Novinky
šofér
9
Tak takto jsem si nový Meďák opravdu nepředstavoval... ta maska a ten pohled zezadu, to je proboha co?
ericn
7
@šofér je to prostě ošklivé, jen to napiš naplno… 😋
psel
1
@ericn teda za mě je to skousnutelnější zvenku než GLC a zevnitř určitě lepší než CLA.
ericn
3
@psel mě se design MB v poslední generaci nelíbí, CLA i GLB jsou opravdu ošklivá auta. Prostě chtěli být "in" a nepovedlo se to...
Ta celková účinnost 93% je opravdu skvělá. Když vezmeme v úvahu běžnou účinnost baterie kolem 90%, invertoru cca 95% a převodů 96-98% tak vychází účinnost samotného elektromotoru přes 110%.
Nezbývá než gratulovat, konečně někdo prolomil základní pilíř fyziky
Nezbývá než gratulovat, konečně někdo prolomil základní pilíř fyziky
1) Ne, není to auto pro každého; viz ceny, viz pohon.
2) Obecně mám Mercedesy velmi rád, zejména ty elektrické. Nicméně ta displejová deska v CLA a v GLB je opravdu naprosto otřesná. I když jdou střední a pravý displej vypnout, kdo se má na ty "skleněné" gigantické plochy dívat?! Hnus...
2) Obecně mám Mercedesy velmi rád, zejména ty elektrické. Nicméně ta displejová deska v CLA a v GLB je opravdu naprosto otřesná. I když jdou střední a pravý displej vypnout, kdo se má na ty "skleněné" gigantické plochy dívat?! Hnus...
@Ringhofer ceny a pohon vidím jako nejmenší problém, Mercedes nikdy nebude stát jako Dacia, navíc to má i pořádnou baterku.
Co se týče interiéru tak je to za mě fakt lepší než CLA tam bylo těch hnusných stříbrných plastů až moc. A co se týče displejů tak se obávám že palubky bez displejů se už asi nedočkáme ale v tomto případě jde o strašně vysokou plochu a sebralo jí to eleganci.
Co se týče interiéru tak je to za mě fakt lepší než CLA tam bylo těch hnusných stříbrných plastů až moc. A co se týče displejů tak se obávám že palubky bez displejů se už asi nedočkáme ale v tomto případě jde o strašně vysokou plochu a sebralo jí to eleganci.
A prý Kie jsou ošklivé 😅
@Miorolo KIA jsou zvláštní, nikoliv ošklivé!
@Ringhofer Myslím, že většina zdejších by nesouhlasila. Ale například pro mě jsou hezké právě díky tomu, že jsou zvláštní.
@Miorolo ano, nové modely Kia jsou prostě hnusné, slovo “zvláštní” k tomu otřesnému designu nepasuje. EV4 je zdaleka to nejhorší, co automobilový design dokázal vyplodit 🤮
@ericn ale no tak, zvracet kvůli designu? Jako fakt?
@psel Jako vážně, nemůžu se na to koukat. Třeba švagrová si koupila Sportage rv.2024 (přední světla s bumerangy denních LED) a já to auto nemůžu vidět, prostě na něj nekoukám. I když jsem si ho mohl kdykoliv vyzkoušet nebo s ním někam jet, tak nemám zájem. Prostě mi to vadí, nechci s tím být nijak spojován... Jen kdyby to byla nějaká nouzová situace, tak do toho vlezu. Jinak ne... je to divný, já vím, ale mám k tomu prostě odpor...
Doufám, že to má plně autonomní řízení, jinak by se Mercedesu sázka na popularitu mezi nevidomými nemusela vyplatit.
Hezký, moderní auto. Mě se líbí.
@Karel Halámek No jo, lidem, co neumí ani gramatiku své rodné řeči, se to asi líbit může.
@vecernicek2 zato tvoje reakce září genialitou na první pohled. Když už neumíme akceptovat názor pustíme se do gramatiky, takhle může reagovat jen chudák.
@psel To jsem teda hroznej chudák, že si dovolim upozornit dle fotky dospělýho chlapa, že neumí učivo 3. třídy a przní mateřštinu.
Auto pro každého, no jistě , koupím raději dva kusy.
Hele, když si ty fotky prohlížím znovu a znovu, jsem si čím dál tím více jist tím, že tohle auto sdílí platformu a skelet se Smartem 5...
@Ringhofer Tím bych si nebyl tak jist. #5 je na platformě Geely, kterou sdílí s vozem Zeekr 7x, pokud vím. 100kW baterie, rychlejší nabíjení, cca 646 koní, 800V atd... Ale ta hnusná kastle a hnusnej interiér, tak to asi spolu sdílí.
V tom můžeme závidět třeba Australanům, kteří si mohou koupit nejlepší 7x za mičudu na naše včetně daně. A o cenách v Číně ani nemluvě.
V tom můžeme závidět třeba Australanům, kteří si mohou koupit nejlepší 7x za mičudu na naše včetně daně. A o cenách v Číně ani nemluvě.
Keby takto vyzeral nejaky BYD alebo donfeng to by tu bolo kecov ake je to hnusne auto
Kdeze su casy GLKacka... tieto sucasne gycoviny s trojcipou hviezdou su za mna totalna slabota.. od tak slavnej znacky ako mercedes cakam ovela viac... jedine Gecko este za mna drzi dobre meno medveda nad vodou ale uvidime dokedy...
Kdeze su casy GLKacka... tieto sucasne gycoviny s trojcipou hviezdou su za mna totalna slabota.. od tak slavnej znacky ako mercedes cakam ovela viac... jedine Gecko este za mna drzi dobre meno medveda nad vodou ale uvidime dokedy...
EQ měly tak pěknou palubku, toto je jak za cara klacka. Okraje obrazovek tlusté, neforemné, no nevím. Středová konzole jak kus stříbrného plastu z 20 let staré ledničky.
Vnějšek nicméně velmi povedený.
Kde je nějaká zmíňka o automním řízení?
Vnějšek nicméně velmi povedený.
Kde je nějaká zmíňka o automním řízení?
Na eSalonu jsem se posadil do CLA. Bylo to za mě doslova zklamání výstavy a tohle auto z něj vychází. Vnitřní prostor bude určitě někde jinde, ale ta hnusná palubka a vyloženě levné detaily zůstanou. MB jde do dlouhodobě do kopru co se interiérů týče. Pohon a technika to vynahradí, takže se to prodávat bude víc než dobře. Co naděláme ...
Jako elektromobil, to opravdu není auto pro každého.
Myslel jsem, že lowcostové Mercedesy (takové ty sdílející techniku a interiér s Ranaultem Kangoo 😊) jsou CLA a jemu interiérem podobný EV GLC. Jaká je pozice GLB? Ještě větší lowcost? 😊