Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Takhle vypadá nejdražší Škoda Fabia. Výkon 130 kilowattů a 800 tisíc na dohled

19 komentářů

Barry Lyndon
Ten skoro až cyklistický nepoměr velikosti brzdových kotoučků a přehnaně velkých ráfků je prostě bizarní... 😊
... to už si skoro říká o čínské plastové nástavce na třmeny 😃
Horký Hrom
@Barry Lyndon Unifikace výroby s bicykly 👍👍👍
3_diamanty
Pamatam ked proceed GT so 150 kw ( recaro sedacky ) stalo 550 tisic ceskych a to tu bolo reci ake je to drahe... dnes o triedu mensie auto so 130 kw mame v cene 750 tisic ... vitajte v buducnosti... a pamatajte... co sa aut tyka a ich cien tak dobre uz bolo ( od 2010 do 2018 boli v tomto najlepsie roky... sam som v tom case kupoval auto a tak v tomto som mal celom stastie ) ... uz ideme len z kopca...
Mikesus
@3_diamanty a kolik jsi v te době vydělával? Nějak zapominas na základní ekonomické parametry, jako např. inflace. Ta od roku 2019 byla cca 32%, tedy tehdejších 680tis znamena dnešních cca 900tis. No a za to mas dnes lepší corollu s 2.0 jak nic. Takze hodnota je pořád stejná, jen ta hodnota peněz ti klesá.
A k te cene, tobsi pamatuješ dost špatně. Proceed gt začínal na 680tis pri uvedeni na trh v roce 2019.
550 tis nestal ani GT-line, ten začínal na 599tis.

www.auto.cz/…ez-kombik-127138
traveldrive
@Mikesus Ty si išiel platovo od roku 2018 hore o 60-70%, o koľko sú dnes autá reálne drahšie?
Mikesus
@traveldrive jsou dražší od roku 2019 o cca tech 30%, coz odpovídá inflaci. Navic to platí jen pro sociál vybavy, ty vybavené ani ne.
Průměrná mzda v roce 2018 byla cca 32tis, ted je 48, tedy 50% navic, inflace je "jen" cca 35% od 2018.
Proč by mel byt nárůst mzdy o 60-70 v průměru, kdyz byl 50, inflace cca 34 a ceny taky kolem tech 30%? Ale pokud te to zajima, tak mam vic nez tebou zmíněných 70%. Ty ne?
JirkaVejrazka
@Mikesus zajimavejsi by byl asi median mzdy, ale celkove mas pravdu. Lide si neuvedomuji, jak moc pracuje inflace. Ale take je asi pravda, ze v nizsich prijmovych skupinach platy a mzdy nerostou tak rychle 😞

Neni moc tezke, aby prumer stoupal. "Staci" pridat tem hornim deseti tisicum a prumer pekne vyleze. S realnou kupni silou bezneho cloveka to ale tak slavne asi nebude 😞
Mikesus
@JirkaVejrazka ale tech horních deset tisíc to ovlivnovalo uplne stejne jako pred x lety. Ano, bude tam nejaka statistická odchylka, ale nic extra vyčnívající.
Třeba moje žena šla na mateřskou na konci roku 2016, po druhe rodičovské se vrátila v roce 2024 a plat měla vyssi o 50%, aniž by se v práci ukázala. Normální zaměstnavatel inflaci zohledňuje o normálních zaměstnanců.
Mikesus
@JirkaVejrazka
K medianu. Našel jsem za rok 2025, ze to je cca 41tis, za rok 2018 cca 28tis. Ale je to těžké dohledat tak bych za presna cisla nedal uplne ruku do ohne. Ale prijde mi to odpovidajici k průměrné mzdě. A nárůst cca 50% taky docela zapadá.
JirkaVejrazka
@traveldrive Asi te nepotesim, ale nasel jsem si vyplatni pasku ze zari 2018 a porovnal ji s vyplatni paskou ze zari 2025 - zakladni plat narostl o 75% (stejny zamestnavatel, stejna pozice)

EDIT - musim opravit sam sebe. Bylo mi to samotnemu divne, tak jsem to prosel hloubeji a spocital jsem nesmysl. Ve skutecnosti to byl narust cca o 33%, omlouvam se.
GTR1
To je úplne šialená cena, chcel by som vedieť koľko ich predajú
Michal Pistinek
Příspěvek podléhá schvalování.
Arese
@GTR1 Poděkuji EU a jejím emisním pokutám za nejedovatý CO2!
JirkaVejrazka
@Arese Sice neni jedovaty, ale pekne nam jeho mnozstvi v atmosfere stoupa, a to neni vubec dobre.

Voda take neni jedovata, a pritom muze byt cloveku celkem dost nebezpecna, ze? 😉

Redakce/provozovateli - ten casovy limit na poslani dalsiho komentare je neuveritelne otravny - to vazne vase IT oddeleni nedokaze vymyslet neco lepsiho?
Arese
@JirkaVejrazka Aha, a on je nad EU nějaký obrovský poklop, který ho odděluje od zbytku zemské atmosféry? EU v současnosti produkuje asi 6,5 % lidmi emitovaného CO2...
JirkaVejrazka
@Arese Ne, proc? Omezovani emisi probiha vicemene ve vsech vyspelych oblastech, v namorni doprave, ...
Mikesus
@Arese takze ho maji snižovat ostatni a ty sobecky nedělat nic a jen si line zbytecne vozit zadek v archaickym a neefektivním stroji, kdyz uz jsou efektivnější alternativy, ktere se vsude používají? To je jako kdybys pálil petky v kotli a chtěl po sousedech, aby ti neznecistovali okolí, ze jich je vic, i kdyz oni si kupuji efektivni kotle a emise snizuji. Říká se tomu pokrytectví.
topten
@Arese
v EU zije jen cca 5.5% svetove populace
Jan Iltis
Příspěvek podléhá schvalování.