Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Mazda končí se svým prvním elektromobilem. Vypadal skvěle, ale daleko nedojel

25 komentářů

lamal
Drahé chyby, skoda no.
ryccardo
Ciste EV je blbost, ale doplnit to prodluzovacem dojezdu typu wankel je jeste vetsi blbost
Avantime
@ryccardo Hej, úplne to pokašlali. Vznikol z toho elektromobil, ktorý žere veľa oleja.
ryccardo
@Avantime a neoplývá spolehlivostí. Nechápu proč tam nedali normální jednoduchý pístový motor. No taky s tím díru do světa moc neudělali.
DonVito
@ryccardo
Souhlas, EV je blbost.
Pro ty co maji strach z nabijeni to tak je.

Ty co strach z nabijeni / dojezdu nemaji muzou jezdit mechanicky vyrazne jednodussim autem - BEV bez lokalnich emisi z pohonu.
👍
Priste prosim uved, ze EV je blbost pro tebe, ju?
😉

PS Take jsem zpocatku trochu strach z nabijeni a dojezdu mel. Ale sel jsem do toho a nelituju...
traveldrive
@DonVito Strach z nabíjania? To je nejaká novodobá fóbia, alebo si si to vymyslel?
P.S.Gratulujem.
DonVito
@traveldrive
Strach z nabijeni ma ve zdejsi diskuzi vetsina diskuteru.

V realu neni problem treba cestou do Italie 3x nabijet.
Zastavky si normalni clovek udela tak jako tak.

Jen pro lidi bez zkusenosti je to tema.
Ja jsem ho jen pojmenoval.
😉

Podle me je strach z nabijeni pro lidi co doposud nejezdili na elektrinu zcela prirozeny, ale v nasich evropskych podminkach uplne zbytecny.
traveldrive
@DonVito Ale to pozoruješ snáď len ty. Ja vnímam iba ak nechuť k nabíjaniu každú chvíľu a nútene tak tráviť čas niekde, kde ho možno tráviť nechcú.
ryccardo
@DonVito Ano pokud má běžný rodinný auto dojezd s bídou 200 km, tak je to blbost. Nejde o strach z nabíjení, ale o brutální nepraktičnost.
DonVito
@ryccardo
O jakym aute mluvis??

Rodinne auto, treba TMY?
ryccardo
@DonVito Diskutuješ pod článkem o Mazdě, takže jsem měl na mysli tuto Mazdu. TMY je na tom pravda o něco líp a reálně těch 300-400 dá, takže tam je to s trochou sebezapření použitelné.
traveldrive
@ryccardo Lenže pre väčšinu ľudí je TMY len nereálnym snom a BEV hlbšie pod 30 tisíc sú len jazdenky, aj to nie ktovie aké...
Arese
Tak pá, pá a už sa nevracaj! 🙂
Avantime
Mal som tú česť a nie je to zlé auto. Dizajn super a určite praktickejšie ako Honda e. Dojazd na mestské jazdenie ok a je to kompaktné. Mazde to už síce môže byť fuk, ale ako jazdenka za 15-tisíc eur mi to príde fajn. Prvé kusy majú baterku ešte 3-4 roky v záruke, otázne, aká je rýchla degradácia. Na takých 6 rokov to ešte môže stačiť.
DonVito
@Avantime

Honda e mela nesmyslnou cenu.
Mazda malou baterku.

Na jezdeni po meste a okoli Mazda urcite bohate staci.
Max Headroom
@DonVito

Tak ta Honda e je skvělé, a bohužel, má také brutální spotřebu na svou velikost a velikost trakční baterie.

Momentálně stále zvažuji model DS3 Crossback E-Tense, který je mým velkým favoritem, byť už méně uvažuji o jeho „sourozenci“ Opelu Mokka-e. Ano, samozřejmě, vše je to Stellantis.
Model Tesla 3 je pro nás (jsme bezdětný pár), už příliš rozměrný vůz a v cenové relaci, za kterou lze pořídit tříletý vůz koncernu Stellantis s nájezdem kolem 20–30 tisíc kilometrů, má Tesla v nabídce obvykle vozy s nájezdem přes 150 tisíc km.

Proti Hyundai/Kia nic zásadního nemám, ale srdce mi při pohledu na jejich designy zkrátka nezaplesá.
Zcela naopak, velkou slabost mám pro Renault Zoe, zejména kvůli skvělému AC nabíjení 22 kW a famóznímu a nadčasovému designu exteriéru a interiéru. Bohužel však má také citelný nedostatek, DC nabíjení max. 50 kW, což je dnes limitující. Mégane E-Tech je zase už v úplně jiné cenové lize.

A pak je tu samozřejmě koncern VW se svými ID.3/ID.4. Měl jsem však tu čest vlastnit několik nových vozů této značky, a opakující se problémy s řídicími jednotkami a softwarem mě zcela odradily. Jen pro ilustraci: v autorizovaném servisu mi sdělili, že řídicí jednotka odpovědná za mou nefunkční vestavnou navigaci by stála okolo 80 tisíc Kč, a to bez práce.

Závěrem bych Vám rád upřímně poděkoval za Vaše věcné, mimořádně trefné, přínosné a vtipem prodchnuté příspěvky na tomto fóru. Sleduji je s potěšením už delší dobu.

S úctou a přáním klidného pondělního večera,
Max
Jon Bon Novy
@Max Headroom
Auto iba pre dvoch? Nie moc velke rozmerovo, ale velke v interieri? Vysia karoseria, lepsie nastupovanie?
Okolo 20.000 km? Dobra cena? Rok vyroby 2021 az 2022?
Vyskusal som niekolko EV, ale jedine schopne, splnajuce vsetky tieto poziadavky ja Kia Soul.
Nedavno boli v Nemecku 3 rocne take na predaj za cca. 14-15 tisic eur. Boli ich tam desiatky, ak nie stovky, take kriklavo zelene, zrejme nejaka firma nakupila velke mnozstvo rovnakych reklamnych a po leasingu predavala.
Odhliadnuc od tej strasnej farby, neda sa momentalne lepsie EV za tu cenu kupit.
ACE.
Naštěstí do toho nedali zbytečně moc, jako některá konkurence.
DonVito
@ACE.

Konkretne?
3_diamanty
Podobna volovina ako ta uzasna honda e ... ktora predala za cely minuly rok v eu tusim az 6 aut a v tichosti odisla na smetisko dejin... tak ticho ako len elektromobily vedia... zabzucala a uz jej nebolo...
Mokrous
@3_diamanty 😅
Arese
@3_diamanty 😄😄😄👍
Jon Bon Novy
@3_diamanty
👍😂
dodo24
@3_diamanty veď je uplne jedno, či ide o EV alebo ICE. Ak sa jedná o nepodarený produkt navyše za vysokú cenu, tak si kupcov nenájde. Dokladuje to aj rast predajov EV nie len v Európe, ale na celom svete.
Nebo Nebo
Škoda, jedno z mála EV, co vypadá pěkně, jen ta technika nic noc... Mohla to Mazda ponechat a dát do toho vypůjčenou techniku od Toyoty, včetně hybridů