Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia cee´d XR: sportovní verze nakonec budou

19 komentářů

sparrow1
Jen at s něčím takovým vyjedou bude to zajímavá alternativa k evropským ostrým verzím a cena určitě taky nebude špatná.V současnosti je vlastně jedinná možnost něčeho ostřejšího z Koreje Hyundai Coupé a to je trochu něco jiného něž nabušené normálmí autíko 😄
alternativa k čemu? Ke golfu 1,4 MPi se samolepkou sport? Já nevim... Dokud to nebude mít pořádný podvozek a brzdy, tak z toho sporťák nikdy nebude.
no golfu GTi se to asi vyrovná jen ve snu,ale takové Fabii RS by to klidně mohlo konkurovat...
sparrow1
Pro spoustu lidí kteří kupují tahle auta je dúležitý jak vypadá a jestli na rovince někoho předjedou a pak vrní blahem .Ty tohle auto neprotáhnou zatáčkama na limitu a nebo si nezaplatí hodinku na okruhu.Takže pro ně to bohatě stačí a pořád lepši vídat na silnici tohle než základní Golf 1,4 >😁
KED DOKAZALI PORAZIT V KII KONKURENCIU AKO OPEL ASTRA, FORD FOCUS CI AJ SLAVNY VW GOLF NA POLI SERIOVYCH NEUPRAVENYCH AUT PRECO BY NEMOHLI PORAZIT AJ ICH OSTREJSIE VERZIE AKO OPC, ST CI GTI? NECHAJ SA PREKVAPIT A NESUD DOPREDU :yes:
Ano, jediné ostřejší z Koreje Hyundai coupé, ale v kontextu Koreje, jinak konkuruje v dané kategorii (sportovních kupé)jen cenou.Bohužel, celá ta kategorie je dnes trochu "mrtvá".
Mám obavu,že "ostřejší" Cee`d v evropě nebude prodejní trhák.
sparrow1
Nebud zas tak nespravedlivý Desing je u Coupé taky pěkný a 2.7 není špatný motor jezdil jsem s ním v Sonatě a docela dobrý a to je kupátko určitě lehčí.Jasně v zátáčkach už to tak slavný nebude ale ani žádná hrůza 😉
Desing je opravdu povedený, za ten by se nemusel stydět jakýkoliv výrobce. Jan mi vadí právě ty motorizace. 2.7 může být dobrý motor - v sonatě, ale pro sportovní kupé ? Ale cena je za nabízenou výbavu, design velmi, velmi solidní. Konkurentů moc neni a z evropy mě ted nějak nenapadá nikdo (Audi TT?). Jsou sice technicky a jízdně vyspělejší,ale... taky dražší.
sparrow1
škoda že už se nevyrábí Fiat Coupé podle mě skončili s vyrobou strašně brzo stačila nějaká modernizace a mohlo jezdit doted jako jezdi Barcheta
Jo,jo Fiat coupe. Měl sice design, kterej se (podle reakcí mojeho okolí) bud líbil a nebo ne (mě rozhodně ano), ale přijde mi, že ted na trhu něco takového chybí. doufám, že se toho automobilky zase chytnou. Hodně se těšim ( a doufám,že bude) na nástupce legendárního Scirroca. A to, že taková malá auta pro zábavu (nebo jako druhé do rodiny pro zábavu) mohou mít úspěch ukazuje MX-5.
ten motor ma trochu mensi vykon ale inak je super. A neviem co je zle na podvozku... podvozok je fajn
ten motor ma trochu mensi vykon ale inak je super. A neviem co je zle na podvozku... podvozok je fajn
mustafa
Bud to byl jen paket nebo nemaskováná xR, ale tuhle červenou krasavici s timhle bodykitem a štítkem xR v masce sem asi před měsícem viděl projíždět z Teplic směr Most....
V Bratislave taka Kia uz jazdi, neviem ci je to nejake testovanie auto ale kazdy den ju stretavam cestou do prace
aj ja som ju už videl!a ešte aj rôzne tuningové kúsky a nevyzerali vôbec na zahodenie!!musím kiu pochváliť začína sa prejevovať je velkosť a chcenie presadiť sa!a 7rokov záruka parada!!
Optický paket XR na cee'd je normálně v nabídce dealerů Kie, stačí se podívat na jejich websity - právě ten před časem popletl půlku redakcí autozinů. Kromě jména ale nemá nic společného se zprávami, která marketing Kie nechává po kapkách prosakovat teď: že se(ne)bude vyrábět excee'd, že se (ne)bude vyrábět třídvéřový hot hatch na bázi procee'du. Už jsme tu před časem sáhodlouze diskutovali, jestli je možné, aby automaker bez tradic rovnou dokázal postavit na silnici opravdický hothatch. Přestože značce fandím, v tomhle patřím ke skeptikům - zvlášť proto, že ani mezinárodně posbíraný vývojářský tým Kie zatím laděním podvozků a řízení nějak zásadně nepřesvědčil. Ovšem nikdy neříkej nikdy: Kia má ladiče podvozků od Opelu a šéfdesignéra, který má na pažbě pěknou řádku zářezů za VW/Audi (především TT), ale i práci na Murcielagu a Gallardu. Své ambice projevil téměř okamžitě po příchodu konceptem "Snowflake (sněhová vločka)" = excee'd, což je do očí bijící souvislost právě s "Raindrop (dešťová kapka)", což bylo krycí jméno Audi TT. Zároveň tohle všechno nadále nevylučuje pokračování tradice verzí "Sport", které Hyundai/Kia dělá podobně jako kdejaká jiná značka za pomoci lehce silnějších agregátů, optických vylepšení a nověji i úprav podvozku - stačí připomenout tyhle verze u Accentu, Getze nebo Ria. Jsou to samozřejmě jen takové funcars, ale dá se tady také očekávat postupné zvyšování kvality někam poblíž dráždidlům jako je třeba Yaris T-Sport.
dik za vysvetlenie
yaris ts mnaaam >😒] :yes:
kia (huyndai) este donedavna jazdila tovarne WRC a vselijake rallye, takze si nemyslim ze by mali problem s ludmi, ktori by vedeli postavit poriadne sportove auto, tu skor ide o marketing, ci bude zaujem o taketo auto a v akom mnozstve