Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Mercedes-Benz CLA Shooting Brake je praktická stylovka bez konkurence

24 komentářů

Dzinus
@Rasto
Citace z Fdrive :
Se startem prodeje nebo brzy po něm dostane také Shooting Brake za příplatek možnost instalace DC-DC převodníku tak, aby se auto zvládlo nabíjet ze starších rychlonabíjecích stanic, které nepodporují 800V architekturu.
Dzinus
@Lubo

Růst cen je dán inflací. Kdyby od roku 2020 žádná nebyla, mohlo by EV CLA také stát 750tis. I jogurty by byly o třetinu levnější, než jsou dnes.
3_diamanty
Stylovka? Vyzera to auto ako nejaky pohrebak ... pri vsetkej ucte k mb aj nova prekabatena grande panda od toho pezotackeho cirkusu je 10 x stylovejsia ako tento amorfny medved...

Ono asi chyba v matrixe... ved dnes je uz vsetko sportove a stylove ... doba to zere.. a s nou aj poniektori "sikovni" zakaznici
Barry Lyndon
Sedan vypadá o dost líp, tohle je taková banánem do zadku nakopnutá vačice. Interiér ala Renault Kangoo (Citan) se při dané cenovce dá čekat. Zabíjí to prosklená střecha. Jinak s ohledem na výšku to vzadu bude asi hodně "na žabáka". Nicméně zákazníka si to určitě najde. Uvidíme, co ta slavná Neue Classe... 😊
psel
@Nebo Nebo jsem netušil že je Německo v Číně.
ericn
@Hvarcz2 Upřímě, k čemi je ti tenhle údaj dobrý? Jsi semaforový kovboj? Cokoliv pod 10s je na běžné ježdění v pohodě 😋
psel
@Barry Lyndon mě to teda připomíná tvarem zadku ioniq6
ericn
@Lubo "Na fotke za mňa nič moc. Asi aj vďaka EQS tam vidím smutnú bramboru, prvá reakcia." - napadlo mě to samé, takové neforemné cosi...
Emel
@Lubo cenovka sedanu je 1,35 základ, tohle bude řádově 1,4M?
Hvarcz2
@Lubo a mělo základní Cla zrychlení za 6,7 vteřin?
Nebo Nebo
Minulá generace byla hezká, a to jak v sedanu, tak Shooting Brake.
Toto je za mě hnus, čínské základy, čínská technika (hybrid, elektromotory). Beztak se to tam i montuje.

Škoda, Mercedes dělal pěkná auta a teď, pokud na stejné platformě budou stát GLA a GLB, tak je také zničí a z široké nabídky motorů zbudou jen čtyřválcová 1.5 Geely a čínské elektromotory.
gil54
...nechali voskovej model moc dlouho na sluníčku...
Lubo
@Emel jj, ... pred 5 rokmi stálo základné CLA 722.370 Kč. Dosiahli paritu spaľováku a EV dvojnásobným zdražením 🕺
Rasto
Vyzerá, že MB konečne prišiel s konkurencieschopným elektromobilom. Otázka teda je ako to je s tým 400V DC nabíjaním.
ericn
@Lubo njn nenadělám nic...
Lubo
@ericn 👍 Ale nikdy nevieš, diskusie sa tu množia takými čo si priplatia 680 tis. Kč (z toho 160 tis. Kč inflácia a zvyšok asi za tých 124 hviezdičiek a displej navyše) za 2,2 sekundy zrýchlenia v škaredšom entry modele.
mariov8
@Nebo Nebo Technika není čínská, mercedes si to tam jenom nechává vyrábět. Ano, část techniky bude kvůli větší sériovosti i sdílet s výrobním partnerem. Důvody jsou jasné, aby to mělo cenovku od 1,4M a ne od 1,7M. To by nemělo smysl tenhle segment dělat. Zda je zvolená cesta správně tady můžeme diskutovat do aleluja, ale já mám pocit, že to rozhodnou peněženkou zákazníci a následně strategii stvrdí do budoucna akcionáři. Chceš mít Mercedes-Benz made in Germany, není problém, s EQE se dá ve slušné specifikaci začít asi od 2M.
mariov8
@Rasto U nás to kupodivu není takový problém jak se to prezentuje, infrastruktura se buduje teprve chvíli a podíl nabíječek schopných pracovat s napětím 800V, ale i až 1000V je překvapivě vysoký. Jednoduše proto, že jsou už obvykle moderní. V zemích, kde se s elektromobilitou začalo ve velkém dříve, tam je to větší problém.
Lubo
@Dzinus kumulatívna inflácia v Nemecku za 2020-2025 je cca 22,28%
Year Annual Inflation Rate
2020 0.5%
2021 3.1%
2022 6.9%
2023 5.9%
2024 2.2%
2025 (Forecast) 2.0%

Proste lacnému modelu nechali lacné prevedenie, nahodili zvláštny dizajn, trocha vylepšili dynamické parametre a cenu zdvihli dvojnásobne. Ako im to pomôže v predaji uvidíme, sú tu na to lepší odborníci.
vencelín
@gil54
To je dnešní trend nechat na slunci voskové modely patricne rozplyznout.
Elegance w224 je dávno tatam
Ja Prvni 123
No, pockame na hybrid.

Nicmene to divadlo se tremi monitory je pro me odpuzujici.
Miroslav Rýdl
Příspěvek podléhá schvalování.
Zdenek Sobotka
Příspěvek podléhá schvalování.
Lubo
Videl to niekto z diskutujúcich naživo?
Na fotke za mňa nič moc. Asi aj vďaka EQS tam vidím smutnú bramboru, prvá reakcia. Iste to bude v reále lepšie.

Inak zaujímavý počin, že idú podobne ako BMW do nižších modelov v cene podobnej spaľovacej alternatíve.