Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

První jízda s novým BYD Atto 2: Seriózní výzva!

49 komentářů

Ja Prvni 123
Cinska sracka, proc propagujete agresora?
psel
@Ja Prvni 123 to zařazeni auta souhlas ale agresora? To že podporují agresora neznamená že agresor jsou.

Jinak mi to parametrově v BEV připomíná Eny z roku 2020 s 60kWh baterkou, nevim proč by mel tohle někdo při smyslech za tu cenu kupovat.
rohYpnol
@psel
Protože jak začne montáž v Maďarsku, tak to bude třeba o 20% levnější 😁
Ja Prvni 123
@psel No, vyznam agresor muze mit ruznevyznamy.

V tomto pripade je agresor proto, ze deklaroval cil poskodit evropskou schopnost auta vyrabet.

Za tim ucelem vlastni auta dotuje....

Agresor neni jen ten, kdo vede akutni valku.
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Takže Německo, Francie, Španělsko je agresor, když se opět rozhodl dotovat elektormobily.... ty kráso... Ale jo, každý má právo na názor 😁
Man Ký
@rohYpnol tak jestli nerozeznáš rozdíl mezi dotacemi čínské vlády čínským firmám a německé vlády německým soukromým osobám, je to těžký😊
psel
@Ja Prvni 123 jo takhle, ja si ale myslím že vedou tuhle válku hlavně sami proti sobě, protože prostě tou nadvýrobou zničí nejen náš průmysl ale hlavně sebe. A to furt jen v tom případě že ty šunky budeme kupovat. A tenhle BYD to teda určitě nezmění.
Ja Prvni 123
@psel V zasade souhlas.

Ale proč se "novinari" tak intenzivne snazi, aby jich lidi kupovali vic?

Lidi jsou dnes ovlivnitelni strasne snadno.
Viz vysledky voleb.

A Cina sleduje i dlouhodobejsi cile: odjakziva se pri konfilktu menila vyroba aut, motorek a kol na vyrobu zbrani.

Takze kdyz si zavreme hute, prumyslove podniky... tak nam fakt pri konfliktu nezbyde, nez vydavat prohlaseni.
Mr.Murphy
@Ja Prvni 123 Novináři berou peníze od inzerentů a poskytovatelů aut. Neříkám, že to je případ ACZ. Důkazy nemám. Ale asi není tak složité si to domyslet 😉
Ja Prvni 123
@Mr.Murphy To je jasny i bez dukazu.
😄
A v zasade nic proti, jen by clovek mel mit nejakou moralni hranici.
Myslim.
psel
@Ja Prvni 123 ja si myslím že se snaží výrobci nám své auto prodat pomocí reklamy a testů zde. Chápu že redakce musí z něčeho žít a Čína sem leje co den to nový model, za což jsem rád protože to nedávno vypadalo že to bude každý den nová značka s ještě nevyslovitelnějším jménem než den předtím.
Já bych to naopak viděl pozitivně, ty klumpry si stejně nikdo nekoupí, oni jen vyhází peníze za reklamu a když to budou 4 roky dotovat tak to pak sbalí.
A poté co jsem četl pár testů neinfluencerů na ty čínské zázraky tak mě to nechává v klidu.
No drobný rozdíl mezi volbami a koupí čínského vozu bych viděl, kdybych třeba já mohl zadarmo volit auto, asi by to byl Cayenne samozřejmé elektrický 😄. Volit zadarmo a nebo za své vlastní peníze je rozdíl.
A jinak, pár let by to trvalo, ale určitě není žádný problém rozjet výrobu čehokoliv u nás, pokud to nedostaneme někde laciněji. Pak budou i investice do výroby, ta bude dražší ale bude naše. Deglobalizace už dávno začala.
sarusian
@Ja Prvni 123 ak sa raz popalis na cine, druhykrat nekupis - cinsky zakaznik sa zaujima o to, ake aplikacie ma k disp. v aute, europsky zakaznik sa zaujima o servis a dostupnost nahradnych dielov - a dokial toto cinania nepochopia, nebudu tu robit velke predaje...
topten
@Ja Prvni 123
jj, china valku sice nevede, ale vehemntne se na ni pripravuje a ani se tim netaji
a kdyby se ji nahodou podarilo taiwan obsadit, tak celej svet bude bez vykonnejch chipu, coz bude znamenat navrat o 1/4 stoleti zpet
komousi svetu nikdy nic dobryho neprinesli
Ja Prvni 123
@topten Popravde?

Ctvrt stoleti zpet by nam zrovna u aut prospelo.
😄
Kolem roku 2000 se vyrabela nejlepsi auta.

Akorat, ze lokalnim rizikem je cinsky vazal - Rusko.
A tam je to zpatky tak o 150 let.
Minimalne.
🙄
psel
@topten doneslo se ti že Apple bude další čipy vyrábět u Intelu v USA? Nebude to trvat dlouho a i z tohohle se budeme umět dostat.
A dokonce i v EU bychom to měli umět zainvestovat, protože když jsem viděl cenu za mír od FIFA tak se mi chtělo zvracet přesně stejně jako když jel Fico do Moskvy. Nevím tedy zda lí je americký Intel pro nás v EU nějakou záchranou.
rohYpnol
@topten
"komousi svetu nikdy nic dobryho neprinesli"
A proto se chováš jako kovaný komouš, viď... 😁
rohYpnol
@Ja Prvni 123
Dej si na hlavu mokrý rudý hadr.
Anonym
@Ja Prvni 123 Čína to vyhrála 👍👍👍
rohYpnol
Tak, a je to tady. Čínská ofenziva začíná.
Ano, Čína auta umí a tohle je krásný příklad. Za dva roky má Čína možná 5% trhu. Za 5 let to bude 15% trhu. A pak... pokud se EU nevzpamatuje, tak opravdu těžko soudit, zda tu EU vůbec ještě bude.
Man Ký
@rohYpnol já ti rozumím. jezdíš totálním šrotem a z takového auta ti musí spadnout brada. třeba jednou no, s plnou servisní historií, 400 v těle a druhý dech😊
DonVito
@Man Ký
Já tomu teda nerozumím.
Co tady teda je, jaká čínská ofenzíva??
Když elektromobily nikdo nechce a elektromobilita je slepá ulička, tak se nemáme čeho bát?

wait
rohYpnol
@DonVito

Nevím co píše opička a je mi to upřímně úplně jedno.

Ale k tomu co jsi napsal ty - ano, to víme že ty tomu opravdu nerozumíš 😁 Něco nového tam nemáš? 😁 😁 😁
Man Ký
@DonVito totálně zmatený, Číňan dělá skvělý auta, Rohypnol si už brzo jedno koupí, kdo kupuje elektromobily podporuje Čínu, a tak furt dokola...

Trollové oslavují svůj vlastní světonázor, který berou i prezentují jako danost. Jsou motivováni potřebou získat pozornost a užít si vzrušení. Jejich útok je cílen tak, aby zaujal a šokoval co nejširší publikum. Když se jim však nedostane pozornosti, začnou se rychle nudit a přesídlí jinam. „Trollové stejně jako sadisté cítí radost z úzkosti ostatních. Chtějí se hlavně bavit a internet je jejich hřiště,“ popisují osobnost trollů autoři studie E. Buckels, P. D. Trapnell a D. L. Paulhus. Společným rysem trollů jsou také nedostatečné sociální dovednosti a jejich chování lze chápat jako formu pomsty vůči společensky úspěšnějším jedincům. To je důvod, proč by drtivá většina těchto jedinců v konfrontaci tváří v tvář vůbec neobstála. Jejich doménou je pouze anonymní internet, kde jim za jejich chování nehrozí žádný negativní dopad.
traveldrive
@Man Ký Na čom fičí taký spoločensky úspešnejší jedinec?
psel
@traveldrive určitě ne na Fičovi 😄
traveldrive
@psel To je možné. Mám pocit, že z neho majú mindrák viacerí...
psel
@traveldrive mindrák z Fica? Proč prosímtě, spíš mě se*e jak leze do zadku všem těm Rusákům a Číňanům. Jestli vám to za to stojí musíte zvážit při dalších volbách já budu z Čech jen držet palce.
Anonym
@psel Kdo to je?
Anonym
@traveldrive Na elektromobilu 👍👍👍
gil54
@Man Ký

Nejlepší je vědecky poinformovat a školit o trollingu a trollech a jak se na ně nemá reagovat od někoho, kdo se s údajnými trolly soustavně na denní bázi pouští do diskuzí a hádek.

Tak děkujeme... to dává smysl. 😀
Man Ký
@gil54 v tom odstavci je něco o tom, že se na ně nemá reagovat? asi jsem to přehlédnul. je tam vysvětlení, proč to Rohypnol dělá😊
Man Ký
@gil54 a je to odněkud převzaté, asi jsem měl napsat "cituji" - každopádně postoj DonVita je mi znám, vím, že na něho reaguje a proč to dělá, takže proč bych ho měl v tomhle školit?
a proč na něho reaguju já? protože jsem ho dal na hate a celou dobu mi v každém příspěvku nadával, tak mu teď nastavuju zrcadlo mmch jeho alter ego Božena Zichová ukazuje, že v prostředí, kde by s ním za takové praktiky zametli se obejde bez urážek všem kolem, možná by se mohli inspirovat zdejší správci😊
šofér
Šest fotek infotaimenu ale ani jedna jak to vypadá na zadních sedadlech. Vy vážně neumíte fotit auta, cukroušci.
gil54
@šofér

Však ani nic nefotili, všechny obrázky jsou jen převzaté od BYDu.
šofér
@gil54 tak ať v ACZ z databanky vybírají i to, co je důležité., když nemají fotografa..
Anonym
@šofér 👍👍👍
Mr.Murphy
No.... vlastně mě to auto ničím neuráží, ale připadá mi že dát za čínské auto 700-900 tisíc je nesmysl. To bych v dané třídě nedal ani za evrposké....

(a to samozřejmě nemluvím o "čínské otázce" která se tady probírá výše)
Anonym
Väčšia Škoda Elroq, s väčšou batériou začína na cene o 100 tis Kč nižšej.

Pri čínskych autách a ich “superlatívoch” na to nejako zabúdajú upozorňovať. Malo by to byť označené ako reklama.
Anonym
@Lubo Možná
rohYpnol
Elon Musk reaguje na obří evropskou pokutu. Vyzval ke zrušení EU

Evropská pokuta pro X nenechala klidným ani amerického ministra zahraničí Marca Rubia. Ten ji označil za útok na všechny americké technologické platformy a na americký lid ze strany zahraničních vlád.

www.echo24.cz/…al-ke-zruseni-eu

Tolik na téma nepřátelksá Čína a přátelská EU ... 😁
traveldrive
Seriózna výzva? Čo, prosím, je na čínskom elektrickom malom crossoveri za 900 papierov seriózne? Povedal by som, že je to riadne drzá ponuka, nie seriózna. O výzve nemôže byť ani reč.
sarusian
@traveldrive cinania len skusaju, aky sme bankomat, nepochybujem o tom, ze narazia
traveldrive
@sarusian Ja, keď vidím, ako poniektorí píšu, že tie autá sú v pohode a stoja za úvahu, alebo ich dokonca adorujú a vyhlasujú, že sú za tie peniaze lepšie ako európske, a že Čína ma pred Európou náskok, ktorý nedobehneme, občas pochybujem.
PavelK_
To už je masakr. Z prvních pěti článků tady na ACZ se čtyři týkají Číny.
Anonym
@PavelK_ a píšu o čínskych autách len pozitívne. Nevadí ak je drahší a horší ako európska konkurencia.
Žiadne rande s realitou, proste už to nie je žiadna seriózna výzva pre novinárov, je to čínsky PR Web. A aby to nebolo tak zjavné, tak sem tam iný článok.
psel
@Lubo problém je v tom, že je to vidět všude, nejen na auto.cz, je to až ostudně nekritické. Co ej za tím by mě fakt zajímalo.
Anonym
@PavelK_ China is Future 👍👍👍
psel
@Horký Hrom si nemyslím.
Demografický problém, ohromná nezaměstnanost mladých a přitom ohromná kapacita výroby, její nevytížení, cenový masakr, marže v háji ….
PavelK_
@Horký Hrom ano