Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Registrace nových aut v ČR za 1. pololetí 2025: Od miniaut až po luxus

11 komentářů

adamzprahy
Kde jsou SUV? BMW i5 ve sportovních autech? 🤔
admin badge
Ondřej Šámal
@adamzprahy SUV a MPV budou v dalším článku. Těch tabulek je už tak dost 😄 Jinak co se týče rozložení modelů do jednotlivých kategorií, přebírám data od SDA. I proto je i5 mezi sporťáky.
Jedinými výjimkami jsou Škody Octavia a Superb, které SDA řadí o třídu výše. Já je dávám tam, kam patří (do nižší střední, respektive střední třídy).
adamzprahy
@Ondřej Šámal aha ok, jen by se hodilo ty kategorie porovnat což jde ve dvou článcích hůř, ale chápu.
Chápu i že přebíráte SDA, které to má asi špatně. Ale možná b to chtělo trochu probrat ať ta čísla dávaj smysl. Každopádně díky za odpověď.

edit: ještě doplním že těch chyb je tam víc, např. MB CLA, Peugeot 408 ve střední třídě...
admin badge
Ondřej Šámal
@adamzprahy Ano, i nad CLA a 408 jsem uvažoval, ale nechtěl jsem do toho zasahovat až příliš. Výše zmíněné škodovky jsou za mě nejkřiklavější příklady, proto jsem je přehodil.
Kdybych do toho totiž trochu víc zabrousil, asi bych těch kandidátů našel více. A byl by z toho maglajz.
rohYpnol
Stačí si projít tabulky. Co dodat?
BEV se vyskytuje zcela ojediněle. Dokonce tak ojediněle, že v tabulkách působí jako plevel v lánech pšenice, jako černá ovce ve stádě... 🤣

rohypnol měl i v 1. pololetí 2025 opět pravdu. BEV zkrátka nikdo nechce 😆😉
3_diamanty
150 space star-ov za jediny mesiac ( ked inokedy v priemere mesacne preda 30 ks ) ... to znamena jedine... vypredaj skladovych zasob... takto podobne presne pred rokom brutalne poskocil za jediny mesiac aj malicky f500... ale potom uz skladovky dosli a rozpravky bol koniec... u space staru ale vyzera ze tych zasob ma predsa len viac ako f500 pred rokom a ciste teoreticky by do konca roka mohol predbehnut aj i10tku... aygo x uz asi nedobehne... v juni ich ale oboch doslova prevalcoval ... tak uvidime kolko skladoviek mini misak v cz este ma... a to som sa minule par mesiacov dozadu rozplyval pri 60ks za mrsiac ... a teraz bum 150.. mamma mia... 😉 ...
Mikesus
@3_diamanty to bude tím, ze to je za 6 měsíců a ne za jeden. Takze to je tech cca 25 měsíčně jak píšeš.
beibej
Co je to za Fabii v těch sportovních vozech? Je to chybka nebo Rallye2?
Mikesus
@beibej v článku je to psáno, hned u te tabulky, je to rallye2
slfi
@Mikesus není to nesmysl? Závodní auta přece nemají běžné RZ ale sportovní "R"ka . To SDA motá i tyto registrace do sebe?
Pavel Novák
Není to kompletní, nejsou tady SUV, MPV a Offroady