Novinky
hele ať mi nikdo nevykládá, že 1600kg těžký SUV bude jezdit za šest litrů - to už je klamání spotřebitele. Zvlášť s nižším kompresním poměrem. 2.0TDCI jezdilo v Mondeu za devět, a to mělo auto o dvěstě kilo míň a lepší tvar :-!
jo a to jsi jezdil na zpatecku celou dobu ne? 😁😁 Pri dodrzovani limitu a klidne jizdy to neni problem, mel jsem Kugu na vikend. Jinak s minulou generaci mondea 2,2Tdci se jezdilo od 6-8 podle sviznosti jizdy. Ted s Mondeem 2,5T cca 10,5
No ja mam Mondeo 2009, 2.2 TDCi. Dlouhodoba spotreba 8.1 - 8.4. Nizkou spotrebu jsem mel, kdyz jsem jel cca 1000 km na minirezervu, paac jsem na nasi skvele D1 nejenze prorazil gumu, ale i ulomil kus liteho kola. Jinak receno, kratkodoba spotreba kolem sesti ano, ale dlouhodoba nepripada v uvahu, to bych musel byt opravdu masochista, nebo ridic, ktery rozhodne nepotrebuje v aute 175 koni.
ked sa tvoja jazda bude zhodovat s metodikou merania mozno tu spotrebu dosiahnes
Při vstřikovacích tlacích 2000 barů a řadě dalších úprav je snížení spotřeby oproti minulému systému s 1650 bary docela dobře možné. 6 litrů to asi nebude, ale do 7 litrů se to nejspíše vejde. V tom jsem optimista, s tím motorem si fakt vyhráli.
Coze? Kompresný pomer znízený na mizerných 16:1? To Áda skolabuje úplne. Ved to ani klepat nebude... >😒]
možno sa za príplatok bude dať dokúpiť prídavný diesel agregát, ktorý bude produkovať hluk a vibrácie + elektriku pre celú ulicu >😒]
- v JZD není žádná péče o naftu, neaditivuje se, nefiltruje se, neodkaluje se
- a to jsem ještě zapomněl na lumpen JZD pumpy, ty také existují.....
- ovšem mezi běžnou českou naftou a německou rozdíl existuje, to je pravda...
A výsledek - malé noname čerpačky skončili téměř všechny v první polovině "hitparády", nejhorší to bylo právě na některých filiálkách renomovaných značek.
Jinak třeba soused taky bral naftu u Shellu a nadšený nijak extra kvalitou nebyl. Přesedlal na Vervu a je to ok.
Ono to asi bude případ od případu...
:😉 8-s >😁
Když začali šelácké V-pavér a rejsingy a pod. tak nám jeden klučina tvrdil, že tohle prémiové palivo natočil do svého Fáčka 136L a pak z něj vydoloval 180km/h >😒]
Já jezdím pomalu, takže mi stačí levný benzin z noname čerpaček 😄