Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
rohYpnol
Stejně jako Rendl. Nabízet předražené modely. Pak nabízet "fiktivní bombastické slevy". A za rozumné penze mít max jeden model. Corolla sedan nebo Mégane Grand Coupe...
Dini
Corolla je aktuálně za super cenu na operák..my jsme vzali 1.8 GR sport combi za 4400 na dva roky a 45000km. Jinak ji můžu porovnat s Octavii 4 TDI a Corolla je opravdu o dost menší. Ale jízdně je teda asi lepší, lepší podvozek v zatáčkách i pohodlí a hlavn ten pohon po městě a okresky je daleko příjemnější na jízdu. Dálnice ten jejích hybrid podle mě vyloženě nezvládá.
Co je zajímavé, tak jsme to vyměnili za stejnou Corollu 2023 2.0 hybrid a já ne a ne najít v čem byl dvoulitr lepší. Na předjížděné dobře jedou obě, vytočená 1.8 je o dost tišší a má když ne o něco lepší, tak stejnou spotřebu...+ je levnější na pořízení.
Co je zajímavé, tak jsme to vyměnili za stejnou Corollu 2023 2.0 hybrid a já ne a ne najít v čem byl dvoulitr lepší. Na předjížděné dobře jedou obě, vytočená 1.8 je o dost tišší a má když ne o něco lepší, tak stejnou spotřebu...+ je levnější na pořízení.
@Dini
"Dálnice ten jejích hybrid podle mě vyloženě nezvládá."
Díky!
Blbý co, hujeříčci? Opět s epotvrzují moje slova 😁
"Dálnice ten jejích hybrid podle mě vyloženě nezvládá."
Díky!
Blbý co, hujeříčci? Opět s epotvrzují moje slova 😁
Mluví o 1.8, já s 2.0 jezdím přes rok na dálnici i v Německu, většinou 150-180 a nepříjde mne, že bych měl nedostatek výkonu, spotřeba je pak závisla dle stylu jízdy, ale vyšší tempo je kolem 7. Určitě nesouhlasím, že není rozdíl mezi 1.8 a 2.0 , skoro 60 koní navíc je sakra rozdíl a je znát právě na té dálnici a v naloženém autě při předjíždění, jezdil jsem obojí, jak předface, tak po facelift, co ty ? neřekl bych.... co ty na to hujere, psal sem ti to tady mockrát a nejen já 😉Ale to nevezmeš jako relevantní, protože se tento názor nehodí tobě do krámu a vezmeš jeden negativní, navíc spojený na jiný motor..stejně jako ruská propaganda.... p.s. Octavii 2.0TDI mam jako služební a nad 150 už moc nejede. A jestli Corolla 2.0 nezvládá dálnici, pak ji nezvládá ani Oktávka 2.0TDI nebo mé ex Mondeo 2.0TDCi, protože oběma těmto autum Corolla do omezovače odjede, já to změřil a to byla dokonce ta starší slabší 2.0 @rohYpnol
@Ozzman
Ze se vůbec nechas tím zoufalcem takhle vytočit. Vždyť on ani v žádném aute pomalu ani neseděl, natoz aby mel možnost tohle vyzkoušet a ještě k tomu v různých variantách. To je videt na tech blabloech, které jsou v rozporu s realitou.
Ze se vůbec nechas tím zoufalcem takhle vytočit. Vždyť on ani v žádném aute pomalu ani neseděl, natoz aby mel možnost tohle vyzkoušet a ještě k tomu v různých variantách. To je videt na tech blabloech, které jsou v rozporu s realitou.
@Dini nepřesedl jsi z 2.0 staré do 1.8 nové? Ta se totiž hodně zlepšila.
Potom asi chápu, že se ten rozdíl při běžné jízdě nezdá tak velký, ale bude to hlavně na té dálnici kde to táhne převážně jen ta 1.8 a je to hraniční, ale je to prostě jen základ spíš do města. Tam rozdíl byl velký i v té předchozí verzi.
@Ozzman ty máš tu novější, ale s vyšším výkonem spalováku než nabízí dnes, je to tak? Ono je otázkou jak to dnes jezdí když verzi s 1.8 celkově posílili a 2.0 ořízli (spalovák). Ale poznat to teda jít musí to ne že ne 😁
Potom asi chápu, že se ten rozdíl při běžné jízdě nezdá tak velký, ale bude to hlavně na té dálnici kde to táhne převážně jen ta 1.8 a je to hraniční, ale je to prostě jen základ spíš do města. Tam rozdíl byl velký i v té předchozí verzi.
@Ozzman ty máš tu novější, ale s vyšším výkonem spalováku než nabízí dnes, je to tak? Ono je otázkou jak to dnes jezdí když verzi s 1.8 celkově posílili a 2.0 ořízli (spalovák). Ale poznat to teda jít musí to ne že ne 😁
Ano, je fakt, že s faceliftem Corolla zlepšila odhlučnění ( i když Mondeo to neni, to nebudu lhát 😁 ale tak Mondeo je král mainstreamu 😁), takže pokud přesedl ze starší do novější, byť 1.8 tak se to tak muže zdát. Ano, mám tu
faceliftovanou 197k, letos ji ořízli na 178k a právě na spalováku, věřím, že i tam poznáš na dálnici rozdíl, natožpak mezi Corollou 1.8 140k vs 197k 2.0 @adamzprahy
faceliftovanou 197k, letos ji ořízli na 178k a právě na spalováku, věřím, že i tam poznáš na dálnici rozdíl, natožpak mezi Corollou 1.8 140k vs 197k 2.0 @adamzprahy
@adamzprahy
Nová 1.8 taky přišla o pár koní oproti předchozí.
Nová 1.8 taky přišla o pár koní oproti předchozí.
Fakt ? Kolik má? @Mikesus
@Ozzman
Tak ne. Myslel jsem, že ji to postihlo taky, ale zůstala na stejném, ma porad 103kw a 72kw ze spalovaku. No je to zajímavé, že dvoulitr šel tolik dolů, i když měl nizsi spotřebu. Zajímalo by mne tedy, co byl důvod, kdyz údajně emise.
Tak ne. Myslel jsem, že ji to postihlo taky, ale zůstala na stejném, ma porad 103kw a 72kw ze spalovaku. No je to zajímavé, že dvoulitr šel tolik dolů, i když měl nizsi spotřebu. Zajímalo by mne tedy, co byl důvod, kdyz údajně emise.
@Dini
Jestli nepoznáš rozdíl mezi dvouliter a 1.8 tak to už značí hodně. Buď velice špatně subjektivni vjemy, včetně té dalnice, nebo naprosté pohádky.
www.auto.cz/…do-nedela-152469
Je zajímavé, že clovke potkava ty corolly často v levém pruhu jedoucí dost přes limit. Jak je to možné, že to nezvládají?
Jestli nepoznáš rozdíl mezi dvouliter a 1.8 tak to už značí hodně. Buď velice špatně subjektivni vjemy, včetně té dalnice, nebo naprosté pohádky.
www.auto.cz/…do-nedela-152469
Je zajímavé, že clovke potkava ty corolly často v levém pruhu jedoucí dost přes limit. Jak je to možné, že to nezvládají?
Libi se mi prave Corolla kombi, ale bohuzel pro nas male. Vzadu malo mista jak na nohy, tak na hlavu. Za volnatem jsem taky nenasel nejak komfortni pozici, hlavne co se tyka sklonu volantu - i pri nejvyssi pozici jsem si drhnul nohy. Pak jsem zhledl jeste cenu za 2.0 Hybrid a za vseobecneho nezajmu prodejcu se pakoval z autosalonu.
Když je pro něj draha corolla dvoulitr, bude i cross. Nevím tedy co je na tom drahého, kdyz se podíváme na konkurenci. Stojí obdobe jako adekvatni auta u jiných značek.
To ale neznamená, že je to předražené, kdyz konkurence sroji stejne. Jen na to nemají. Auto není nezbytná vec, ale prvek luxusu. Nebo bys chtěl taky nařídit, aby každý musel mít na nový rodinný dům? Nebo aby si každý mohl koupit denně kaviár a další luxusní potraviny?
Takze drahe to je pro toho, kdo na to nema. To se shodneme. Predrazene to není, když to stojí obdobně jako konkurence.
To je co rozporuju od zacatku. Stížnosti na predrazenost, kdyz v sousedním dealerstci jsou ceny obdobne. Nebo chodíš taky koukat do obchodu na drahe TV, ktere by sis nikdy nekoupil kvuli cene a říkal, že jsou předražené?
Rozdíl drahe a predrazene. To je na co upozorňuji.
A když na to nemáš, tak si nwstezuj a začni něco dělat, když to chces.
Ostatni mluví o ceně a proto jdou ke konkurenci, která je na tom obdobne. Ano, můžeme říct, že vyšší vybavy a motorizace jsou drahé, ale jestli predrazene, to asi těžko, kdyz se peidavaji a konkurence je cenove obdobná.
Na ni mají 100 plus 50 za výkup dolů. Ale na ico by ti dokázali dat asi lepší cenu než v této akci.
To by mne taky zajímalo. Porad je to takové, že pořád alysime, ze je něco předražené, konkurence stoji stejne, ale odpověď kolik by to melo stát bud nedostaneme, nebo absolutní nesmysl, ze by se to pomalu mohlo kupovat za cenu elektrokola.
A to jako musi každý mít na vyšší výbavu a výkonnější motorizaci? Dřív taky lidi neměli na vyšší motorizace a nikdo s tim nemel problém. Mas tu kvalitní 1.8 se 103kw, přesně co lidi chtějí, kdyz nemaji pořádně na provoz a musí koukat na levnejsi varianty. Tedy nízké ceny servisu, spolehlivost, nízká pravdepodobnost poruchy a následných výdajů. Nejak jsem tu driv neviděl stížnosti, ze za diesel se priplacelo a za vykonnejsi varianty taky.
Aha, takže naprostý nesmysl, za který se prodává B segment. A jak je na tom i30 s dynamikou, komfortem a spolehlivosti?
Asi jsi nejel v tech dvou autech. Já po sobě jo a ano, corolla GR ma děsně odhlučnění, ale jakákoliv jiná už ne. Narozdil od i30. No a to co corolla utlumi za nerovnosti, nad tím se člověk až pozastavuje. Tedy bavím se o kombiku, HB nevím jak na tom je.
Ceed kombi je priestorovo inde? Presne medzi týmito autami som pred par rokmi vyberal a Ceed ma vzadu nemenej miesta na nohy. Ceed SW má bližšie ku krátkej Corolle ako kombíku.
Jakmile ma člověk vlastní prime srovnání, hned pak z diskuze člověk vidí, kdo s tím vůbec nejel a jen si chce stěžovat.