Novinky

Zpět na článek

Nissan Leaf je konečně levný. Za půl milionu toho nabídne opravdu hodně!

77 komentářů

traveldrive
Opäť hlúpy, zavádzajúci titulok. Za prvé, 520 tisíc nie je pol milióna, je to viac. Za druhé, americká cena nám môže byť ukradnutá, s európskou nemá prachžiadnu spojitosť. Zase raz niekto varí z vody.
KANKUNEN
@traveldrive Ano, 500t je zlomek ceny z 520t.
traveldrive
@KANKUNEN Ja viem, sú to drobné. Hlavne pre tých, čo zarábajú akurát tú dvacku. Jeden plat hore-dole...
Freddka
@traveldrive V evrope tak 750 minimalne. Amici maji ceny bez dane a dalsich poplatku.
makakaron
Takže u nás 800 a když si přikoupíte volant tak mega... Shut up and take my money!
DonVito
To bude zas rohypnol tapetovat.
😀

Tohle se mu libit nebude
A rozhodně je o co stát, protože Nissan Leaf je nejlevnějším elektromobilem na tamním trhu. S cenou 25.360 USD, tedy v přepočtu 520.000 Kč, už se dá opravdu nazvat levným vozem.
👍

Jednoznacny dukaz toho, jak EVcka zlevnuji.
👍👍

Tesim se az Leaf dorazi do Ceska.
traveldrive
@DonVito Netrep zase hlúposti, prosím ťa. Americká cena nemá s českou spoločné nič. To vytešovanie si nechaj, až keď ho v ČR naozaj začnú predávať za tie peniaze...
ericn
@traveldrive je divný, že to nedokážou pochopit. Navíc se k ceně ještě přičte lokální daň, čili dalších 7-10%. Nicméně evropská cena bude výrazně výše 😉
DonVito
@traveldrive
cti pozorneji
Nissan Leaf je nejlevnějším elektromobilem na TAMNÍM trhu
😉
Nikdo tu netrepe.
Jedine snad ty.
❤️
rohYpnol
@DonVito

Samozřejmě že trepe. Je to absolutní nesmysl. 520.000,- v přepočtu je úplně o ničem. Kolik že tam stojí sedan střední třídy?

Malibu 580.000,- ???
Legacy 590.000,- ???

Jo, Leaf za cenu velkého sedanu... no nekup to ... 😁
traveldrive
@DonVito Ja čítam dobre. Vytešuješ sa nad americkou cenou. Čo to má spoločné s cenami u nás? Keď príde tento Leaf k nám, budú zaň chcieť úplne odlišnú sumu.
DonVito
@traveldrive
Ja se tu muzu vytesovat nad cim budu chtit!
😀😉❤️

K tve poznamce o ceskych cenach ti dam jednoslovnou odpoved
GLOBALIZACE

PS
Nissan will produce the 2026 Leaf for Europe at its Sunderland, UK plant as part of its EV36Zero initiative, with production beginning at the end of 2025 and sales starting in early 2026.
👍
rohYpnol
@DonVito

Opět mimo. Globalizace má i díky Trumpovi (a Erdolanovi a dalším....) a clům natržené kaťata 😁
traveldrive
@DonVito Tvoj problém, keď chceš byť za debila.
kesumb
@DonVito
i kdyby to stalo 500 s dph tak to nikdo nekoupi, kdyz je za to ovce tdi se kterou navic muzes vypalit kazdej tejden dvojku pumpari!
rohYpnol
@kesumb

Přesně! Lepší je 4x do tejdne nechat energobaronům pětikilo, viď ... 🤣🤣🤣
Mokrous
@kesumb Chudáci lidi, co musí najet 50 tisíc ročně...

To já tankuju za dvojku jednou za 5 tejdnů.
rohYpnol
@Mokrous

Tak hlavně tyhle km asi málokdo točí soukromě... 😉😁

Ale to ten hujer nepochopí...
ericn
@rohYpnol Ani firemně ne, pokud nejezdíš pravidelně celou ČR a okolní státy. Já jezdím dost, tak 2-3 týdně různé kouty republiky služebně a dávám tak 2500-3000km měsíčně, tj cca 30tis Km ročně a stojí mě to průměrně, třeba za srpen (prázdniny - jezdí se méně) 4000Kč za plyn cca 2400km, tj 1,68kč/km, průměr byl 4,5Kg/100km, s průměrnou cenou kolem 38Kč/1kg aktuálně... tj žádné drama. Kdybych to tak nehonil po dálnicích, srazím spotřebu p 0,5-0,7kg/100km dostanu někam na 3,8kg/100km úplně v pohodě a pak bych měl km za 1,4Kč/km... 😉

Předtím jsem měl z půjčovny (než mi dodali OIV) OIII Combi 1,6TDI 85kW s průměrnou 5,2l/1000km, při dnešních cenách, kolem 34Kč/l a jsi na 1,76Kč/km, tj. na nádrž 50l ujedeš 960km, čili mých 2400km, máš 2,5 nádrže, 125l = 4250kč. Opět žádné drama...

Kdo nechce, nepochopí... 😉
Mokrous
@ericn Tak dneska je cena paliva asi ten nejmenší problém v rámci celkových nákladů. Určitě potěší platit míň, ale v poměru ke ztrátě hodnoty vozu to je komická částka. Mě víc těší ta volnost pohybu, kdy dlouho nemusím vůbec nic řešit. Je mi jedno zda auto stojí, je mi jedno, že vyrážím se 1/4 nádrže na 300km cestu. Nebo s plnou na 1200-1300km cestu. Netrčím ve frontách, neřeším kudy jet a kde se zase zdržovat.
S mojí nádrží cca 69 litrů reál dojedu fakt daleko. Včera 180km plynulá jízda včetně vložky v okolí Macochy a zadem na Vyškov a i když to je samej kopec a zatáčka, tak doma 4,8/100. A Verva byla v Brně za 34,90. To je jako za tvůj plyn.
Nikoho jsem nebrzdil, spíš dojížděl, ale jen jsem jel plynule a nechával si větší mezeru, abych nemusel furt brzdit. A to stačí bohatě k tomu, aby byla spotřeba parádní. Na 200 koňový dvoulitr co má přes 1,7 tuny mi to přijde dobrý.
To samý o víkendu Rakousko. 960km. Tankování jedno cestou domů jen proto, že tam mají Vervu o 3,- Kč levnější jak u nás (máme tu kartel) a v cíli zase 4,8/100.
S EV bych se z toho pos.al a furt někde nabíjel a 1km by mě vyšel tak na 3,- Kačky.
ericn
@Mokrous přesně tak, byli doby - před Covidem, kdy CNG stálo 24-26Kč/Kg, kdy si v pohodě jezdil pod 1Kč/1km 😋 Na veřejných nabíječkách se pod 11kč/kW nedostaneš. Tj když mi iD.3 průměrně baštilo 17kWh/100km, zak bych byl na 1,87Kč/1km a stál bych někde pořád 😉 Btw teď jsem koukal na McD a Kaufland nabíječky 15Kč/1kW, pak si na 2,55Kč/km jako neregistrovaný 😂
Mokrous
@ericn No, když budeš jezdit malým ID3 po městě a okolí, tak možná ano. A pak si vezmi Enyaq a jezdi i na dálnici a jezdi i svižně a jezdi i v zimě a započítej ztráty a budeš rád za 24kWh/100km a krát cca 13,- Kč na rychlonabíječkách a máš hrubou představu o realitě pro lidi bez vlastního wallboxu a s trasami dál, než 100-140km od bydliště. A zapomeň na stav baterie 60-70% nabití a tak různě. To pak nedáš ani ten rádius 100km.
ericn
@Mokrous hele já tu zkušenost mám a jezdil jsem jsak s Enyaqem, iD.4 i iD.3. S tou poslední jsem si dal i výlet cca 500km, z toho bylo 200km po dálnici a průměr z toho byl těch 17kWh/100km 😋 Dálnice kolem 21-22 kWh/100km ve 130-140kmh. 160kmh (max) znamenalo klidně i 26-28kWh/100km. Okresky a město 14-15kWh/100km 😋
Mokrous
@ericn A bylo to v zimě a ty kW byly z infotainmentu, nebo z účtu od nabíjení? A znovu opakuju, ID3 je malý auto proti Enyaqu. Výrazně nižší váha, užší kola, nižší výška, menší šířka, menší světlá výška atd... Všechno se počítá.
ericn
@Mokrous jaro, infotaiment, ale na ty účty se můžu mrknout taky 🤣 Jestli tě to zajímá - všechno jsem si fotil… Psal jsem pak na to takovou malou recenzi pro znamé…
Mokrous
@ericn Já ti to věřím. Jen říkám, že s větším autem, ztrátama a provozem v zimě se ten průměr prostě posune jinam. Ono taky ne vždy jedeš na výlet co má 500km. Když v zimě vyjedeš na 10x 50km, nebo někdo 100x na 5km a pokaždé vytopí promrzlý interiér a baterii, tak to taky budou krapet jiný čísla... Na tohle bys musel fakt jezdit s ID4, nebo Enyaqem celý rok a evidovat si spotřeby ze stojanu/faktur a pak bys teprve viděl, co to sežralo. A taky je tu tepelný čerpadlo a otázka, kdy se 30 tisíc za něj vyplatí...
ericn
@Mokrous jo, to máš pravdu, ale po tom zrovna netoužím 😋 Benzin mi zatím vyhovuje a zûstanu u něj 👍 EV si sem tam jen vyzkouším…
Mokrous
@ericn Taky jsem si to vyzkoušel a WOW efekt na mě působil skoro 14, že jsem si až nechal spočítat cenovou nabídku a chvíli o tom vážně uvažoval. Ale pak jsem vychladnul a mířil k Volvu V60 MHEV a nakonec jsem vychladnul úplně a nechal si dehtovýho Pašíka se sotva zaběhlým motorem. 😅 Mám zatím asi štěstí na kus, co nežere ani olej, ani naftu a dokud v tom nehrkne, tak moje provozní náklady a propady v ceně budou násobně nižší, než u novýho povozu. Plus ovládání a ergonomie je stále nezničená novými nařízeními a tak v tom autě nemusím šílet co 5 minut.
adamzprahy
@kesumb kdyby to stálo 500k s DPH tak to bude trhák. Jenže ta cena je bez daně. U nás bych čekal 750-800k s DPH a to už tak slavné nebude.
rohYpnol
@adamzprahy

A hlavně - ten základ bude s tou zoufalou základní baterkou...

U BEV dvakrát víc platí, že "cenu již od" nemá smysl řešit, protože obvykle té ceny dosáhnou tím, že tam dají zcela nepoužitelnou baterku, se kterou auto zvládne dojet jen k nabíjecí stanici.
Sevca1
@DonVito Děláš to schválně? Nebo jsi mentálně slabší retardovaný, zelenou propagandou zničený člověk. Od kdy máme stejné ceny jako v USA? Co? No nic opět jsi se předvedl. Mezi tebou a rohypnolem není rozdíl , dva fanatici. Akorát každý na druhé straně barikády
rohYpnol
@Sevca1

Jo, do jisté míry souhlasím. Určitě můj obsah musim nastavovat jako zrcadlo těch zelenorudých ideologických lží (nejen) mistnich hujeříčků. Protože je třeba se tomu ideologickému zvěrstvu vytvářenému v EK bránit.
DonVito
@hulvat sevca

Co konkretne rozporujes z toho co jsem napsal?
Resp. co je v mem textu "fanatickeho"?
Diskuzi, ve ktere je mi vkladano do ust neco co jsem nerekl, nesnasim.

Snad kazdy ve zdejsi diskuzi vi, ze v USA jsou jiny ceny nez zde.

Bud se omluv nebo diskutuj s nekym jinym.
Cau
Sevca1
@DonVito Ano vše by bylo v pořádku retarde, Ale!!!! Problém je že jsi si musel kopnout a zatáhnout do toho rohypnola, a tím tvůj příspěvek dostal úplně jiný ráz. On tu rohypnol diskutuje o cenách aut v Americe, on tu píše že není parita v Americe? Ne baví se o našem trhu, sice občas fanaticky ale o našem., evropském také. Takže už chápeš tvoje nesmyslné dětské kopnutí .Idea ti zatemnila mozek. Prý omluv se😁
Lempl Klaun
@Sevca1 = hulvát Ševčenko. 🇺🇦
DonVito
@Sevca1
Aha, takze zde mame rohypnolova obhajce.

A kdo(koli) kopne (slusne) do rohypnola je podle tebe dite, retard atd.

Nebudu se dal podilet na devalvavaci diskuze acz tebou a rohypnolem.

Uzij si krasny vecer
Sbohem
❤️
traveldrive
@DonVito Nie máme tu kritika niekoho, kto bez príčiny kope do diskutéra, ktorý tu vtedy ešte nebol a nič nenapísal.
DonVito
@traveldrive
Tak si procti diskuzi ted!
😀
Jsou tu lidi, co tapetujou diskuze pod EV nesmyslnymi hejty...
👎
Ja se raduju z nizkych cen EV v USA, ktere jsou indikaci toho, ze ani cena Leafu v Cesku nebude vysoka.
👍
adamzprahy
@DonVito článek i ty opomíjí, že ceny v USA se uvádí bez DPH (resp sales tax). V EU to bude tak o 100 tisíc výš za různá specifika co tu máme a jsme na cca 650 tisíc bez DPH což je cena např VW ID3. Takže nic převratného, parita je leda jen ve zdražování spalováků.
DonVito
@adamzprahy
👍
Ano, diky za vecny prispevek.

V podstate souhlas.

EV nezdrazuji resp. mirne zlevnuji soucasne s dramatickym zlepsovanim jejich parametru.

Takto ma diskuze vypadat.
Sevca1
@DonVito Jo vecne poukázal na to že jsi mlel opět sracky 😁. Ale klobouk dolů, vybruslil jsi z toho důstojně, i když v podstatě poukázal na to že nemáš pravdu, nic převratného napsal a ty jsi souhlasil. Takže jsi tu ejakuloval nad ničím převratným 😁😁😁 . Prostě zelenej magor
DonVito
@Sevca1 hulvat

Vezmi si priklad z adama.
Takto se diskutuje.
👍

Uz na me takhle nezvracej, ju? Bav se takhle doma se svoji starou.
Ja nejsem tvoje stara!

Diky
Hezky den
❤️
Sevca1
@DonVito To díky bohu nejde, protože ta nezvraci blbosti jako ty. Jj pán tě slušně setřel. Stříkal jsi blahem nad ničím podstatným, prostě vymazána hlava zelenýma . Největší hovada se skrývají za slizounctvim a rádoby slušností, ty srdíčko
DonVito
@Sevca1
Slusnost ti u me nevoni, tak ji rikas "radoby slusnost", vid...
😀

Sam jsi pritom jen sproste vulgarni.
👎
Lepsi "radoby slusnost" nez tvy ciry hulvatstvi.
😉

Radoby slusnosti jsi me vlastne pobavil. Priste uz jen vynechat ty tvy vulgarity..
Ty jsou fuj.
Polepsi se!
❤️
Sevca1
@DonVito Hele tuhle hru na mně nehraj u mne si debil, tak se také k tobě chovám tak. Co na tom nechápeš? Nelibý se ti to? Tak si mně blokni ! Na mne ty svoje nununu a srdíčka neplatí, to zkousej v mateřský školce. Dále u Nissana si stříkal blahem nad ničím výjimečným. To že jsi se unahlil a předčasné ejakuloval je tvůj problém, to neokecas. No určitě to máš i v životě stejný tak jsi se upnul na zelený úděl 😁 prostě vůl
Horký Rom
Ó, nový Leaf! Ta jeho přívětivá tvář jako by sama srdečně vítala, opravdu mi připadá nesmírně sympatický 👍
Horký Hrom
@Horký Rom Moc líbí 👍👍👍
traveldrive
@Horký Rom Na čom fičíš? 🤪
Horký Rom
Fičím životem na šúľancoch a lokšiach, s každým soustem víc a víc 👍
traveldrive
@Horký Rom Opiáty ti evidentne nerobia dobre.
Lempl Klaun
@traveldrive
Nevadí, hlavne že si inak zdravý a chutí ti jesť. 🤡
Horký Hrom
@traveldrive Na elektrošocích 👍👍👍
Mokrous
To je zase novinařina na úrovni... Opravdu bude mít tahle další 𝛑čovina bez klik na dveřích 181 cm na výšku, fakt? A u nás se tak obří SUV prodávají za půl míče? Fakt? A není to náhodou 155cm, co?
Vážně je takový problém pro naše profíky strávit 10 minut na webu a sepsat článek, kde jsou skutečné informace? A co třeba výkony motorů? Hm? Nic.
No tak já vám to sem dám.

usa.nissannews.com/…n-leaf-press-kit?…
gil54
@Mokrous

😀😀 Ty taky naděláš, tak si holt spletl výšku se šířkou, dyť je to tak blízko sebe, skoro stejný a navíc trefil přesně ty milimetry, mohl klidně napsat, že je výška v litrech, kilowattech nebo ohmech. 😀
Mokrous
@gil54 Netrefil. 71,3" není 1810mm 🤓

Ale ty ohmy by byly cool, to zase jo. 😅
gil54
@Mokrous

... 1810mm je šířka...
Mokrous
@gil54 Já tě vnímám, jen si dovolím mírně nesouhlasit.

Oficiální data uvádí 71,3" a to není přesně 1810mm.

Je to skoro, ale ne přesně.
gil54
@Mokrous

Není podstatné, jestli je přepočet 71,3" přesně 1810 mm.
Vůbec to neřeším, 1810 mm jako šířku auta jsem našel někde jinde, nepřepočítával jsem to z tvého odkazu.

Podstata je, že si autor popletl výšku se šířkou.
(Tady je ta šířka 1810 mm)
www.autorevue.cz/…jede-pres-600-km

Ale chápu, že je otázka života a smrti, který údaj je správný, jestli 71,3" nebo 1810 mm, protože rozdíl v přepočtu dělá dramatických 1,02 mm. 😀
Mokrous
@gil54 To, že je řeč o šířce jsem pochopil ihned, ale mě šlo o princip. O princip, že si redaktoři místního autobulváru nejsou schopni sehnat ani opsat a už vůbec ne spočítat správné údaje.

Ve finále člověk potom nemusí číst vůbec nic. Od politických zpráv, přes auta až po recepty z hub, protože všude je to jeden blábol za druhým a poslední roky vypadá profesionální novinařina asi takhle: "Někdo někde někomu něco a von na to cosi a pak se tohle tuhle nějak něco a potom pokud nebude několik, tak to bude asi možná určitě jinak."
rohYpnol
@Mokrous

Moderní novinařina hlavně využívá "nevíme, co bylo, ale mohlo to být například takto... ale také nemuselo".
Mokrous
@rohYpnol A taky často "ví" přesně jak to bude vypadat v budoucnosti.
Asi už to dnes všechno tvoří AI. Což by tu stupiditu dost vysvětlovalo.
PowerHouse
No jo,

baterky levné, e-pohon taky.
Horký Hrom
@PowerHouse 👍👍👍
Arese
Tak konečně se dá na Leaf podívat, aniž by se člověku zvednul žaludek! Tak teď ještě strčit pod kapotu normální motor a bude to cajk. 😊
Mokrous
@Arese A normální kliky ke dveřím a tak by se dalo pokračovat...
rohYpnol
Přání otcem myšlenky. Ti chytřejší však vědí, jaký blábol je v článku uvedený.

Malé BEV s mizernou malou baterkou za cenu velého sedanu... Není co dodat. Parita v nedohlednu. BEV nikdo nechce.
xxc
@rohYpnol Naco vzdy toto opakujete, ked uz viete, ze cenovo rovnake su uz aj male citroeny c3, len zakaznik si vyberie, co mu vyhovuje. Nie vsetko je o cene.
rohYpnol
@xxc

Nelze porozumět co jsi chtěl sdělit. Cenově rovnaké malé Citroeny C3? Rovnaké s čím???
ptr078
@rohYpnol Asi myslel cenovu paritu, ktora konecne nastala a sam don parito ju predpovedal uz pred 15 rokmi. Mas to aj v cenniku cierne na bielom. C3 od 14 500e, c3 ev od 23000e 😅
xxc
@ptr078 Ale porovnateľné verzie sú s cenovým rozdielom 6000 €, čo kvôli vyšším nákladom na prevádzku robí elektrickú verziu lacnejšiu pri nájazde 70000-100000 km.
ptr078
@xxc Zase trepes koko... tiny 🤣
rohYpnol
@xxc
Jo, to jsme si vysvětlili. ëC3 pohání vira a zelenorudá ideologie, nikoliv elektřina, že 🤣🤣🤣
DonVito
@xxc

Nesnaz se vysvetlovat TCO. Je to zbytecny.

Dokud nebude parita porizovaci ceny, je to marny.

A az bude parita, tak ti zdejsi "odbornici" stejne vysvetli, ze EV je horsi, bo nevrci.
rohYpnol
@DonVito
Parita nákladová nebude ve střednědobém horizontu nikdy. Parita v pořizovacích nákladech z důvodu šikany ICE je otázkou, jestli nastane, nebo se dříív EU rozsype.
Horký Hrom
@DonVito 👍👍👍
rohYpnol
@ptr078

Jo tahle parita... 🤣🤣🤣 ok. Rozumím.
Mokrous
@rohYpnol A další blábol je výška vozu 181cm. Sice je ve skutečnosti 155cm, ale kdo z odborníků na zdejším webu by řešil takové nepodstatné detaily.