Bezpečnost
Stejsn
0
Tady v Praze tomu říkáme "tlačítko neviditelnosti".
Mikesus
4
@Stejsn sice na svoji hloupost upozornuji jeste vic, ale jo, maji pocit ze pak tam nejsou.
A proč PČR nepokutuje ty co parkují na chodníku, který není označen jako parkoviště a blikaji. Páchají hned dva přestupky, měli by dostat dvojnásobnou pokutu. To by bylo rázem navýšení příjmů do státního rozpočtu!!! Co?? A hned by bylo na navýšení plátů pro policisty. Začne se s tím vůbec někdo zabývat? Je to u nás hrozný nešvar. Máma s kočárkem musí na silnici, protože dodávka zabrala celý chodník. Nikomu to i nás nevadí??????. To o čem píšete je oproti tomuto prkotina. Nevím co je na tom špatnýho, když v hustém provozu bliknu na bus MHD, který chce vyjet že zastávky a nikdo předemnou mu to neumožňil ( jak jim stanovuje zákon). Šťastnou cestu.
Člověk je používá, pokud je normální, když musí někde nouzově zastavit jako upozornění na "nebezpečí" a ne na zákazu stání. A to i v Praze. A pokud už stojí někde blbě, kde se úplně nemá naopak nebliká. Vidím, že ten Kodiaq na přechodu stojí v sídlišti Letňany.
Netroufnul bych si tvrdit, ze kdo parkuje spravne, nedava ctyri blinkry. Uz nekolikrat jsem videl spravne zaparkovane auto se zapnutymi vsemi blinkry (treba na parkovisti u nakupniho centra). Asi sila zvyku...
Bohuzel, dalsim faktorem jsou dnes "moderni" auta. Jsou situace, kdy bych spravne mel blikat jen na jedne strane, kdyz auto stoji. Ale moje auto to neumi, kdyz ho vypnu, prestane blikat. Takze mam volbu - neblika vubec, nebo "blikat nouzove".
Bohuzel, dalsim faktorem jsou dnes "moderni" auta. Jsou situace, kdy bych spravne mel blikat jen na jedne strane, kdyz auto stoji. Ale moje auto to neumi, kdyz ho vypnu, prestane blikat. Takze mam volbu - neblika vubec, nebo "blikat nouzove".
Já "várningy" chápu a používám třeba v situaci: někam dojedu a nelze tam normálně zaparkovat, ale já musím. Tak zaparkuji tak, abych nepřekážel a zapnu je. Signalizuju tím okolí: hele já vím, že je to blbě, ale přijdu a odjedu do dvou tří minut. Nebudu tady hodiny.