Ojetiny
3_diamanty
2
Toto bol lexus este z cias ked nahanal mercedes... dnes je nastastie uz jasne pred nim a nepotrebuje uz po nom vobec pokukovat... meda beda pre zmenu uz ma dnes skor cinskych "obdivovatelov" ... ktori ho predpokladam tiez coskoro preskocia
MB1975
4
@3_diamanty mam dva lexusy a tri mercedesy. Lexus je spolehlivejsi a trvanlivejsi protoze ma jednodussi techniku. Jinak je objektivne mercedes ve vsem lepsi. Myslim jizdni vlasttnosti odhlucneni komfort atd. Nehodnotim design interieru a exterieru tam je mercedes pod vedenim progresivcu podle me uplne v pr.. a i kvalita a spolehleivost benzu sla do kytek. Ale i nejnovejsi lexusy evidentne odrbavaji materialy v interieru. Proste sesup dolu napric vsemi znackami..zas je treba uznat ze lexus se da poridit daleko levneji. Neni problem 25proc s ceny dolu. U mercedesu tak max 13 procent z ceniku..
Ham.
3
@3_diamanty Přesně naopak, v čase tohoto LS se dalo říci, že se Lexus snažil nahánět Mercedes, dnes je daleko za ním. LS letos končí, protože vůbec nemá na německou prémii v luxusní třídě. ES je mainstreamová plečka, která s prémii nemá nic společného, takže jediný skutečně prémiový model Lexusu, který snese prémiová měřítka je LC, které naštěstí skončilo s nekonkurenceschopným hybridem a jede V8, ale jediný prémiový model v nabídce to je hodně slabá nabídka vedle Merglu, který má prémiových modelů hromadu. A v EV je Lexus sto let za Merglem.
MB1975
1
@Ham. Mas pravdu Ja jsem ale mluvil o stavu k dnesnimu dni.
Alfonz666
1
@Ham. to ale mluviš o Evropě. Co třeba IS 500, nebo takovej koráb jako lx 700h že...
Ham.
3
@Alfonz666 Jasně, protože žiji v Evropě, tak mě zajímá co zde nabízí. Co nabízí v Číně nebo v USA je mi celkem k prdu.
Alfonz666
0
@Ham. Aha, takže jsi přišel jen plivat na Lexus
Ham.
2
@Alfonz666 Ne, jen jsem popsal nabídku Lexe vedle Merglu, protože zcela mimózní příspěvek 3_diamantů si o to přímo žádá.
Na tohle LS si pamatuji jako dnes. V té době jsem jezdil s BMW E66 a tohle auto jsem měl půjčené od dealera, abych si ho vyzkoušel a zvážil ho oproti 740iL. Lexus byl zvláštní – auto bylo velmi rychlé (LS600), alespoň na tehdejší dobu, a vizuálně moc hezky zpracované. Ale jízdně to nebyla žádná sláva. Podvozek nebyl vůbec dobře naladěný a auto se podivně houpalo a třáslo. Tehdejší D1 před rekonstrukcí Lexus nezvládl vůbec – muselo se s ním jezdit pomalu, aby to bylo pro posádku snesitelné. Už tehdy mi přišlo, že je to spíš auto určené pro americké silnice, ne pro evropské dálnice a už vůbec ne pro horší okresky.
Rozhodně to auto nepůsobilo jako prémiové, a ani tehdejší konkurenci v podobě 7er nebo S-Class se nepřiblížilo. Pamatuji si také, že mělo celkem špatná světla. LS600 byla sice první na světě s LED světlomety, ale jejich výkon byl oproti konkurenčním xenonům dost průměrný.
Další věc, která mě iritovala, byl infotainment – například ovládání navigace bylo zablokováno, pokud bylo auto v pohybu. Auto se nedalo objednat s přídavným topením, takže v zimě bylo zamrzlé a uvnitř zima. Zatímco kolem 7er byl sníh odtátý a interiér vyhřátý, Lexus byl stále studený. Také nešlo objednat tehdy populární TV tuner.
Tehdy hodně mediálně propagované automatické parkování byla tragédie – fungovalo jen v laboratorních podmínkách na ideálním parkovišti. Jediná věc, která v tom autě byla jasně lepší, byl audio systém a výkon motoru s hybridním pohonem. Zatímco tehdejší převodovky ZF občas váhaly s volbou rychlostního stupně, Lexus reagoval okamžitě a plynule.
Za mě to bylo zajímavé japonské auto, ale vnímal jsem ho spíš jako soubor technických zajímavostí, které spolu úplně nefungují jako celek. Jako technologická vitrína – zajímavé. Jako auto, jako stroj – celkem mizerné.
Spolehlivost nehodnotím. To se ukáže až právě nyní. Na druhou stranu i případně méně spolehlivé eSko opravíte ihned, jenom o penězích, tohle bude porod servisovat kvůli dostupnosti dílů a odborného servisu.
Rozhodně to auto nepůsobilo jako prémiové, a ani tehdejší konkurenci v podobě 7er nebo S-Class se nepřiblížilo. Pamatuji si také, že mělo celkem špatná světla. LS600 byla sice první na světě s LED světlomety, ale jejich výkon byl oproti konkurenčním xenonům dost průměrný.
Další věc, která mě iritovala, byl infotainment – například ovládání navigace bylo zablokováno, pokud bylo auto v pohybu. Auto se nedalo objednat s přídavným topením, takže v zimě bylo zamrzlé a uvnitř zima. Zatímco kolem 7er byl sníh odtátý a interiér vyhřátý, Lexus byl stále studený. Také nešlo objednat tehdy populární TV tuner.
Tehdy hodně mediálně propagované automatické parkování byla tragédie – fungovalo jen v laboratorních podmínkách na ideálním parkovišti. Jediná věc, která v tom autě byla jasně lepší, byl audio systém a výkon motoru s hybridním pohonem. Zatímco tehdejší převodovky ZF občas váhaly s volbou rychlostního stupně, Lexus reagoval okamžitě a plynule.
Za mě to bylo zajímavé japonské auto, ale vnímal jsem ho spíš jako soubor technických zajímavostí, které spolu úplně nefungují jako celek. Jako technologická vitrína – zajímavé. Jako auto, jako stroj – celkem mizerné.
Spolehlivost nehodnotím. To se ukáže až právě nyní. Na druhou stranu i případně méně spolehlivé eSko opravíte ihned, jenom o penězích, tohle bude porod servisovat kvůli dostupnosti dílů a odborného servisu.
Pekný kus histórie.
Cieľ splnený nebol, lexus sa nikdy nedostal na úroveň skutočne technologicky špičkových vozidiel.
A nie, nastavovanie hlavovej opierky a podobne nie je znakom špičkovej techniky.
Aktuálne Japonci ako zvyčajne zaspali dobu a v oblasti modernej techniky nemajú čo ponúknuť.
Nemecka prémia žiaľ sa tiež prepadá do zabudnutia , obzvlášť tovplati pre Mercedes a Audi, ktoré už roky neponúkajú nielen nič technicky vyspelé, ale ani spoľahlivosť a remeselné spracovanie - vŕzgajúce plasty v mercedesoch by mohli rozprávať.
Mercedes vyrazil v ústrety čínskemu trhovisku štýlom viac párikov viac adidas.
Uvidíme, dokedy tieto čínske ledky budú ľudia považovať za prémiu.
Cieľ splnený nebol, lexus sa nikdy nedostal na úroveň skutočne technologicky špičkových vozidiel.
A nie, nastavovanie hlavovej opierky a podobne nie je znakom špičkovej techniky.
Aktuálne Japonci ako zvyčajne zaspali dobu a v oblasti modernej techniky nemajú čo ponúknuť.
Nemecka prémia žiaľ sa tiež prepadá do zabudnutia , obzvlášť tovplati pre Mercedes a Audi, ktoré už roky neponúkajú nielen nič technicky vyspelé, ale ani spoľahlivosť a remeselné spracovanie - vŕzgajúce plasty v mercedesoch by mohli rozprávať.
Mercedes vyrazil v ústrety čínskemu trhovisku štýlom viac párikov viac adidas.
Uvidíme, dokedy tieto čínske ledky budú ľudia považovať za prémiu.