Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Základní Tesla Cybertruck je na světě. Stojí o parník víc, než Musk sliboval

5 komentářů

adamzprahy
Cena se prostě nepovedla. Konkurence umí ceny "od" cca 40k USD, tj. takřka polovina... Za cenu Cybertrucku jsou super trucky typu Ram TRX apod., co jsem viděl videa jsou snad rychlejší, ale hlavně tahle kategorie není vůbec zásadní v podílu segmentu...jak jsem psal pod druhým článek, Tesle se věřím že vývoj zaplatí sdílením techniky do modernizace S a X.
Lubo
@adamzprahy S a X sa predávajú minimálne. Spolu s Cybertruck tvoria 4-5% predajov Tesly?

Otázka či tie investície do vývoja Cybertrucku boli nejaké vysoké.
adamzprahy
@Lubo jenže aktuální statistiku na to uplně nelze brát v potaz. Ty modely mimo USA nejdou už asi půl roku objednat a čekají na obměnu. Pokud z X udělají normální SUV, tak je to nejnabitější segment BEV, obzvlášť v USA. Model S se s modernizací může stát prvním použitelným BEV na evropské dálnice bez kompromisů. Tim chci říct, že Tesla v tom má nevyužitý potenciál, který u modelu S čerpala 2015 - 2022 kdy táhl celou automobilku a investory. Pak se soustředila na 3 a Y.

Model X jsem nikdy nepochopil, tak snad akcionáři donutí Muska z toho udělat normální auto. Je minimálně potvrzeno že to techniku Cybertrucku dostane. Jak to konkrétně bude vypadat a hlavně jaká bude velikost baterky netušim.
Lubo
@adamzprahy rozumiem, možno ten nevyužitý potenciál je, ale možno nie, neviem. Na lacnejšie modely sa sústredia už dlhšie, otázka je ako by uspeli s drahšími.

Podiel predaja modelov S a X na úrovni 4-5% z objemu predaja trvá už od roku 2021. Predaje okolo 20 000 áut S a X dokopy, výroba na cca 1 mesiac do roka.

V roku 2019 cca 17%, v roku 2020 cca 11%.

Dáta sa dostupné na ir.tesla.com...
napr. ir.tesla.com/…t-fourth-quarter
Renoo
Takže se švihadly a stojí majlant. To bych si teda koupil raději Lightning. Má to, co amíci chtěj. Nerezovou obří krabici nechtějí.