Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nabíjení elektromobilů může být pro hendikepované peklo. Co všechno musejí překonávat?

11 komentářů

DonVito
Snad bulvarni nadpis tohoto clanku bude alespon k necemu dobry...

Stejně tak, jako se MHD postupně stala z velké části bezbariérovou, děje se to i u nabíječek. „Již více než dva roky budujeme dobíjecí stanice v síti E.ON Drive podle standardů tak, aby je mohli naplno využívat i lidé s hendikepem a nebyli nijak omezováni,“ 👍 sdělil Světu motorů Martin Klíma z E.ON. A dodal, že společnost se zároveň snaží v tomto duchu rekonstruovat starší stanice. Martin Schreier za ČEZ odpovídá podobně: „Zohledníme bezbariérový přístup i při výběru dodavatele dobíjecích stanic.“ 👍 V podobném duchu reagují i další provozovatelé.

Co k tomu dodat?
Preji nadsenemu elektromobilistovi Hermanu Volfovi mnoho stastnych kilometru bez kapky spalene ropy.
👍👍
topten
@DonVito
ja cekam, kdy nekdo zacne kritizovat feudaly, protoze svoje hrady postavili na kopcich a vydrapat se nahoru ma dnes problem i mnohej nevozickar ...
Zetti
@DonVito chtel bych te videt, jak jednou rukou sviras tezky kabel a druhou se odstrkujes. Zkus s vozejkem jezdit jednou rukou. Chromejma nohama kabel neudržís. Vcera jsem nabijel v Soběslavi, dvojmisto skoro standardnich rozmeru. S vozejkem mezi autama neprojedes ani bez kabelu. Ale neprojedes ani mezi vedle stojicim autem a stojanem.
Vozejckar nema sanci
Horký Rom
@DonVito
👍❤️
Anonym
@Horký Rom 👍👍👍
Jon Bon Novy
Nechcem sa nikoho dotknut, a uz vobec nie vozickarov, ktorym to naozaj nezavidim.
Ale nepride mi to dost inteligentny vyber, ked si vozickar z panelaku kupi elektroauto a az potom zacne zistovat, ze ma problem s jeho prevadzkou.
Uz samotny napad EV a rychlonabijacky je zly. Ked nemam dom alebo garaz, snad si nekupim EV!!! Nebudem hadam nabijat za 4-nasobok ceny oproti domacej zasuvke. To mam benzin lacnejsi. Aj auto, aj prevadzku. A nepomerne vyssiu zostatkovu hodnotu.
Ale naspat k nasmu pripadu.
Pripomina mi to chlapika, co si kupil dom pri trati a potom sa stazoval zelezniciam na hluk, ze nemoze spavat.....
Dalsi s novym pozemkom pri strelnici sa tu u nas neustale stazuje starostovi na hluk .....
Nedostatok empatie, nedostatok usudku, nedostatok IQ, nedostatok zdraveho rozumu.
DonVito
@Jon Bon Novy

Děkujeme za přednášku o zdravém rozumu.
Jestli má někdo nedostatek empatie, tak jsi to ty, když poučuješ vozíčkáře.
Já jim fandím.

Na rychlonabíječky totiž jezdí i vozíčkář s domácím nabíjením, když cestuje!
eLzyx
@Jon Bon Novy jsou místa, kde ta ekonomika provozu může fungovat i bez vlastního wallboxu. U Tesly jsou ceny od 6-9Kč/kWh. (pronásob si to řekněme 17kWh/100km celoročním průměrem).
Další věcí je, že se EV ovládá snadněji, obzvláště ty, co lze ovládat one-pedal. Jsou i natřískané asistenčními systémy, co jim řízení také usnadňuje.
Anonym
V naší komunitě milovníků dekarbonizované a klimaticky odpovědné mobility převažují mentální hendikepy (zdravím Hammunu a jeho 20 multinicků, DonVita, toptena, kesumba, Petra Pinkase, Hendlyho, Mikesuse, Elzyxe, Man kýho a další) , ale rozhodně akcentujeme demokratizaci elektromoblity i pro fyzicky hendikepované budovatele nové společnosti 👍👍👍
DonVito
@Horký Hrom
Víš v čem je problém?
Že toto píšeš ironicky
akcentujeme demokratizaci elektromoblity i pro fyzicky hendikepované

Tyhle slinty o dekarbonizované společnosti jsi vyplodil dokonce i pod článkem o smrti Patrika Hezuckého.
Celkově se za úroveň zdejší diskuze můžeme stydět.

Je mi tě líto.
❤️
Anonym
@DonVito Diskuze a její inteletuální úroveň je zrcadlem stavu naší společnosti. Horký Hrom bude vždy dbát na to, aby hendikep nebyl překážkou či dokonce bariérou pro participaci na klimatické prosperitě. To však neznamená, že odpadlíci od uhlíkové víry snesou slitování. Oba dobře víme, že každá víra vyžaduje oběti k jejímu upevnění.