Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Videa

Zpět na článek

Páchne vám klimatizace? Martin Vaculík radí, co s tím

27 komentářů

WinDiesel
Za 2500 jsem si koupil generátor ozónu na čištění autoklimatizací a po 3/4 hodině auto přestalo smrdět, tedy přesně opačně než to popisuje pan Vaculík. Možná nevzal úvahu že to co v autě páchne, jsou rozložené zbytky mikroorganizmů. Ozón O3 ovšem tyto pachy likviduje oxidací, a ty potom přestávají páchnout.
Mokrous
@WinDiesel Dík za tip. Také přecházím raději na "udělej si sám", když vidím co a za kolik předváděj ty howada ve značce...
Největší maso a hádku na toto téma jsem zažil v BestDrive, kdy krom jiných perel mi jeden z těch debilů zapnul nějakej šmejdskej generátor ozónu v autě na place před servisem a auto včetně klimy samozřejmě bylo vypnutý. Byl to nadlidský úkol těm bezmozkům vysvětlit, že mi nesmrdí sedačky, ale že chci vyčistit výparník. A jak se to tam asi tak dostane, když to neběží???
A oni, že se takhle ale dělá... Au!
A takhle to pak dopadá se vším. Předáš klíčky "odborníkovi" ve značce a platíš a platíš, nechápeš a pak jen brečíš, proč je celý auto rozbitý, když to přece dělali ti "odborníci", akorát jsi je u toho neviděl.
Krum Páč
Mokrous
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Man Ký
@Mokrous asi není, když ti způsobil takovej amok😊
rohYpnol
Nestačím se divit. Vaculík zřejmě navštěvuje chocholouška, jinak si to nemohu vysvětlit...

Kabinový filtr mj. také brání tomu, aby ventilační okruh nasál nečistoty, které klidně mohou poškodit ventilátor.

Na výparník se i přes filtr dostane co se dostat má.

Tahle rada je nejen že blbost, ale ještě to je rada jak si potenciálně poškodit vůz.
Anonym
@rohYpnol jo je to nesmysl, všechno špatně. Správný postup je vyndat filtr, vysát, na výparník nastříkat pěnový čistič nebo roztok určený k čištění výparníků který se nechá řádně odtéct skrz odtok. Poté se dá nový filtr a pak až tenhle sprej který není primárně určený k desinfekci ale spíš aby to v autě bylo příjemněji cítit. Poté se také může použít generátor ozonu. Celkové náklady jsou 400 Kč maximálně.
martinvaculik
@Karel Štolař U mnoha vozů je ten výparník laikovi velmi špatně přístupný (sám se na něj samozřejmě vždycky dostanu, nebojím se domontáže čidla atd.). Radil jsem postup, který mám mnohokrát vyzkoušený a zvládne jej každý.
Anonym
@martinvaculik Ano máte pravdu, od toho je u těch sprejů ta dlouhá hadička. Spoustu lidí to nacpe jen do těch otvorů ventilace a to je také špatně. Určitě to co jste udělal může také pomoct, zápach nachvíli zmizí, ale po určité době se opět vrátí zpět v plné síle. Skutečně je lepší to udělat pořádně. Těch produktů je dnes celá řada a téměř všechny kvalitní takže cena se dá opravdu udržet v rozumných mezích..
traveldrive
@rohYpnol
@Karel Štolař

Ten chlap už nakecal toľko nezmyslov, že sa divím, že ho ešte niekto počúva. Možno sa mu občas zadarí, ale dosť často nie, tak keď nemáš v danej veci prehľad, môže ľahko uškodiť. Preto jeho rady radšej ignorujem.
martinvaculik
@rohYpnol Dobrý den, opravdu úspěšně tento svůj postup praktikuji posledních pět let na každém druhém bazarovém voze. Je jednoduchý, zvládne to každý. I můj oblíbený škodovácký servis vyndává kabinový filtr při aplikaci ozónu. Prostě to mám vyzkoušené a i z krutě zapáchajícího vozu tak na ten týden testu udělám obyvatelný. Bez vyndání filtru byly výsledky horší. Když ho stejně měním, není důvod to tak neudělat. Při přepnutí na vnitřní cirkulaci ventilátor nečistoty nenasaje. Kompletní přehled u funkci topné a ventilační soustavy v autě samozřemě mám, jsem schopen i kompetentnějších postupů, ale tento je jednoduchý a všude dosažitelný.
Ji/Ri
rohYpnol
@Ji/Ri
Tvé názory mě jsou absolutně ukradené. Jsi jen lhář, hujer a nálepkovač. Navíc sprostý.
Ji/Ri
ryccardo
@rohYpnol hele necistoty, ktery by mohly udelat nejakou neplechu jsou nalepeny na filtru, takze tenhle postup nicemu neskodi a navic filtr nechyta tu ucinnou latku do sebe. Za me dobry tip. Priste vyzkousim.
jiras_
@rohYpnol Akorát že když se zapne vnitřní cirkulace, zavře se klapka s přívodem vzduchu z exteriéru, takže se tam nemá co dostat.
MarekAbsolon
Vsadím se, že ve škoda/vw/mercedes/stellantis by klima voněla. Ta smrdutá je v Toyotě. Tak jistě.
Podle mě tam páchne ten Vaculík, smraďoch jeden stará.
martinvaculik
@MarekAbsolon Klimatizace začne smrdět u vozů všech značek, kde se o ní někdo nestará.
Mokrous
To jsou rady panečku. Nastříkat si do auta voňavku na 2 dny a všechny plísně a bakterie na výparníku nechat žít dál...

Pro zdraví je důležitá čistota a ne smrad po citrónech...
Dedojozef
Daval som cistit klimu 4 tyzdne dozadu, aj novy filter. Niekedy sa ale stane, ze kratku chvilu smrdi, po 30 sekundach to zmizne. Uplne nahodne. Nie je to o tom, ze by nasal zvonku nejaky smrad. Asi ti dam precistit este raz niekde inde.
ryccardo
@Dedojozef hele to mi delalo taky. To je ten vyparnik proste tak zarostlej bordelem, ze je fakt nutny to radne proozonovat jinak se toho neda zbavit. To urcite v tom servisu jen nastrikali trochu vune do vydechu klimy a poradnou dezinfekci neudelali. To chce poradne ozonem. Zajel bych jinam a zduraznil jim to ze se to musi vydezinfikovat poradne. Me to pak pomohlo a uz to nesmrdelo.
Wolfalack
Pane Vaculíku, už zase. DvěmA sty, ne dvěmY sty 🤦‍♂️A ještě dotaz. Jak to mám udělat, když moje auto žádnou krytku filtru nemá? 😂
Anonym
@Wolfalack To bude v ďaľšom videu ...
lordlord
klima mi nesmrdí, začne smrdět, až když ji vypnu
traveldrive
@lordlord To nesmrdí klíma, to ti smrdia nohy. 😁
Anonym
@traveldrive Najlepšie odrezať od kolien ! 😀
Anonym
Klimatizácia sa má používať po celý rok aj pri mínusových teplotách, pretože odstraňuje vlhkosť z vozidla . Auto mi nikdy nesmrdelo, nie som prasa ..