Novinky
Stejsn
5
Proč by se maskovala? Kdyby to nemělo Fkové značky, nikdo by si toho v záplavě všech ostatních identických fabií na silnici vůbec nevšiml.
6M by tomu slušela více, něž DSG
Hlavně 140kw na suchou DSG, to bude úspěch, jako poslední sériová Fabia RS s 1.4 TFSI 😁 @kari.laz
@Ozzman suchá je do 250Nm krouťáku. Pokud by byl vyšší, což se dá předpokládat že 140kW namísto 110kW bude generovat, měli bychom sázet na mokrou spojku logicky.
@Tomáš Hromádka Druhá varianta je posunutí výkonu do vyšších spekter otáček, při zachování současného krouťáku. V ten moment můžu zkrátit např. celkový převod a tím i zvýšit tah v nízkých otáčkách.
@Tomáš Hromádka Třetí je mix 1 a 2 a omezit kroutící moment na 250Nm.
Takze to bude urizle a kurvit se , v clanku pisou ze zustane dsg z 1.5tsi..@Tomáš Hromádka
@Ozzman zvláštní že technici, když jsou třeba ojeté TSI se suchým DSG, tak nad ním mávnou rukou a řeknou jen, že KDYŽTAK se časem vymění spojky. Například, no jako u manuálu. Zde se netýká výměna oleje v mechatronice společně se spojkami, tak že co vlastně? 😁 Ono celkově, že by člověk znal nějak často slovo reklamace, které bude spojeno s tímto tématem... Ale jak jste psal v jiném vláknu a skoro cituji, že asi máte jinou sociální bublinu, kde se věci dějí jinak.
Ale kdo chce měnit spojky po skončení záruky ? To není levná sranda a u "spolehlivého" auta toto asi řešit nechce nikdo ne ? . Moje sociální bublina čítá nejen kamarády, ale i lidi co ta auta mají ve firmách a to už je slušný vzorek aut, navíc o suchíé DSG píší i odborníci, co se ojetinami zabývají, takže to asi jen tak nebude vycucané z prstu. @Tomáš Hromádka
@Ozzman No hele, minulej tejden jsem si byl projet jedno malý VW se suchou DSG a čekal jsem škubání a přískoky a ono nic. Parkovalo se s tím v pohodě a všechny rozjezdy to samý. Jen to mělo víc bezprostřední reakce na plyn, než mokrá skříň s dehtem. Každopádně článek o howně. Redakce neví zase nic a jen spekuluje.
Já už tu psal mockrát, že jsem jezdil s A3 1.4TSI se suchou skříní a vubec to nebylo špatný, pak sem jezdil Karoq 1.5TSI s tou saou skříní a to stálo za prd, jak motor, tak DSG. Je to o nastavení a to podotýkám jsem jezdec i bezstupnovych převodovek a neobtěžovalo mne řazení (mám i hydroměnič pro srovnání). @Mokrous
@Ozzman to nemá cenu.... co věta to perla...
@Ozzman je fakt, že syndrom pátečního kusu nelze vyloučit. Taky mám vzpomínky na jednu O2 1.9 TDI co byla pořád v servisu a nouzáku a pak jsem měl druhou O2 1.9 TDI a ta jen jezdila a jezdila a jezdila. A software to je taky kapitola sama pro sebe.
Ono totiž není každé 1.9TDI to legendární 1.9TDI . Já nejsem uplně znalý problému, ale vím, že právě u těch nejnovějších kusů byly ruzné varianty a mám v okolí oba dva extrémy, co popisuješ, jednomu ta Ofce jezdila a druhý pořád něco měnil, takže se není čemu divit, že jedno suché DSG kope a jinde ne . A nevím co se pánovi Hromádkovi nezdá na tom, že 1.4TSI byl skvělý motor... @Mokrous
140kw , to bude RS jak řemen...
@m.z. jednička měla 96kw a taky to byla RS.
@Mikesus
A navíc diesel. A jak to tom někteří šíleli.
A navíc diesel. A jak to tom někteří šíleli.
@Tycoon tenkrát na to spousta lidí koukalo blbě ale každá kdo se s tím svezl byl překvapen a to i lidi co v tu měli auta přes 200 i 300 koní. Kdyby tam ale tekrát byla 1.8 turbo, byla by to hodně zajímavá jedničková fabie.
@Tomáš Hromádka
Nevím, nejel jsem s tím. Ale trochu se obávám, že to mohl být jen dojem daný kalibrací elektronického pedálu "šlápni pedál napůl a máš plný výkon", krátkými převody a hlučností. Něco takového si pamatuju z první jízdy ve Fabii HTP, dokud jsem se nepodíval na tachometr. Samozřejmě, nebavím se o čipovaných (cca 130 kW) nebo kompletně vytuněných (ještě daleko víc kW) kouscích, to už musely být opravdu "Rychlé Saze".
Nevím, nejel jsem s tím. Ale trochu se obávám, že to mohl být jen dojem daný kalibrací elektronického pedálu "šlápni pedál napůl a máš plný výkon", krátkými převody a hlučností. Něco takového si pamatuju z první jízdy ve Fabii HTP, dokud jsem se nepodíval na tachometr. Samozřejmě, nebavím se o čipovaných (cca 130 kW) nebo kompletně vytuněných (ještě daleko víc kW) kouscích, to už musely být opravdu "Rychlé Saze".
Já s tím jezdil, ona stejný wow efekt měla i obyč 74kw TDI v lehké Fabii 1, u RS to letělo samozřejmě více, ale stovku to mělo za 10s, jenže tak tady pan Hromádka to rovnáa autum s 300k, to pak jo, on je znalec 😁 Na tehdejší poměry obyčejných aut to tahalo a ten efekt zátahu dělal dobrý dojem, ale že by to bylo tak strašně rychlé, to fakt ne @Tycoon
@m.z.
Pochybuju, že ještě někdy bude Fabie RS. Ale i s těmi 140 kW by to bylo více RS než třeba Kodiaq RS.
Pochybuju, že ještě někdy bude Fabie RS. Ale i s těmi 140 kW by to bylo více RS než třeba Kodiaq RS.