Technika
Dlouhodobě testovaná Omoda 5 1.6 TGDI do detailu: Žádná ošizená technika! Evropa je cítit všude
37 komentářů
@Ada je zase tady zemědělské stroje jsou stále k zakoupení u tradičních značek jako je John Deere.
@KANKUNEN
Ja si to taky několikrát prohlížel, a myslím, ze nejaka kvalita tam bude. Možná i lepší nez ten stellantis. Sám bych si to ted netroufl koupit, hlavne kvuli chybějícím dlouhodobejsim zkušenostem a predsudkum. Ale za pár let se to může změnit.
Ja si to taky několikrát prohlížel, a myslím, ze nejaka kvalita tam bude. Možná i lepší nez ten stellantis. Sám bych si to ted netroufl koupit, hlavne kvuli chybějícím dlouhodobejsim zkušenostem a predsudkum. Ale za pár let se to může změnit.
Co jsem vám tady psal, Omodu teda Jaecco jsem si prohlídl důkladně. A napsal, že bych tomu dal přednost před Stelantisem. Měl jsem deset negativních reakcí od lidí co to neviděli ani z rychlíku. Servis je v tradičních showroomech. Díly jsou na skladě v Evropě. Hlavně tu zase napište, že se na auto.cz nemá psát o autech. Je to z Číny, ale především auto
@Zetti
OMG nevím co zas vymýšlíš za nesmysly a zhovadilosti.
Autorem je Tomáš Dusil z ACZ a ne žádná Omoda. To, ze uvádí Tomáš Dusil i zdroje, že kterých vycházel při psaní článku, je zcela správně.
OMG nevím co zas vymýšlíš za nesmysly a zhovadilosti.
Autorem je Tomáš Dusil z ACZ a ne žádná Omoda. To, ze uvádí Tomáš Dusil i zdroje, že kterých vycházel při psaní článku, je zcela správně.
@KANKUNEN vypadat to muze, my zkusenejsi pamatujeme jaky byl rozdil Renault 12 a licencni Dacia 1300, Fiat 124 a Fiat 125p, potazmo Lada.
Mimochodem tohle nepsalo auto. cz, tohle si napsala omoda sama
Zdroj: Omoda & Jaecoo Czech Republic | Foto Omoda a Jakub Šuplata
Mimochodem tohle nepsalo auto. cz, tohle si napsala omoda sama
@KANKUNEN já se děsím, jak Čína s každým novým modelem, či s faceliftem, reaguje na kritiku a roste nahoru a nahoru. A i když jsem teď bytostně přesvědčen, že si žádnou Čínu nikdy nekoupím, tak uvidíme, co budu tvrdit za pět let. Nebo možná i dřív 🤔
Já si v klidu počkám na Omodu 10. A nebo spíš až na Omodu 15. Však s jejich rychlosti a modelovou obměnou to stihnou za 3 roky 😀 Není jediný důvod kupovat "čínu". Ztráta hodnoty těchto aut bude za první 3 roky brutální. Stačí se podívat na první modely MG.
@Zetti
Jasně, ty jsi opravdový e😜ert, který použije ruce, oči a vlastní zadek a napíše jaký moá motor vrtání a zdvih... Jsi fakt kapacita.
Jasně, ty jsi opravdový e😜ert, který použije ruce, oči a vlastní zadek a napíše jaký moá motor vrtání a zdvih... Jsi fakt kapacita.
Další rozežranec s reálnou spotřebou cca 8 l/100km. Takto tu platentu nezachráníme, viď Gréto?
@rohYpnol pokud neco testuju, a tady je v nadpisu slovo test nepotrebuju na to zdroje. Staci mi ruce, hlava, oci a vlastni zadek. Takze cizi zdroje navic zdroje prodejce / vyrobce jsou silne nerelevantni.
A to ze ma auto okopirovane prvky evropskych aut, s tim bych se nechlubil. Ostatne je to pro cinany charakteristicke
A to ze ma auto okopirovane prvky evropskych aut, s tim bych se nechlubil. Ostatne je to pro cinany charakteristicke
Já jen doufám, že stejně jako pan Dusil mají Omodu proklepnutou i evropští výrobci a že se na tu válku automobilek na našem kontinentu připravují, jinak nevím, kde ty statisíce zaměsntnanců automotive budou pracovat.
Sešel se rok s rokem a Číňané z prvních pokusů zahájili plnou okupaci trhu. Pokud se sama Evropa nevzpamatuje, do pěti let je po jejich značkách.
Sešel se rok s rokem a Číňané z prvních pokusů zahájili plnou okupaci trhu. Pokud se sama Evropa nevzpamatuje, do pěti let je po jejich značkách.
V článku prezentované parametry motoru jsou nereálné. Hodnoty max. výkon 106 kW a moment 275Nm / 2000-4000 ot. se vzájemně vylučují. Doufám že elementární fyzika platí i v Číně
@KANKUNEN Takový šuplík je dobrý počin, ale bez dieselu je to jen taková křapka k ničemu.
@sachs800
Myslíte si že o třeba u Vw to bude výrazně lepší?
Tenhle aspekt suli všichni, na první pohled to není vidět. Někdo to suli o něco více než ten druhý ale jak jsem psal suli vsici
Myslíte si že o třeba u Vw to bude výrazně lepší?
Tenhle aspekt suli všichni, na první pohled to není vidět. Někdo to suli o něco více než ten druhý ale jak jsem psal suli vsici
@rohYpnol
Sorry, já jen chtěl oslavit ten vzácný úkaz, že jsi jednou na správné straně diskuse, nic ve zlým. A těší mě, že ses ode mě něco komunikačně přiučil 😉
Sorry, já jen chtěl oslavit ten vzácný úkaz, že jsi jednou na správné straně diskuse, nic ve zlým. A těší mě, že ses ode mě něco komunikačně přiučil 😉
@Zetti
Nepochopil vůbec nic.
A užitnou hmotnost, zrychlení, objem kufru... to poznáš taky očima a zadkem, co? Ty jsi opravdová kapacita, že i Chuck Norris je proti tobě čajíček, viď.
Nepochopil vůbec nic.
A užitnou hmotnost, zrychlení, objem kufru... to poznáš taky očima a zadkem, co? Ty jsi opravdová kapacita, že i Chuck Norris je proti tobě čajíček, viď.
@Othello Povedal by som, že údaj 275 Nm pri 2000-4000 je približný. Takže motor by musel mať pri 4000 otáčkach moment niečo cez 250 Nm, alebo dosahovať maximim 275 Nm pri necelých 3700 otáčkach. Každopádne nejde asi o zásadnú chybu, skôr o nepresnosť. 275 Nm pri 4000 otáčkach dáva 115,3 kW, počítam dobre?
@Zetti
Proboha, sedíte si na vedení nebo co?
Ty základní technické údaje do článku musí autor někde vzít, logicky použije údaje od výrobce, a proto ho pak uvede k článku jako zdroj. Přece si nebude sám odměřovat např. to vrtání a zdvih. Tak jednoduché to je.
Proboha, sedíte si na vedení nebo co?
Ty základní technické údaje do článku musí autor někde vzít, logicky použije údaje od výrobce, a proto ho pak uvede k článku jako zdroj. Přece si nebude sám odměřovat např. to vrtání a zdvih. Tak jednoduché to je.
@rohYpnol a to je mi k cemu? Znas někoho kdo kupuje auto a potrebuje vedet jaky ma vrtani a zdvih?
@rohYpnol
To jste dva, on je mimo tady a ty vždycky jindy 😄
Sorry za příspěvek se sníženou diskusní kvalitou, ale nešlo odolat.
To jste dva, on je mimo tady a ty vždycky jindy 😄
Sorry za příspěvek se sníženou diskusní kvalitou, ale nešlo odolat.
@Mikesus Jedno slovo ti vypadlo. Tú dnes nikto s chorým mozgom nechce. Diesel je rovnako relevantný pohon ako benzínový. Benzínové vysokotlaké turbo je práve také nebezpečné ako diesel, a naň nikto prstom neukazuje.
@Zetti
Praktickému testu se věnovaly předchozí články, tenhle je zaměřený na samotnou techniku včetně základních údajů. Nicméně moc se to nepovedlo, když pominu nereálnost výkonových parametrů kdy se vzájemně vylučují hodnoty výkonu a krouťáku je zde i renonc že motor má mít 108 kW dle předchozího článku ale jen 106 kW dle tohoto článku. Dále z udaného zdvihu 77 mm a vrtání 85,8 mm vyplývá že ta šestnáctistovka s udávaným objemem 1568 cm3 má skutečný objem 1781 cm3. Možná má ale jen třiapůl válce, pak by to vyšlo.
A zmínku o "šestiotvorových vstřikovacích ventilech" beru už jen jako třešničku na dortu
Praktickému testu se věnovaly předchozí články, tenhle je zaměřený na samotnou techniku včetně základních údajů. Nicméně moc se to nepovedlo, když pominu nereálnost výkonových parametrů kdy se vzájemně vylučují hodnoty výkonu a krouťáku je zde i renonc že motor má mít 108 kW dle předchozího článku ale jen 106 kW dle tohoto článku. Dále z udaného zdvihu 77 mm a vrtání 85,8 mm vyplývá že ta šestnáctistovka s udávaným objemem 1568 cm3 má skutečný objem 1781 cm3. Možná má ale jen třiapůl válce, pak by to vyšlo.
A zmínku o "šestiotvorových vstřikovacích ventilech" beru už jen jako třešničku na dortu
Takze test je komercní prezentace prodejce. ACZ jeste nenaslo moralni dno a vydava snusku blabolu za vlastni test.
Kolik to hodilo? Danite to nebo je to v obalce?
Takze test je komercní prezentace prodejce. ACZ jeste nenaslo moralni dno a vydava snusku blabolu za vlastni test.
Kolik to hodilo? Danite to nebo je to v obalce?
tu dnes nikdo s mozkem uz nechce.