Novinky
No běžná praxe i bývá osadit jeden stojan samoobsluhou s levnějším palivem. A ostatní s dražším s placením u pokladny a ne u stojanu.
Tak cena paliv je v Chorvatsku regulována stále a je všude stejná!Tankovat tak můžete kdekoliv za stejnou cenu i na dálnici.Rozdíl v ceně benzínu určuje stát a ne čerpačky jako v ČR. Osobně bych to zavedl i v ČR,to by provozovatelé čerpaček na dálnicích u nás řvali!!! A co tankuji se musím koukat i u nás v ČR. Tudíž ta reportáž není o vykutálených chorvatech,ale o nevědomosti a nepozornosti jedince!
Ako konkrétne sa prevádzkovateľ čerpacej stanice na vás obohatil? To čo ste si natankovali, to ste aj zaplatili. Kde v tomto konaní vidíte obohatenie? O obohatenie by išlo v tom prípade, ak by ste zaplatili za obyčajnú 95 cenu prémiovej 95.
Přitom by stačilo jen se podívat, co si strkám za pistoli do nádrže. Není to ani trik ani kulišárna.
A ... "na úkor řidičů unavených dlouhou cestou..." tak takoví řidiči by hlavně už neměli být v tu chvíli za volantem.
A ... "na úkor řidičů unavených dlouhou cestou..." tak takoví řidiči by hlavně už neměli být v tu chvíli za volantem.
Nemilé, ale stane se. Taky bych po ničem nepátral 95 E10 moc prémiově nevypadá. Známému co bere prémiový benzín se povedlo na MOL nabrat EVO racing 102+ 😄. Bral skoro plnou, to byl teprve cenový šok.
tady jsou reklamy na paliva 98-100 oktanů, jak jsou super a najednou je to špatně je natankovat
Tak já bych na autora článku nebyl tak prudký. Myslím, že je fajn vědět, že to tak prostě je.
U mě by to dopadlo asi takto.
Vzal bych tu hadici, objevila by se mi tam větší cena, chvilku bych nechápavě koukal a pak naštvaně stejně natankoval, protože bych si rozhodně už nepřejížděl k jinému stojanu. Jen bych byl pak asi taky naštvaný, že to je tak kulišácky udělané a že jsem si na to nedal pozor.
U mě by to dopadlo asi takto.
Vzal bych tu hadici, objevila by se mi tam větší cena, chvilku bych nechápavě koukal a pak naštvaně stejně natankoval, protože bych si rozhodně už nepřejížděl k jinému stojanu. Jen bych byl pak asi taky naštvaný, že to je tak kulišácky udělané a že jsem si na to nedal pozor.
Takové klasické šméčko na turisty. Na Balkáně zjevně jako v Čechách v devadesátkách.
V posledních letech jsem začal preferovat Polsko, tam jsou zkušenosti lepší
V posledních letech jsem začal preferovat Polsko, tam jsou zkušenosti lepší
Moment... takže vy se nepodíváte na to, jakou pistoli berete do ruky a může za to benzinka? Takže kdyby byl u jednoho stojanu jen Diesel (což bývá hodně často, ne-li vždy), tak napíšete článek o tom, že Vás benzinka podvedla taky, protože jste neschopní se podívat, že na tom stojanu benzin není a natankovali jste diesel, protože na ostatních stojanech benzin je? Vše je na stojanech a pistolích napsané několikrát, takže je to jen vaše neschopnost. Lidi jsou vážně čím dál tím blbější.
Přesně to samé si mi stalo v květnu vTrogiru (INA). Vzal jsem hadici, objevila by se mi tam větší cena, chvilku jsem na to koukal a pak na totem. Stejně jsem natankoval, ale jen 10 litrů a odjel. Natankoval jsem par kilometrů dál u Petrolu. Tam jsem byl opatrný, ale u Petrolu bylo všechno v pořádku. Vzal jsem plnou a na INU už nikdy. něco podobného se stávalo v Sukošanu v marině při tankování do lodí, nebyla vynulovaná a oni ochotně tankovali za vás, mě se to naštěstí nestalo, ale majitel charteru nás na to upozornil at si daváme pozor a kontrolujeme stojan s vynulováním. Spoustu lidí naletělo, když natankovalo víc než meli nadrž.
Na druhé straně, tohle je opravdu hodně propracovaný trik, jak obrat turisty o peníze. I to je jeden z důvodů, proč se vyhýbat tankování na "značkových" čerpacích stanicích. Už jen to, že "prémiový" N95 stojí o 8,4 Kč/L více než "neprémiový" N95, je zlodějna. Menší síť nebo nezávislá pumpa si takové chování k zákazníkům nemůže dovolit, protože by do pár měsíců zkrachovala.
Takže i v Chorvatsku jsem preferoval malé čerpačky. Přestože tehdy (rok 2022) byla cena regulovaná, takže i na velké dálniční čerpačce to stálo stejně.
Tak tak, ale i dnes je to regulované. Minulý týden stála nafta 1,30.