Novinky
Taky jsem čekal, nebo alespoň že bude nějaký ten kombik ve stylu Outbacku, co se rýsoval pro EU jako nástupce Mondea a Fokusu.. bohužel... škoda, že Ford neudělal ještě verzi Kugy XL s prodlouženým kufrem, to by byla schudna cesta, ale ani to neni... @Rosta Jež
Ještě se prodává na středním východě jako Taurus, měl i 2.5HEV, já se na něj byl ptát ve Fordu, jestli není individual dovoz, prý tam takových jako já bylo více, ale auto je asi obtížně přihlášitelné v ČR, takže bohužel... @clemenza79
Pani redaktori, nechcete se do te Ciny odstehovat?
Ze nam furt krmite ucho co se deje v Cine.
I kdyz tohle aspon neni dalsi propagace cinskeho agresora na evropskem trhu.
Ze nam furt krmite ucho co se deje v Cine.
I kdyz tohle aspon neni dalsi propagace cinskeho agresora na evropskem trhu.
Pořád marně přemýšlím, proč se Ford v posledních letech tak usilovně snaží maximálně nasr.t své věrné evropské zákazníky...😧
@kari.laz
na kritiku ciny pises
"že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem"
ve stejny tride jako je mondeo koupis u nas dvoulitrovej benzin treba v supu, nebo i v o tridu nizsi oktavce
.
to ze mondeo v evrope neni ma duvod v tom, ze o nej byl mizivej zajem, protoze ho nahradil sup a suveckovy krabice
znamej jezdil v mondeech asi 10 roku, pak presel k supoj a ted je o level vejs
doba, kdy bylo mondeo kralem stredni tridy skoncilo se supem 3, prinejmensim u nas
na kritiku ciny pises
"že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem"
ve stejny tride jako je mondeo koupis u nas dvoulitrovej benzin treba v supu, nebo i v o tridu nizsi oktavce
.
to ze mondeo v evrope neni ma duvod v tom, ze o nej byl mizivej zajem, protoze ho nahradil sup a suveckovy krabice
znamej jezdil v mondeech asi 10 roku, pak presel k supoj a ted je o level vejs
doba, kdy bylo mondeo kralem stredni tridy skoncilo se supem 3, prinejmensim u nas
@kari.laz
basnis o dvoulitrovym benzinu kdesi v komunisticke chine a naznacujes, ze tam je svet jeste normalni.
tak ja jen ukazuju auto o level niz nez je to mondeo, ktery u nas s dvoulitrem koupis uplne bez problemu
basnis o dvoulitrovym benzinu kdesi v komunisticke chine a naznacujes, ze tam je svet jeste normalni.
tak ja jen ukazuju auto o level niz nez je to mondeo, ktery u nas s dvoulitrem koupis uplne bez problemu
Já jsem se na něj byl ptát, píšu to výše, nedovezou ani individual, ale zájem prý zaznamenali 😐 @hugino
taky se mi nelibi to vecny nadbihani komunisticky chine, ktera uz ma v kalendari rude zaskrtnutej datum, kdy napadne Taiwan.
a pak se celej svet ponori do kremikovy tmy, protoze 90% tech nejvykonnejsich chipu na svete dela Taiwanskej TSMC na technologiich z nizozemska a usa
a pak se celej svet ponori do kremikovy tmy, protoze 90% tech nejvykonnejsich chipu na svete dela Taiwanskej TSMC na technologiich z nizozemska a usa
@Ja Prvni 123
Tak tady zrovna píší o všem velmi známém Mondeu, kdy spousta lidí zatlačí slzu, že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem. Tady je pranýřuješ zbytečně.
Tak tady zrovna píší o všem velmi známém Mondeu, kdy spousta lidí zatlačí slzu, že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem. Tady je pranýřuješ zbytečně.
Zaujimave je ze tato nova generacia posobi exterierom aj interierom viac europska ako ta predosla ktora bola zase akoby viac americka... a napriek tomu uz v eu nove mondeo nemame... to nevymyslis.... rozumne rozhodnutia a ford poslednych 5 rokov uz nejdu dohromady... a pockajme na predaje fordu v eu v r 2026 v ktorom mu uz nepomoze ani focus ( skladovky focusu uz teraz miznu ) .... to bude pad aj pod uroven MG
@kari.laz no jo, Ford si za to může sám. Focus okleštil na litrový tříhrnek v několika verzích a nedošlo mu, že to evropský zákazník nezkousne a Mondeo zabil dvouletým odkladem EU verze, která navíc vypadala ve finále jako těžký parník… A tak nějak se těm modelů nevěnoval ani po marketingové stránce 🙈👎
@topten Jak jsi na tohle přišel? Jsi mluvil s Jolandou?
Já jsem se pozastavil na nelogickým stažením úspěšných modelů Fordu z Evropy, jako například Mondeo, nyní i Focus. Kde jsi v tom vyčetl, že bych sympatizoval s čínou?
Já jsem se pozastavil na nelogickým stažením úspěšných modelů Fordu z Evropy, jako například Mondeo, nyní i Focus. Kde jsi v tom vyčetl, že bych sympatizoval s čínou?
@Don Seladon
Nuž najprv bol ten hlad, aké je to superfasa a tak...
A oni to nakoniec logicky prestali vyrábať, keďže sa všetci zbláznili do SUV.
Nuž najprv bol ten hlad, aké je to superfasa a tak...
A oni to nakoniec logicky prestali vyrábať, keďže sa všetci zbláznili do SUV.
Takže Mondeo za necelých od 20 000 € ... tak to by bola pre Europu topka . Passat aj Sup by mal problém a bežný zákazník by mal hneď jasno čo kúpiť za túto cenu . Aj tak keď vedia dovozcovia homologovať v EU autá vyrobené v Číne prečo by nešlo Mondeo . Za mňa vyzerá super a s tou cenou ... super deal . Ozzy zatlač na pílu a vybav to .
Já si občas říkám ohledně SUV, jestli je po nich takový hlad, nebo je to zkrátka nabídkou, která mnohdy není.
@topten a nemají ho tam? To je prosté konstatování faktu. Nenapadlo me, že to někdo nepochopí
Opravdu jezdí po Praze ? Já potkal nedávno Volvo XC90 s čínskou MPZ v Praze, takže asi sem nějak jezdit mohou 😁 @praptak
opět provokačka.... Má to motory, ale ne v Evropě....
Už tady bylo mnoho článků o autech, které si Evropan nekoupí....
Už tady bylo mnoho článků o autech, které si Evropan nekoupí....
@Ozzman Ford Vám ho nedoveze, ale zřejmě si ho někdo dovezl, přesně toto poslední Mondeo jsem viděl v Praze na Proseku, luxusní vozy. Osobně bych čínské auto nechtěl.
@rohYpnol Fordu ho nikdo zatím v EU prodávat nezakázal, je to stejná třída jako Škoda Superb.
Ono tohle Mondeo dost možná dorazí příští rok do Evropy i jako kombi. Cena samozřejmě bude evropská ale i tak by mohla být rozumná.
Moc hezká placka to je. mk5 podle mě bylo ve své cenové kategorii naprosto dokonalé spojení komfortu a výborných jízdních vlastností, Jestli to má tento model podobně, tak opravdu lituju, že to nejde koupit u nás. Doteď jsem nepochopil kritiku v prvních testech na nedostatek zpětné vazby řízení. Zbytek střední, možná kromě D3, je v tomto vždy horší.
@Michal Chmelař To samé. Když jsem posílal Mondeo mk5 po 7 letech provozu dál, tak jsem si říkal, že třeba jiné bude třeba taky dobré. I když se na první pohled zdálo, že může být, tak bohužel není. Kdyby se u nás prodávalo dál, vůbec bych neváhal.
@rohYpnol nj, v Cine je totiz tezkej komunismus, kdezto my tu mame demokracii. V Cine je to vse nalajnovany stranou a vladou. Proste jsme si to tady tak zvolili a tak to mame 😉. Vetsina chce litrovy trivalce nebo elektromotory. Krasny novy svet. Nic, jdu pohladit kolouska na dvur a do sve zahradky zasadit tri nove stromky.
Upřímně řečeno, já taky. Jako spokojený dnes už bývalý majitel Mondea Mk.5 jsem dost litoval, že nemělo v Evropě nástupce. Navíc jsem měl za dlouhé roky vybudované dobré vztahy ve značkovém servisu, které jsem musel opustit, snad ne navždycky.
Když jsem se loučil v servisu, říkali mi, že takových zákazníků, kteří by si pořídili nástupce Mondea, ale když není, tak o ně přišli, mají velké množství.
Je to škoda, taková je politika Fordu, nejen v Evropě, ale i v USA, nic s tím nenaděláme.