Novinky
Pekelná Micinka
0
Že by dostal bílou střechu a proužek do zadních světel? 😉 >😒]
0
Bílou střechu měla v základu např. Felicia,která přišla na trhy v roce 1958,Mini 1 přišlo v srpnu 1959...jestli to bylo mířeno tímto směrem.Dějiny automobilového průmyslu. 😉
Tak na 1,2 l do Swiftu som zvedavy 😉 Vzdy som tvrdil, ze 68 kw motor ako zaklad je az zbytocne vykonny - v porovnani s tym, co ako zaklad ponuka Europa (t.j. 44 kw +/-). Ak bude mat jedna-dvojka litrový výkon ako sesterská 1,3, tak bude mat 62 kW, co je stale najvykonnejsí motor vo svojej objemovej kategorii. Tak zostanu modernizovanym Skodovke a jej HaTePeckam vo Fabii so "zvysenym vykonom" zase len oci pre plac >😒]
A co Mitsu Colt 1,3, 70 kW?
Mas pravdu, ten mi usiel... Opat je to ale príklad schopnosti japonskych motorarov vytazit z maleho motora maximum tak, ze pri jedna trojke mas pocit, ze netreba nic vykonnejsie, co sa pri europskej konkurencii v triede (cest vynimkam) nestane.
presne....a dizajn....nedhera....fabiaII se muze zakopat.....
Jen by to lidé měli více kupovat,když je to taková pecka. :-!
ja vym....lidi jsou tupci...skodovka..jasne..ale swift 1.3 glx-68kw 339tis..fabka 1.4 -63kw 330tis-ambiente..a musis si dokoupit spoustu veci co swift uz ma takze te takova fabka vyjde na 400 tis...minimalne
skoda -fuuuuuj
skoda -fuuuuuj
Je to vec vkusu a potreby. Neporovnavaj cenu a vykon, nie vzdy je to adekvatne porovnanie. Litrovy vykon ma mozno Skoda mensi, na druhej strane ma ten motor predpoklad dlhsej zivotnosti a mensej poruchovosti. Swift je fajn, ale pomerne maly a ma minimalisticky kufor. Kto chce viac priestoru, tak si moze kludne vybrat Fabku. Priestorom sice tiez neoplyva, je na tom ale o kusok lepsie ako Swift. A to niekedy stoji aj za vyssiu cenu za pripltkovu vybavu. Swift by som skor porovnaval s napriklad s Microu. Fabia je niekde inde.
Nevím kdes přišel na to, že by motor ve Fabii měl být spolehlivější? Ale je pravda, že Fabia je větši než Swift. Přesto se pořád nejedná o rodinný vůz, navzdory názoru spousty majitelů.
sranduješ s tou životnosťou motora, alebo si si vypil? a ten väčší kufor si mal na mysli Fabiu combi, ani za tú by som nedal viac ako 250tis,a to by musela mať ešte jap. motor aspoň 100 koní, aby ju to pohlo. Prepáč, ak som sa ťa dotkol, ale s tým názorom na jap. motory si to prehnal, mal som Micru (86 r.v) dnes jazdí a ver, nešetril som ju (180tis.km)
sranduješ s tou životnosťou motora, alebo si si vypil? a ten väčší kufor si mal na mysli Fabiu combi, ani za tú by som nedal viac ako 250tis,a to by musela mať ešte jap. motor aspoň 100 koní, aby ju to pohlo. Prepáč, ak som sa ťa dotkol, ale s tým názorom na jap. motory si to prehnal, mal som Micru (86 r.v) dnes jazdí a ver, nešetril som ju (180tis.km) >😁
pochopitelně, za kvalitu se prostě platit musí 😉
Nepřipomíná vám ten přední nárazník něco? Něco jako RS nárazník na fabku? >😁
pripominat moze, ale pochybujem, ze by si vzali mustru prave u Fabky. velmi dobre vedia, ze tieto dve auta verejnost dost casto porovnava. Swift uz nie je mladik, facelift mu urcite trosku prospeje, aby nezovsednel, ovsem ten dizajn sa ukazal byt silne nadcasovy, tak menia len detaily...
Carbone
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
to je zaujimave ja som skor cakal facelift ignisu ktoremu uz pomaly tikaju hodiny.ved terajsi ignis sa predava od septembra 2003. kazdopadne je dobre ze swift dostane osviezenie.
1.2 twin-VVT-E
96kw pri 9200 /min
130Nm pri 8000 /min
uz sa tesim 😊
WE LOVE JAPAN !
96kw pri 9200 /min
130Nm pri 8000 /min
uz sa tesim 😊
WE LOVE JAPAN !
Zopár postrehov o tejto diskusii.
1. Swift nie je malý 😄 . Len záleží kto a načo si ho kúpi. Ja som pôvodne chcel kúpiť niečo staršie, veľkosti Toyoty Coroly, alebo predošlej generácie Hondy Civic. Nakoniec som nič poriadneho z tohto spektra nenašiel a kúpil som Swifta. Páčil sa mi, mal dobrý motor a prijateľnú spotrebu. A vlastne to bol tiež "Japonec". Jedinou mojou obavou bola jeho veľkosť. Táto obava sa nenaplnila. Prečo? Pretože 80% v ňom cestujem sám do práce a vozím v ňom akorát nákup. Ba dokonca jeho "malosť" a krátke previsi sú obrovskou výhodou pri jazde preplneným mestom a pri parkovaní. Som de-fakto nový šofér a napriek tomu som ho ešte nikde neškriabol (hlavne na nárazníkoch). Veľký kufor budem potrebovať akorát keď pôjdem na dovolenku a to vyriešim asi nejakým kufrom na strechu, veď dovolenku nemám každý deň. Swift je proste pre malú (napr. trojčlennú rodinu). Ten kto chce mať väčší kufor nech si kúpi Octávku kombi a bude mať pokoj. Keď si však predstavím, že by som ju mal a skoro celý rok som v nej vozil iba vzduch... Proste každý si musí vybrať to čo potrebuje >😁 .
2. Prečo ľudia kupujú Fábie? Pretože tu roky nebolo skoro nič iné ako Škodovky. U mnohých pretrváva tradícia, že ju všade opravia, všade na ňu dostanú náhradné diely apod. Škodovka tu mala od začiatku najväčšiu predajnú sieť a ako jedna z prvých pred rokmi začala ponúkať aj Lízing pre "obyčajných" ľudí a tak ju aj kupovali. Tradíca má hlboké korene a môže sa zmeniť až s výmenou generácie ;-\ .
3. K výkonu. Swift, ktorý mám mi sedí stále viac. Ale to neznamená, že musí sedieť každému. Už tu v diskusiách niekto písal o taťkovskom (kľudnom) štýle jazdy. Na to sú vhodné iné motory a prevodovky. Opäť platí, že kdo chce kam, pomôžme mu tam.
4. K faceliftu. Ak som sa dobre pozeral na tie fotky, tak to je Swift šport. Otázka je, či aj na normálnych Swiftoch to bude rovnaké. Ak áno, bude to nádhera. Čo však osobitne schvaľujem je zlepšenie vnútorných plastov a zlepšené dielenské spracovanie vnútorného priestoru. Na svojom Swifte práve tu vidím najviac negatív. 😐
1. Swift nie je malý 😄 . Len záleží kto a načo si ho kúpi. Ja som pôvodne chcel kúpiť niečo staršie, veľkosti Toyoty Coroly, alebo predošlej generácie Hondy Civic. Nakoniec som nič poriadneho z tohto spektra nenašiel a kúpil som Swifta. Páčil sa mi, mal dobrý motor a prijateľnú spotrebu. A vlastne to bol tiež "Japonec". Jedinou mojou obavou bola jeho veľkosť. Táto obava sa nenaplnila. Prečo? Pretože 80% v ňom cestujem sám do práce a vozím v ňom akorát nákup. Ba dokonca jeho "malosť" a krátke previsi sú obrovskou výhodou pri jazde preplneným mestom a pri parkovaní. Som de-fakto nový šofér a napriek tomu som ho ešte nikde neškriabol (hlavne na nárazníkoch). Veľký kufor budem potrebovať akorát keď pôjdem na dovolenku a to vyriešim asi nejakým kufrom na strechu, veď dovolenku nemám každý deň. Swift je proste pre malú (napr. trojčlennú rodinu). Ten kto chce mať väčší kufor nech si kúpi Octávku kombi a bude mať pokoj. Keď si však predstavím, že by som ju mal a skoro celý rok som v nej vozil iba vzduch... Proste každý si musí vybrať to čo potrebuje >😁 .
2. Prečo ľudia kupujú Fábie? Pretože tu roky nebolo skoro nič iné ako Škodovky. U mnohých pretrváva tradícia, že ju všade opravia, všade na ňu dostanú náhradné diely apod. Škodovka tu mala od začiatku najväčšiu predajnú sieť a ako jedna z prvých pred rokmi začala ponúkať aj Lízing pre "obyčajných" ľudí a tak ju aj kupovali. Tradíca má hlboké korene a môže sa zmeniť až s výmenou generácie ;-\ .
3. K výkonu. Swift, ktorý mám mi sedí stále viac. Ale to neznamená, že musí sedieť každému. Už tu v diskusiách niekto písal o taťkovskom (kľudnom) štýle jazdy. Na to sú vhodné iné motory a prevodovky. Opäť platí, že kdo chce kam, pomôžme mu tam.
4. K faceliftu. Ak som sa dobre pozeral na tie fotky, tak to je Swift šport. Otázka je, či aj na normálnych Swiftoch to bude rovnaké. Ak áno, bude to nádhera. Čo však osobitne schvaľujem je zlepšenie vnútorných plastov a zlepšené dielenské spracovanie vnútorného priestoru. Na svojom Swifte práve tu vidím najviac negatív. 😐