Novinky
ericn
7
@vecernicek2 taky nechápu tu módu SUV, asi je to větší dobrodružství s tím jezdit po městě 🤣😋
Přejít do diskuze
Minivany amerického střihu miluju. Taková Honda Odyssey je úplně skvělé auto. Pěkně to jede, dobrá je dynamika, komfort i jízdní vlastnosti (mnohem lepší než evropské MPV vzniklé úpravou dodávek). Je to samozřejmě velmi praktické, tři děti a dva psy tam dáte jako nic. Nebo si to upravíte na spaní. Střední řadu sedaček vyndáte a zadní se složí do roviny podlahy a vestavba nebo matrace se tam vejde jak nic. U Chrysleru Pacifica se do roviny složí i ta prostřední řada. Geniální - leč Chrysler jinak není nejspolehlivější. V takovém autě může být vestavěný i vysavač.
Nechápu, proč je v US tato kategorie vozidel brána jako 'uncool' a proč se neuplatnily na trhu v Evropě. Snad to souvisí s nízkou porodnosti? Kam se na tyto vozy hrabou ta bůhvíproč módní bachratá, nepraktická SUV.
Nechápu, proč je v US tato kategorie vozidel brána jako 'uncool' a proč se neuplatnily na trhu v Evropě. Snad to souvisí s nízkou porodnosti? Kam se na tyto vozy hrabou ta bůhvíproč módní bachratá, nepraktická SUV.
@ericn to už je lepší to suv. Sice v t7 bude více prostoru, ale komfort i v něm je jak při přepravě balíků dpd. Nebo, komfortní dodavka v mainstreamu bohužel žádná neni. To uz radši budu mit o trochu mene místa, ale komfort každý bude o level jinde.
@vencelín
Souhlas. Za mne též lepší 2,3,2 a zadní dát pryč, nebo sklopit. Ale taky aby se na ty 3 vešly 3 dětské sedačky a ne jako ve spoustě suv i evropskych mpv, kam se ty sedačky nevejdou.
Souhlas. Za mne též lepší 2,3,2 a zadní dát pryč, nebo sklopit. Ale taky aby se na ty 3 vešly 3 dětské sedačky a ne jako ve spoustě suv i evropskych mpv, kam se ty sedačky nevejdou.
To je demagogie ucebnicoveho typu...
😄
MPV jsou stejne tezka a maji stejne motory jako SUV... s polovicni uzitecnosti.
Kdo vozi 3 deti nebo 7 psu, at si koupi MPV.
Nejvetsi problem jsou SUV, ve kterych jezdi jeden, max dva lidi... po dalnici, na 19" kolech s pneumatikami, ktera jedna spotrebuje tolik kaucuku, jako sada 4 normalnich pneumatik.
😄
MPV jsou stejne tezka a maji stejne motory jako SUV... s polovicni uzitecnosti.
Kdo vozi 3 deti nebo 7 psu, at si koupi MPV.
Nejvetsi problem jsou SUV, ve kterych jezdi jeden, max dva lidi... po dalnici, na 19" kolech s pneumatikami, ktera jedna spotrebuje tolik kaucuku, jako sada 4 normalnich pneumatik.
@johny555 jenže je to dodávka s nic moc komfortem, odhlučněním a ani vzhledem. No a pak trošku prestiž - ne každý chce jezdit v "dodávce"... Proto MPV 😄
Např u středních MPV je lepší koupit Touran než Caddy... I když je Touran o generaci starší, pořád dostaneš jízdně lepší auto a hlavně se silnějším motorem...
Např u středních MPV je lepší koupit Touran než Caddy... I když je Touran o generaci starší, pořád dostaneš jízdně lepší auto a hlavně se silnějším motorem...
@Ja Prvni 123
Mpv není jak pro převážení dětského domova😊. I když samozřejmě je to jeho asi hlavní použití.
Já Mpv miluju pro jeho vnitřní prostornost, převezu kolo a spoustu naraburdi zároveň a když na to přijde tak uvnitř mohu k tomu i spát. To mi žádné kombi nenabídne, natož SUV.
Mpv není jak pro převážení dětského domova😊. I když samozřejmě je to jeho asi hlavní použití.
Já Mpv miluju pro jeho vnitřní prostornost, převezu kolo a spoustu naraburdi zároveň a když na to přijde tak uvnitř mohu k tomu i spát. To mi žádné kombi nenabídne, natož SUV.
@vecernicek2
Mne na Voyageru vadí uspořádání 2,2,3. Já raději 1,3,2. A jako majitel 807 a Grand Scenicu musím říct, že lepších aut na cestování není.
Mne na Voyageru vadí uspořádání 2,2,3. Já raději 1,3,2. A jako majitel 807 a Grand Scenicu musím říct, že lepších aut na cestování není.
@ericn Však on bil drahý aj predtým... Lenže značka VW už nemá takú hodnotu, aby si za ňu priplácal, tá doba je už preč. Milión za nafúknutého obstarožného Golfa je predsa ken silná káva. Teda nie že by to neplatilo aj pre iných...
@ericn
Muze byt, když se člověk trochu smrskne tak asi i stačí.
Když jedu na vejlet tak v autě i spím případně tam vozím kolo a proto je pro mne Touran malý (rozměrově je to podobné jak krátký Scenic). Já mám Grand a ten je prostorové moc fajn 😊.
Muze byt, když se člověk trochu smrskne tak asi i stačí.
Když jedu na vejlet tak v autě i spím případně tam vozím kolo a proto je pro mne Touran malý (rozměrově je to podobné jak krátký Scenic). Já mám Grand a ten je prostorové moc fajn 😊.
@vencelín a na co? 5 lidí i s bagáží odveze kam chceš 😄 Jeli jsme tak do Polska do Kolobřehu a v pohodě, 3 dospělí, puberťák a malé dítě na sedačce + bagáž...
Jasně v Multivanu by se jelo lépe 😄 Ale je za double...
Jasně v Multivanu by se jelo lépe 😄 Ale je za double...
@traveldrive No u Caddy bych s tím problém měl, u Tourana ne. Jednak jsem ho kupoval za cca 800tis Kč a jsme o 7let dál, tj. Inflace to posunula o těch 250tis výše. Auto je super i po letech a lepší není, pokud chceš střední MPV 😄
chvíli jsem krabicí jezdil, nikdy jsem nešoupal zadníma sedačkama, abych zvětšil - zmenšil kufr, nikdy jsem nevyhodil prostřední sedačku, abych 2 krajní šoupnul ke středu....
@praptak No nepřijde mi, když se podívám na ceny Caddyny, tak je vlastně docela levný 😂 No ne tak jako když jsem ho v roce 2018 kupoval 😋
@vencelín Jazdné vlastnosti a komfort osobnej dodávky sú dostačujúce. Problém je, že ich úrovni nezodpovedá cena takého auta, tá je na úrovni plnohodnotného kompaktného MPV.
@ericn Touran je skvělý automobil, jen pro běžnou rodinu celkem nákladný (při dnešních cenách). 🙂
@praptak
Šířka silnice není rozhodující faktorem mezi Mpv a, SUV ostatně ani mezi jiným druhém karoserie, pokud se nebavíme o H1 či náklaďáku.
A i na špatných cestách je SUV 4x2 k prdu stejně jako Mpv 4x2
Šířka silnice není rozhodující faktorem mezi Mpv a, SUV ostatně ani mezi jiným druhém karoserie, pokud se nebavíme o H1 či náklaďáku.
A i na špatných cestách je SUV 4x2 k prdu stejně jako Mpv 4x2
@vencelín Jsou krajiny se špatnými nebo úzkými cestami, kde malé SUV (i bez pohonu všech kol) se zvýšeným podvozkem dávají velký smysl.
@johny555
Srovnávat jízdní vlastnosti dodávky a, Mpv zkrátka nelze.
Myslím že právě Mpv pro uživatele s 3 dečky udělá vytecnou službu a nabídne jistější jízdní vlastnosti než dodavka
Srovnávat jízdní vlastnosti dodávky a, Mpv zkrátka nelze.
Myslím že právě Mpv pro uživatele s 3 dečky udělá vytecnou službu a nabídne jistější jízdní vlastnosti než dodavka
@ericn Takový Traffic je naprosto ideální pro početnou rodinu. Prostorný a velmi pohodlný a navíc za docela přijatelné peníze.
@Ja Prvni 123 Kdo má 3+ děti tak si koupí Transportera či Traffica. Je to praktičtější než kdejaké MPV. MPV byla jenom dočasná móda, pak je lidi přestali kupovat.
@vecernicek2
Dnes je v eu priemer mensi ako 2 deti v rodine.... pritom este pred 40 rokmi to boli az 3 deti.... takze urcite aj to je jednym z dovodov preco mpv uz maju coraz mensi zaber aj v eu... 3 ci 4 clenna rodina proste mpv nepotrebuje... tej postaci aj octavka kombi... logicke a jasne
Dnes je v eu priemer mensi ako 2 deti v rodine.... pritom este pred 40 rokmi to boli az 3 deti.... takze urcite aj to je jednym z dovodov preco mpv uz maju coraz mensi zaber aj v eu... 3 ci 4 clenna rodina proste mpv nepotrebuje... tej postaci aj octavka kombi... logicke a jasne
@vencelín Přesně, kolega jí původně chtěl, právě proto, že to je velké MPV, nicméně tento nedostatek ho poslal do náruče Toyoty Proace Verso se 180k 😄
@wakantanka Prosim tě a kde se tyhle jebky prodávají? V oficiálních statistikách SDA v ČR nic takového není... Navíc ten U-turn je vážně hnus... 😉
EDIT: za 839tis Kč (oficiální cena) je to výsměch...
EDIT: za 839tis Kč (oficiální cena) je to výsměch...
@Mikesus
Komfortní dodávka je oxymoron 😊. Dodávka nikdy nebude mít jízdní vlastnosti Mpv.
Komfortní dodávka je oxymoron 😊. Dodávka nikdy nebude mít jízdní vlastnosti Mpv.
@ericn
Samozřejmě jsem to myslel s adekvátními motory (alespoň 2,0), tedy ne bzucak ani nějake poblaznene 1,2 či 1,6
Samozřejmě jsem to myslel s adekvátními motory (alespoň 2,0), tedy ne bzucak ani nějake poblaznene 1,2 či 1,6
@vencelín jenže i když to udělá, tak to bude nejspíš jen elektrika = zas to nebude na cestování 👎 Renault je aktuálně dost praštěný, nemají nic mimo dodávek, co by dávalo smysl…
@vencelín nedávají žádný smysl, a i když mají 4x4, tak to do terénu není. Tj než dát 1,5mio + za SUV je lepší koupit Multivana T7 a 4x4 tam může být taky. I když teda jen jako PHEV…
@Ja Prvni 123
Svindgazik by se ještě jaks taks dal pochopit s pohonem 4x4. S prihlednutim k tomu že většina těch Svindgazik má stejně pohonem jen 4x2 pak racionalne smysl nedavaji
Svindgazik by se ještě jaks taks dal pochopit s pohonem 4x4. S prihlednutim k tomu že většina těch Svindgazik má stejně pohonem jen 4x2 pak racionalne smysl nedavaji
Pan z Renaultu opomnel říci, že SUV a Mpv sice asi mají velmi podobnou hmotnost i motory, ale variabilita a vnitřní prostornost SUV vůči Mpv je prachbidna.
Každopádně doufám že Rendlik představí opět Espace/Grand Espace či Grand Scenic ve stylu Espace 4 gen či Scenicu 2 nebo 3 gen.
Každopádně doufám že Rendlik představí opět Espace/Grand Espace či Grand Scenic ve stylu Espace 4 gen či Scenicu 2 nebo 3 gen.