Novinky
Počet elektromobilů na silnicích roste. Letos na veřejných stanicích nabilo přes 45.624 uživatelů
60 komentářů
V roce 1912 tvořily 38 procent vozového parku v USA elektromobily. U nás je to nyní necelé 1 procento. Zavilí nepřátelé bezuhlíkových komunit to označují za neúspěch elektromobility. Já říkám slušný odrazový můstek. Stačí ztrojnásobit dotace, zvýšit pokuty automobilkám, zavést rodinné emisní povolenky, učit klimatickou politiku už v mateřských školách, zakázat opravy i servis spalovacích motorů od roku 2030 a k těm 38 procentům se dostaneme 👍👍👍
@Horký Hrom
Příčiny jsou jasné. Proruská dotační politika v podobě spotřební daně z benzinu (bezolovnatého) 12 840 Kč/1000 litrů, z nafty 9 950 Kč/1000 lt. a z LPG pro dopravu 3 933 Kč/t znamená, že progresivisticky uvedomnělí a ti jediní demokratičtí občané EU, kteří žijí klimaticky odpovědné životy se středobodem v elektromobilitě jsou dotačně diskriminováni dezolátními živly.
Příčiny jsou jasné. Proruská dotační politika v podobě spotřební daně z benzinu (bezolovnatého) 12 840 Kč/1000 litrů, z nafty 9 950 Kč/1000 lt. a z LPG pro dopravu 3 933 Kč/t znamená, že progresivisticky uvedomnělí a ti jediní demokratičtí občané EU, kteří žijí klimaticky odpovědné životy se středobodem v elektromobilitě jsou dotačně diskriminováni dezolátními živly.
Chcelo by to ukľudniť diskusie. Zbytočné konflikty.
Je kopec spokojných majiteľov EV a kopec spokojných majiteľov iných pohonov.
Ja som od dnes v oboch táboroch.
Autá sú oba super komfortné, oba majú svoj význam aj na dlhých trasách, ani jedno nesmrdí.
Je kopec spokojných majiteľov EV a kopec spokojných majiteľov iných pohonov.
Ja som od dnes v oboch táboroch.
Autá sú oba super komfortné, oba majú svoj význam aj na dlhých trasách, ani jedno nesmrdí.
@Lubo
Diskuse se neuklidní dokud blbá EU nezruší nesmysl ESG a 2035. O tom to celé je.
Diskuse se neuklidní dokud blbá EU nezruší nesmysl ESG a 2035. O tom to celé je.
@rohYpnol EU vďačíme za súčasný blahobyt. A akokoľvek so súčasným vedením a smerovaním nesúhlasím, diskusia na auto cz akokoľvek vyhrotená, nemá a nikdy nebude mať žiaden vplyv na ESG ani 2035.
A to ani keby ste sa začali fyzicky napádať, alebo sme si zopakoval tie argumenty ešte bambilión krát.
A to ani keby ste sa začali fyzicky napádať, alebo sme si zopakoval tie argumenty ešte bambilión krát.
Naštěstí zdaleka neroste tak, jak si to čínská propaganda a její evropští užiteční ***i vymysleli.
Roste jen proto, že auto, které není aspoň mild už nekoupíte a vy elektroj€bci je považujete za elektroauta.
Jinými slovy, majitel BEV jezdi na nabíječku cca každých 150 km... Potvrzují se opět slova rohYpnola, vlastnit BEV znamená pro většinu nutnost přizpůsobit se autu. Majitel dieselové Octavie jede na benzinku každých 1000 km 😁
A ještě k růstu, samozřejmě že růst z ničeho tu nadále bude, protože tu bohužel jsou nesmysly z dílny EU v podobě ESG.
Podstatné je, že růst neodpovídá zelenorudým představám EU. Růst neodpovídá předpokladům zelenorudých patolízalú. Protože BEV zkrátka nikdo nechce.
a zas je to presne naopak nez pises! Majitel dizlovy ofce je na pumpe kazdej tejden, majitel ev jednou za rok kdyz mu chybelo poslednich 150km ke psi boude!
Kolik domácností bydlí v bytech?
Kolik domácností bydlí v rodinném domě, kde nelze mit FVE z různých důvodů (zastínění od krajiny, vedlejších staveb, stromů...)m
Kolik domácností bydlí v rodinném domě, kde neni k dispozici stání na pozemku vlastníka???
Co??? Kesumbíček opět žije ve své psí boudě a nevidí dál než ke svému plotu...🤣🤣🤣
Znovu - Kolik domácností bydlí v rodinném domě, kde neni k dispozici stání na pozemku vlastníka???
A ne, Neni to lepší. Sleva 50ha/kWh u tarifu pro domácností s elektomobilem je hezkou ukázkou "výhodnosti" elektromobilů 😅
Ne. Ty a spousta dalších jen pořád neodpovídáte. Zoufale se odpovědi bojíte 🤣🤣🤣
Ticho máme i ve spalovácích. Dokonce je potvrzené, že BEV nejsou uvnitř často ani tišší, ani akusticky příjemnější.
Garančka nemá nic společného s rim jestli jde o BEV nebo ne. Moderní spalovák nikoho zápachem dávno neobtěžuje. Takže smolík.
Mas pravdu, ale ten slovník, mas aspon základku?
Tak proč se bavíš s odpadem?!? Co??? Vulgarismy ovládáš, ale to je tak vše na co se zmůžeš, možná ještě svěrač... pak už nic 🤣🤣🤣
Když se se mnou nebavíš tak je ti jistě jasné že ti logicky nikdo neodpoví. Nebo ani to nevíš, hujeříčku? 🤣🤣🤣
Já jsem tě nedostal když se s tebou nebavím. Dostal ses sám. Protože nedosahuješ ani úrovně místního odpadu.
S kým se loučíš když se se mnou nebavíš???
Všichni vidí, že nedosahuješ ani úrovně místního odpadu.
kolik lidi zije v rd a trpi v dizlovy ofci?
kolik lidi ma vlastni stani a trpi v dizlovym passatu?
kolik lidi ma stani v praci a trpi v nejaky jiny dizlovy pixle?
rohypnolicek bydli v kralikarne a nebyl dal jak na konci sidlaku😆😆😆
Ty se tak hrozně moc bojíš odpovědět, viď... 🤣🤣🤣
10/2024 4.23 Kč/kWh
11/2024 5.59 Kč/kWh
12/2024 5.41 Kč/kWh
01/2025 5.68 Kč/kWh
02/2025 5.42 Kč/kWh
03/2025 3.97 Kč/kWh
04/2025 2.98 Kč/kWh
05/2025 1.87 Kč/kWh
06/2025 2.42 Kč/kWh
07/2025 0.22 Kč/kWh (dovolená, nabíjeli jsme jinde)
08/2025 2.71 Kč/kWh
09/2025 3.46 Kč/kWh
Bavíme se o částkách od 34 Kč/100km do 102 Kč/100km. Naše stará spalovací auta jezdila za cca 300-350 Kč/100km po celý rok.
To jen aby si věděl, jak hloupě vypadáš před lidmi, co ta auta opravdu mají a nenabíjí je z FVE.
👍
Nesmyslná demagogie to co jsi napsal. 1) pokud jedeš na spotu, tak asi stěží můžeš nabijet BEV vždy zrovna v dobe výhodné ceny, viď...
A hlavně 2) ne, já se opravdu nebaví jen o FVE.. nauč se číst.
Takze znovu, hujeříčci se neustále bojí odpovědět na mé otázky. 🤣🤣🤣
A ty jsi jen předvedl vlastni hloupost.
To já taky vim. Jenže opět neříkáš to B. A to KDY jsi za tyhle ceny nabíjel!!!
Nikdo se neptá na minutu.
Nabíjíš jednou za tři dny? Zvláštní, u nabíječky tvrdíš že průměr je jednou za měsíc... 😆 no nic, tohle nechejme stranou.
Takže kdy je typická doba, kdy je na spotu nízká cena?
A ano, nabíjíme jednou za tři dny. Druhé auto dokonce jen jednou za týden. Shodou okolností to vychází na víkend, kdy jsou spotové ceny nízko. Obě auta nabíjíme doma, tzn. ve statistikách PRE nejsme. Tam jsme ani nikdy nenabíjeli.
Já se divím, že na jednu stranu se tu tváříš, jak kdyby si sežral všechnu moudrost světa, ale na druhou nejsi schopen si najít spotové ceny a zjistit si, kdy je spot nejníže.
Omyl. Opět špatně. A právě proto se ptám, aby jsi napsal celou skutečnost. Ostatním. Ne mě. Já to vím kdy jsou cen, nízké.
K PRE a tvému dobíjení, opět tvoje debata úplně mimo. Přijde mi že vůbec netušíš o čem se bavíme a co jsem výš/níž napsal. Je úplně jedno co ty. Uváděl jsi "velká čísla", v těch je úplně jedno co jednotlivec.
Chápem, že si naštvaný. Ja s veľa vecami čo píšeš súhlasím, alebo minimálne im rozumiem.
Čo verím, že je kontraproduktívne je miešať na serveri o autách dokola politiku a tie istě veci furt dokola. Prispievaš výrazne k tomu, že je to tu agresívne a menej o autách. Načo?
Veci nie sú čiernobiele. Ak si myslíš, že máš nejakú historickú povinnosť upozorňovať, tak chápem, ale v tejto diskusii nič neovplyvníš. Tak si to tu skúsme keď už nie trocha užiť, tak aspoň upokojiť.
Ano, pokud hujeříčci vytahují demagogie a manipulace, které si vybírají u elektromobility jen ideální situace a jen to, co se jim hodí, tak považuji za nezbytné veřejný prostor vyvažovat. Zvlášť v situaci, kdy většina Čechů žije v úplně jiné realitě než té ideální.
Vyvažovat tak, aby člověk co nemá takový přehled, těm lžím a manipulacím hujerů nepodléhal.
Takže znovu - čekáme tady všichni stále na odpovědi na otázky... 😆
www.auto.cz/diskuse/98545/1#…
No a co? Tak máš snad nějaký rozum, odhad. Nebo ne??? Snad víš že u spousty rodinných domů nelze parkovat, nebo lze ale na veřejném kde nemáš nic vyhrazené... Nečekám přesné číslo na 3 desetiny.
Ne, ve skutečnosti tady mnozí čekáme na to, až dostaneš rozum a přestaneš přesvědčovat spokojené majitele elektromobilů, jejichž potřebám EV vyhovuje, že se mýlí a ve skutečnosti spokojení nejsou.
Matlale to ja vůbec nedělám. Ja jen říkám obě strany mince a ne jen co se hodí. A zohledňuji na rozdíl od místních hujerů životní podmínky většiny Čechů. A ne jak NAPŘÍKLAD kesumb, který na základě své specifické situace bude všechny přesvědčovat, jak je BEV pro všechny super a 1000x lepší jak spalovák.
Matlal jsi tu jedině ty, protože jedině ty se neustále vyjadřuješ k věcem, kterým nerozumíš. Pak tě musím učit, jaký je rozdíl mezi civilním a trestním řízením, trestní a politickou odpovědností, co je materiální stránka přestupku ...
A nepodceňuj ostatní diskutující, nepotřebují tlumočníka, aby jim vysvětloval a "uváděl na pravou míru" jiné příspěvky v diskusi. Každý si dovede sám posoudit, co mu vyhovuje, na tohle je tu trouba jako ty úplně zbytečný.
Třeba tvoji inteligenci rozhodně nepodceňuji. Vidím že jsi stále nepochopil, že materiální stránku přestupku jsem do diskuse vnesl já nikoliv ty. A u promlčení jsi stále ani nepochopil na co jsem poukázal...
Zpět k věci, to že například kesumbovi BEV vyhovuje, protrže FVE dokáže svépomocí nacpat i na psí boudu, jsem nikdy nikde nezpochybnil.
Ale to, že na základě své specifické situace bude ostatním podsouvat, že BEV je pro všechny skvělé a FVE může mit každý, tak proti tomu se vyjadřují.
Nicméně, kesumb není hloupý a věřím, že on moc dobře ví na co narážím,, jen prostě jeho ego nedokáže uznat, že věci reálně odpovídají mému popisu.
Stejně tak nikde nevystupuji proti elektromobilitě, jak mě mistni hujeříčci často chybně podsouvají. Přitom jen vůbec nechápou, že vystupují proti VNUCOVÁNÍ elektromobility a proti ZÁKAZU spalovacích motorů.
Takže inteligenci většiny diskusních kolegů je vpořádku. Bohužel i zde jsou výjimky a těm to vždy rád vysvětlím.
🤣🤣🤣
Ty jsi úplně mimo. 🤣🤣🤣 tvoje závěry jsou neuvěřitelně hloupé.
Tvé přirovnání je až děsivě směšné. Počet BEV vs. nabíječky PRE????
A co nabíječky Tesla? A co nabíječky ionity??? A co nabíječky EON? A co nabíječky ČEZ... ??? A co další nabíječky??? Ty se nepočítají, viď... 🤣🤣🤣 Prý špatná interpretace dat 🤣🤣🤣
Pokud zůstanu u tvé hloupé úvahy, tak PRE má necelou 1/4 stanic.
Takže pokud bych vzal že rozložení je rovnoměrně, tak vychází dobíjení 4x za měsíc 🤣🤣🤣 A to tam nemáš ani ty zahraniční vozy 🤣🤣🤣
Jaj, smolik, viď... 🤣🤣🤣
Že ty jsi ani náznakem nepochopil vůbec nic z toho, co jsem napsal...?🤣🤣🤣