h) tak má nesportovně obrovskou hmotnost. A pokud nemá vysokou hmotnost, tak sportovně ujede na jedno nabití jen pár km.
Jinak do města jsou BEV bezva.
To bude hot BEV. 😉 👍🏻 🍀
Nebo to skončí tak, že zrychlení bude pěkné, ale max rychlost 180. A při sportovní jízdě to bude po 60km vybité? 🤮
Sportovní BEV je takový oximoron. Když už má sportovní parametry (zrychlení a rychlost >250km/h) tak má nesportovně obrovskou hmotnost. A pokud nemá vysokou hmotnost, tak sportovně ujede na jedno nabití jen pár km.
Jinak do města jsou BEV bezva.
@Pepa_007 Up! GTI měl stovku za 8,8s a vMax 196, abychom zůstali v kontextu třídy.
Sportovní auto může mít různé podoby a ty elektrické jsou jiné, než na co jsme byli zvyklí. Zatím se na nějaké vyloženě sportovní elektroauto čeká - jsou tu hyperauta jako Nevera, jsou tu silná normální auta jako Ioniq 5N, Taycan nebo Tesla Plaid... je tu nějaký pokus o roadster od MG. Nejblíž k běžnému sporťáku má asi Lotus Evija... mně by zajímala nějaká civilní verze ID.R, pokud to vůbec jde.
PS: Chiron má taky 2t...
Sportovní auto může mít různé podoby a ty elektrické jsou jiné, než na co jsme byli zvyklí. Zatím se na nějaké vyloženě sportovní elektroauto čeká - jsou tu hyperauta jako Nevera, jsou tu silná normální auta jako Ioniq 5N, Taycan nebo Tesla Plaid... je tu nějaký pokus o roadster od MG. Nejblíž k běžnému sporťáku má asi Lotus Evija... mně by zajímala nějaká civilní verze ID.R, pokud to vůbec jde.
PS: Chiron má taky 2t...
rohYpnol
Těším se na cenovou paritu a základní cenu max 300.000,- Kč
@rohYpnol Tak zase kdyby to bylo GTI v benzínu myslím že by stálo určitě víc než 300 😁
@Sevca1 A možná by alespoň stálo za to.
jersey.se
Vždycky když někdo kombinuje elektrodebil s přívlastkem “sportovní”, nevím proč, ale vzpomenu si na přelom století a vopičované těžkopádné chrochtávky (ovce v dýzlu pyčo) , sypající za sebou při každém sešlápnutí plynu brikety. Taky naprosto k smíchu!
@jersey.se Když ses uklidnil s tím "sportem" u dieselu, alespoň ses někam dostal. Dojezd 1000km v pohodě s doplněním další energie do 5ti minut. S EV když se po "sportování" uklidníš, tak se dostaneš leda k nabíječce a to jen možná 😄
Btw strávil jsem teď 2 dny s dieselem (náhradní auto) a vracet se zpět už bych se ani nechtěl...
Btw strávil jsem teď 2 dny s dieselem (náhradní auto) a vracet se zpět už bych se ani nechtěl...
@ericn ty kedy máš čas vypisovať sem komentáre pod články o EV ked denne jazdis 2000km? Teda aspon to tak vyzerá, že bez toho si nevies predstaviť deň
@dodo24 hele ani ne, ale jsou dny kdy musím udělat 500-600km a strašně mi štve, že s CNG musím tankovat, 5min, po cestě (max 400km na nádrž). Při představě, že budu někde po ČR stát u 50kW nabíječky a čekat skoro hodinu na dobití do 80-90%, mě úplně nasírá… 😋