Novinky
Pamatam ked proceed GT so 150 kw ( recaro sedacky ) stalo 550 tisic ceskych a to tu bolo reci ake je to drahe... dnes o triedu mensie auto so 130 kw mame v cene 750 tisic ... vitajte v buducnosti... a pamatajte... co sa aut tyka a ich cien tak dobre uz bolo ( od 2010 do 2018 boli v tomto najlepsie roky... sam som v tom case kupoval auto a tak v tomto som mal celom stastie ) ... uz ideme len z kopca...
@3_diamanty a kolik jsi v te době vydělával? Nějak zapominas na základní ekonomické parametry, jako např. inflace. Ta od roku 2019 byla cca 32%, tedy tehdejších 680tis znamena dnešních cca 900tis. No a za to mas dnes lepší corollu s 2.0 jak nic. Takze hodnota je pořád stejná, jen ta hodnota peněz ti klesá.
A k te cene, tobsi pamatuješ dost špatně. Proceed gt začínal na 680tis pri uvedeni na trh v roce 2019.
550 tis nestal ani GT-line, ten začínal na 599tis.
www.auto.cz/…ez-kombik-127138
A k te cene, tobsi pamatuješ dost špatně. Proceed gt začínal na 680tis pri uvedeni na trh v roce 2019.
550 tis nestal ani GT-line, ten začínal na 599tis.
www.auto.cz/…ez-kombik-127138
@Mikesus Ty si išiel platovo od roku 2018 hore o 60-70%, o koľko sú dnes autá reálne drahšie?
@traveldrive jsou dražší od roku 2019 o cca tech 30%, coz odpovídá inflaci. Navic to platí jen pro sociál vybavy, ty vybavené ani ne.
Průměrná mzda v roce 2018 byla cca 32tis, ted je 48, tedy 50% navic, inflace je "jen" cca 35% od 2018.
Proč by mel byt nárůst mzdy o 60-70 v průměru, kdyz byl 50, inflace cca 34 a ceny taky kolem tech 30%? Ale pokud te to zajima, tak mam vic nez tebou zmíněných 70%. Ty ne?
Průměrná mzda v roce 2018 byla cca 32tis, ted je 48, tedy 50% navic, inflace je "jen" cca 35% od 2018.
Proč by mel byt nárůst mzdy o 60-70 v průměru, kdyz byl 50, inflace cca 34 a ceny taky kolem tech 30%? Ale pokud te to zajima, tak mam vic nez tebou zmíněných 70%. Ty ne?
@Mikesus zajimavejsi by byl asi median mzdy, ale celkove mas pravdu. Lide si neuvedomuji, jak moc pracuje inflace. Ale take je asi pravda, ze v nizsich prijmovych skupinach platy a mzdy nerostou tak rychle 😞
Neni moc tezke, aby prumer stoupal. "Staci" pridat tem hornim deseti tisicum a prumer pekne vyleze. S realnou kupni silou bezneho cloveka to ale tak slavne asi nebude 😞
Neni moc tezke, aby prumer stoupal. "Staci" pridat tem hornim deseti tisicum a prumer pekne vyleze. S realnou kupni silou bezneho cloveka to ale tak slavne asi nebude 😞
@JirkaVejrazka ale tech horních deset tisíc to ovlivnovalo uplne stejne jako pred x lety. Ano, bude tam nejaka statistická odchylka, ale nic extra vyčnívající.
Třeba moje žena šla na mateřskou na konci roku 2016, po druhe rodičovské se vrátila v roce 2024 a plat měla vyssi o 50%, aniž by se v práci ukázala. Normální zaměstnavatel inflaci zohledňuje o normálních zaměstnanců.
Třeba moje žena šla na mateřskou na konci roku 2016, po druhe rodičovské se vrátila v roce 2024 a plat měla vyssi o 50%, aniž by se v práci ukázala. Normální zaměstnavatel inflaci zohledňuje o normálních zaměstnanců.
@traveldrive Asi te nepotesim, ale nasel jsem si vyplatni pasku ze zari 2018 a porovnal ji s vyplatni paskou ze zari 2025 - zakladni plat narostl o 75% (stejny zamestnavatel, stejna pozice)
EDIT - musim opravit sam sebe. Bylo mi to samotnemu divne, tak jsem to prosel hloubeji a spocital jsem nesmysl. Ve skutecnosti to byl narust cca o 33%, omlouvam se.
EDIT - musim opravit sam sebe. Bylo mi to samotnemu divne, tak jsem to prosel hloubeji a spocital jsem nesmysl. Ve skutecnosti to byl narust cca o 33%, omlouvam se.
To je úplne šialená cena, chcel by som vedieť koľko ich predajú
Michal Pistinek
Příspěvek podléhá schvalování.
@GTR1 Poděkuji EU a jejím emisním pokutám za nejedovatý CO2!
@Arese Sice neni jedovaty, ale pekne nam jeho mnozstvi v atmosfere stoupa, a to neni vubec dobre.
Voda take neni jedovata, a pritom muze byt cloveku celkem dost nebezpecna, ze? 😉
Redakce/provozovateli - ten casovy limit na poslani dalsiho komentare je neuveritelne otravny - to vazne vase IT oddeleni nedokaze vymyslet neco lepsiho?
Voda take neni jedovata, a pritom muze byt cloveku celkem dost nebezpecna, ze? 😉
Redakce/provozovateli - ten casovy limit na poslani dalsiho komentare je neuveritelne otravny - to vazne vase IT oddeleni nedokaze vymyslet neco lepsiho?
@JirkaVejrazka Aha, a on je nad EU nějaký obrovský poklop, který ho odděluje od zbytku zemské atmosféry? EU v současnosti produkuje asi 6,5 % lidmi emitovaného CO2...
@Arese Ne, proc? Omezovani emisi probiha vicemene ve vsech vyspelych oblastech, v namorni doprave, ...
@Arese takze ho maji snižovat ostatni a ty sobecky nedělat nic a jen si line zbytecne vozit zadek v archaickym a neefektivním stroji, kdyz uz jsou efektivnější alternativy, ktere se vsude používají? To je jako kdybys pálil petky v kotli a chtěl po sousedech, aby ti neznecistovali okolí, ze jich je vic, i kdyz oni si kupuji efektivni kotle a emise snizuji. Říká se tomu pokrytectví.
Jan Iltis
Příspěvek podléhá schvalování.
... to už si skoro říká o čínské plastové nástavce na třmeny 😃