Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Hyundai Ioniq 9 Performance – I silák ví, co chce

8 komentářů

dodo24
@Pepa_007 no ale toto nie je limuzína... neviem kto s takto velkým SUV jazdí 200+ našich končinách. Navyše s EV pri tejto rýchlosti daleko nezájdeš
Horký Rom
Ioniq 9 mi připadá jako velmi zdařilý přírůstek od Hyundai - konečně velké sedmimístné elektrické SUV, které dává smysl a působí vyváženě. Na trhu dnes stojí proti němu jen dva skuteční konkurenti: technicky příbuzná Kia EV9 a Volvo EX90. Co mě na něm nejvíce zaujalo, není pouze jeho originální vzhled, ale především prostornost, pohodlí, promyšlené digitální funkce a vynikající vlastnosti elektrického pohonu.

Bravo “křivé H” 👍
Vilem5
@Pepa_007 Jestli se rovná “kolem komína nebo dál” dojezd do Ostravy, tak je to vlastně plnohodnotné auto… já najedu přes 30.000km ročně a do Ostravy nebo dál jedu tak max 2x ročně 👍
ptr078
@Doupik Tak pri ex90ke sa vela majitelov stazuje na mnozstvo vyrobnych chyb, ze je to nedorobok a uz sa aj vedenie volva verejne ospravedlnovalo, ex30 je tiez kucapaca, mozno to uz poriesil velky 2025 update
Pepa_007
Velké, tiché a rychlé auto....... . Při top speed pouze 200km/h bych jej nenazval jako rychlé. I když je zrychlení fajn. Limuzíny podobného ražení se spalovacím motorem končí kolem 250.
Viděl jsem jej v reálu a není hezké. Vůbec. Ale někomu radost udělá. Do města, kolem komína a i trochu dál bude fajn. 👍👍
dodo24
@Johnn dlouhé cestování sa nerovná cestovaniu nad 200km/h. Veď len v jedinom štáte na celom svete sa dá ísť legálne takouto rýchlosťou. A áno, podla ADAC sa s ním dá prejsť 832 km len s jednou zástavkou na nabíjanie. To neznie obmedzujúco.
Johnn
@dodo24 www.adac.de/…ecke-ladekurven/
No ale podle ADAC je to jeden z 10 BEV nejvhodnějších na dlouhé cestování.
Doupik
@Horký Rom Seděl jsem ve všech třech autech a EX90 mě na e-Salonu nepříjemně překvapilo: ten interiér je dost nekvalitní a nic moc prostorný. Za tu cenu je to ostuda pro Švédo-číňany.