Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Ojetý Lexus LS (XF40) – Bývala to výkladní skříň. Ale co dnes?

10 komentářů

MB1975
@3_diamanty mam dva lexusy a tri mercedesy. Lexus je spolehlivejsi a trvanlivejsi protoze ma jednodussi techniku. Jinak je objektivne mercedes ve vsem lepsi. Myslim jizdni vlasttnosti odhlucneni komfort atd. Nehodnotim design interieru a exterieru tam je mercedes pod vedenim progresivcu podle me uplne v pr.. a i kvalita a spolehleivost benzu sla do kytek. Ale i nejnovejsi lexusy evidentne odrbavaji materialy v interieru. Proste sesup dolu napric vsemi znackami..zas je treba uznat ze lexus se da poridit daleko levneji. Neni problem 25proc s ceny dolu. U mercedesu tak max 13 procent z ceniku..
Ham.
@Alfonz666 Jasně, protože žiji v Evropě, tak mě zajímá co zde nabízí. Co nabízí v Číně nebo v USA je mi celkem k prdu.
Ham.
@3_diamanty Přesně naopak, v čase tohoto LS se dalo říci, že se Lexus snažil nahánět Mercedes, dnes je daleko za ním. LS letos končí, protože vůbec nemá na německou prémii v luxusní třídě. ES je mainstreamová plečka, která s prémii nemá nic společného, takže jediný skutečně prémiový model Lexusu, který snese prémiová měřítka je LC, které naštěstí skončilo s nekonkurenceschopným hybridem a jede V8, ale jediný prémiový model v nabídce to je hodně slabá nabídka vedle Merglu, který má prémiových modelů hromadu. A v EV je Lexus sto let za Merglem.
Ham.
@Alfonz666 Ne, jen jsem popsal nabídku Lexe vedle Merglu, protože zcela mimózní příspěvek 3_diamantů si o to přímo žádá.
Alfonz666
@Ham. to ale mluviš o Evropě. Co třeba IS 500, nebo takovej koráb jako lx 700h že...
MB1975
@Ham. Mas pravdu Ja jsem ale mluvil o stavu k dnesnimu dni.
3_diamanty
Toto bol lexus este z cias ked nahanal mercedes... dnes je nastastie uz jasne pred nim a nepotrebuje uz po nom vobec pokukovat... meda beda pre zmenu uz ma dnes skor cinskych "obdivovatelov" ... ktori ho predpokladam tiez coskoro preskocia
Meky
Pekný kus histórie.

Cieľ splnený nebol, lexus sa nikdy nedostal na úroveň skutočne technologicky špičkových vozidiel.

A nie, nastavovanie hlavovej opierky a podobne nie je znakom špičkovej techniky.

Aktuálne Japonci ako zvyčajne zaspali dobu a v oblasti modernej techniky nemajú čo ponúknuť.

Nemecka prémia žiaľ sa tiež prepadá do zabudnutia , obzvlášť tovplati pre Mercedes a Audi, ktoré už roky neponúkajú nielen nič technicky vyspelé, ale ani spoľahlivosť a remeselné spracovanie - vŕzgajúce plasty v mercedesoch by mohli rozprávať.

Mercedes vyrazil v ústrety čínskemu trhovisku štýlom viac párikov viac adidas.

Uvidíme, dokedy tieto čínske ledky budú ľudia považovať za prémiu.
ace2
Příspěvek podléhá schvalování.
Alfonz666
@Ham. Aha, takže jsi přišel jen plivat na Lexus