Novinky
Oni se snaží sami sebe požrat. Všimněte si co se děje v mobilech, Čína je tak drahá, že si koupím raději jabko, gugel nebo Samsung.
Další neúspěšný uchazeč 😄 Obsazeno, pánové, Korejci a vašimi čínskými soudruhy, už se budete jen rvát o kost.
Celkem reálné do budoucna.
Xpeng je hodně dobrý. Kvalitní Čína.
Xpeng je hodně dobrý. Kvalitní Čína.
@rohYpnol - bohužel, navíc se vsadím, že budou při prodeji opakovat zákazníkovi, že "dokonce VW nás koupil a vyrábí s námi".. je to otázka času, já bych je v žádném případě nepodceňoval. Vzpomeňme si na Teslu, a to se v prvopočátcích ty jejich kousky rozpadaly na silnici...
Na tohle stejně jako na jiné EV mnoho lidí mít nebude peněžní zdroje. Čím více se to blíží dobrímu spalováku, je to těžší a dražší. Ne tady žádná zelená ideologie neprorazí. Je mi líto těch, co na to skočili jako myši na špek.
Čiňan na svojom trhu predáva asi toľko nových aut ako europan na tom svojom v prepočte na obyvateľov. Čínan ma ale problém, pretože je tam z pohladu trhu horšia distribúcia bohatstva a ti bohatí proste už toľko nových aut nekupia. Tak ako praskla - a konsolidaciu priniesla - realitná bublina v čine, tak praskne aj táto. Auto je zvacsa druha najdrahšia vec, ktorú človek financuje po nehnutelnosti...nákup čínskeho auta so značkou, ktorá môže za 2 roky zaniknúť považujem za prejav naivity. A ak si niekto kúpi čínske auto, ktoré navyše stojí porovnateľné peniaze ako produkt made in europe tak to považujem za prejav hlúposti...
@argejev
Uplny suhlas.
A navyse by som este rad vedel, ze za aku cenu sa clovek tej cinskej pokazenej hracky po 2-3 rokoch zbavi.
To este len bude strata penazi .....
Uplny suhlas.
A navyse by som este rad vedel, ze za aku cenu sa clovek tej cinskej pokazenej hracky po 2-3 rokoch zbavi.
To este len bude strata penazi .....
@argejev Praveze to stoji o dost menej, a europa ani velmi konkurenciu nema.
@xxc tak naivita😉
vola sa "total cost of ownership"...TCO. mam auto od novosti. nove stalo 16 000. za 11 rokov ma jeho prevadzka stala 42000€ na cca 160 000 km. cena auta je za ten cas nieco menej ako1/3... vacsina je palivo, pistenie...je extremne naivne si mysliet, ze za 10 rokov tie cinske auta este budu jazdit. a za 4-5 rokov budu neservisovatelne. EV su 60% baterka, 20% software...zbytok je zelezo ktore ti opravi lubovolny servis. kto ale odservisuje tych 80%?
vola sa "total cost of ownership"...TCO. mam auto od novosti. nove stalo 16 000. za 11 rokov ma jeho prevadzka stala 42000€ na cca 160 000 km. cena auta je za ten cas nieco menej ako1/3... vacsina je palivo, pistenie...je extremne naivne si mysliet, ze za 10 rokov tie cinske auta este budu jazdit. a za 4-5 rokov budu neservisovatelne. EV su 60% baterka, 20% software...zbytok je zelezo ktore ti opravi lubovolny servis. kto ale odservisuje tych 80%?
@argejev Preco by nemali cinske jazdit? Mozno ked napadnu taiwan a uvalia na nas sankcie a my na nich 😄 Ale 😜eng ma nejaky povinny servis myslim kazdych 30 000 km, tak ma to trosku odradza. Po skusenostiach s VW uz nechcem chodit do servisu a nic si od nich nekupim a zase tak vela europskej konkurencie nie je.
Ked si kazda z niekolkych stoviek cinskych znaciek otvori showroom a servis v kazdom krajskom a v mnohych okresnych mestach, vojdu sa sem?
Zrovname so zemou Tatry aj Beskydy, aby sa sem vobec pomestili?
Zrovname so zemou Tatry aj Beskydy, aby sa sem vobec pomestili?
Xpeng a 10% trhu… Dream on, guys 🤣👌
Scenár je nasledovný:
Díler má nejaké zabehnuté značky v ponuke a chce pribrať ďalšie. Lenže sú príliš drahé alebo nie je ani záujem od výrobcov rozširovať v týchto časoch predajnú sieť, skôr naopak. Do toho stagnácie predajov, upadajúce predajne a servisy...
No a potom sú tu čínske značky, ktoré tu nemajú žiadnu reputáciu ani predajno-servisnú sieť, a tak zrazu obe strany vidia vhodnú príležitosť si pomôcť. Aby díleri vytiahli z čínskych značiek čo najviac, sú ochotní nasľubovať aj nemožné, napríklad ako týchto 10 percent pri 😜engu. 😊 Potom veci nejdú ako sa dohodli a začnú problémy s dodávaním áut, vyplácaním dílerov, škrty v rozpočtoch. Veľmi som zvedavý, kto sa tu uchytí a kto po pár rokoch zahučí.