Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Panoramatická střecha prodělala za 30 let ohromný pokrok. Víte, kdo byl v Evropě průkopníkem?

12 komentářů

Stejsn
Měl jsem to na dvou autech. Současná O3, která to má posunovatelné v krocích je supr, tam to používám skoro pořád. Předtím jsem to měl na P206, tam to bylo napevno a bylo to úplně na nic a přehřívalo to interiér.
ericn
@Stejsn souhlas, jakmile je panorama na pevno, je to na nic. Jen je v tom autě v létě vedro a zimě zima. Ještě to jde, když má roletku, ale bez ní je to bída…
Mar ty
@ericn Mám to v P308SW I.generace. Elektrická roletka je fajn. Pořizoval jsem to kvůli malým dětem a ty to nějak extra nezajímalo. Dnes bych to už nechtěl.
Mikesus
@ericn
Tak roletku až na pár výjimek ( Tesla) snad maji všude, ne? Nikde jinde jsem panorama bez roletky nezazil.
Ale neoteviratelna panorama je naprostá zbytečnost.
Mokrous
Střešní okno = továrna na problémy a starosti. Nikdy ani zadarmo.

Víc peněz, méně místa, horší těžiště, v zimě zima v létě horko, vrzání, zatékání, usazování nečistot, nutná pravidelná údržba a čistění, atd. atd...
Barry Lyndon
@Mokrous Souhlas! Zadarmo drahé, bohužel Japonci to cpou do nejvyšší výbav bez možnosti odvolání 😊 . Nicméně pravé peklo nastává u skleněné střechy ala Tesla/Enyaq liftback/CLA bez čehokoliv... Do EVéček to dávají zřejmě proto, že když je to bez stínění, tak to místo naopak šetří a auto může být o pár cm nižší...
Mikesus
@Barry Lyndon
Dávno už ne. Všude je už volitelně. Poslední bezne auto u Toyoty to měla avensis v nejvyšší výbavě. Pak už jen vzdy volitelně. Poslední mohykan byla phev rav4, obyčejná opět jen volitelně.
Arese
Auto s jakýmkoli typem střešního okna mi nikdy nesmělo, nesmí a nebude smět přes práh. Je to jen drahá poukázka na méně tuhou karoserií, zvýšené těžiště, různé pazvuky a potenciální zatékání. NIKDY! 👎
Mikesus
@Arese
Proč tedy kupuješ auto s převodovkou? Je to jen poukázka na různé pazvuky, zvýšené těžiště, sníženou ucinnost, potenciální problémy a drahé opravy a ještě v suv, ktere ma vyšší těžiště? Když bys ji tam neměl, tak se těchto věcí bat nemusíš, a mohl jsi vzít sedan. U jednoho ti to vadí a u druhého ne?
Tyhle obavy chapu, ale ne u lidí, kteří to ignorují i u jiných částí, které naopak vyžadují.
traveldrive
@Mikesus Na čom fičíš? Tak retardovaný príspevok sa len tak nevidí...
Radek Holodňák
@traveldrive čo?
MB1975
Mel jsem sibr i panoramu. Panorama tim ze se vysouvala nad auto byl mnohem hlucnejsi. O daleko vetsi choulostvosti mechanismu a okna samotneho nemluve… takze kdyz uz tak jedine stary dobry sibr..