Novinky
Taky jsem čekal, nebo alespoň že bude nějaký ten kombik ve stylu Outbacku, co se rýsoval pro EU jako nástupce Mondea a Fokusu.. bohužel... škoda, že Ford neudělal ještě verzi Kugy XL s prodlouženým kufrem, to by byla schudna cesta, ale ani to neni... @Rosta Jež
Ještě se prodává na středním východě jako Taurus, měl i 2.5HEV, já se na něj byl ptát ve Fordu, jestli není individual dovoz, prý tam takových jako já bylo více, ale auto je asi obtížně přihlášitelné v ČR, takže bohužel... @clemenza79
Pani redaktori, nechcete se do te Ciny odstehovat?
Ze nam furt krmite ucho co se deje v Cine.
I kdyz tohle aspon neni dalsi propagace cinskeho agresora na evropskem trhu.
Ze nam furt krmite ucho co se deje v Cine.
I kdyz tohle aspon neni dalsi propagace cinskeho agresora na evropskem trhu.
Já jsem se na něj byl ptát, píšu to výše, nedovezou ani individual, ale zájem prý zaznamenali 😐 @hugino
Pořád marně přemýšlím, proč se Ford v posledních letech tak usilovně snaží maximálně nasr.t své věrné evropské zákazníky...😧
@kari.laz
na kritiku ciny pises
"že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem"
ve stejny tride jako je mondeo koupis u nas dvoulitrovej benzin treba v supu, nebo i v o tridu nizsi oktavce
.
to ze mondeo v evrope neni ma duvod v tom, ze o nej byl mizivej zajem, protoze ho nahradil sup a suveckovy krabice
znamej jezdil v mondeech asi 10 roku, pak presel k supoj a ted je o level vejs
doba, kdy bylo mondeo kralem stredni tridy skoncilo se supem 3, prinejmensim u nas
na kritiku ciny pises
"že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem"
ve stejny tride jako je mondeo koupis u nas dvoulitrovej benzin treba v supu, nebo i v o tridu nizsi oktavce
.
to ze mondeo v evrope neni ma duvod v tom, ze o nej byl mizivej zajem, protoze ho nahradil sup a suveckovy krabice
znamej jezdil v mondeech asi 10 roku, pak presel k supoj a ted je o level vejs
doba, kdy bylo mondeo kralem stredni tridy skoncilo se supem 3, prinejmensim u nas
@kari.laz
basnis o dvoulitrovym benzinu kdesi v komunisticke chine a naznacujes, ze tam je svet jeste normalni.
tak ja jen ukazuju auto o level niz nez je to mondeo, ktery u nas s dvoulitrem koupis uplne bez problemu
basnis o dvoulitrovym benzinu kdesi v komunisticke chine a naznacujes, ze tam je svet jeste normalni.
tak ja jen ukazuju auto o level niz nez je to mondeo, ktery u nas s dvoulitrem koupis uplne bez problemu
taky se mi nelibi to vecny nadbihani komunisticky chine, ktera uz ma v kalendari rude zaskrtnutej datum, kdy napadne Taiwan.
a pak se celej svet ponori do kremikovy tmy, protoze 90% tech nejvykonnejsich chipu na svete dela Taiwanskej TSMC na technologiich z nizozemska a usa
a pak se celej svet ponori do kremikovy tmy, protoze 90% tech nejvykonnejsich chipu na svete dela Taiwanskej TSMC na technologiich z nizozemska a usa
@Ja Prvni 123
Tak tady zrovna píší o všem velmi známém Mondeu, kdy spousta lidí zatlačí slzu, že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem. Tady je pranýřuješ zbytečně.
Tak tady zrovna píší o všem velmi známém Mondeu, kdy spousta lidí zatlačí slzu, že tam mají pořád klasické mondeo s benzínovým dvoulitrem. Tady je pranýřuješ zbytečně.
Zaujimave je ze tato nova generacia posobi exterierom aj interierom viac europska ako ta predosla ktora bola zase akoby viac americka... a napriek tomu uz v eu nove mondeo nemame... to nevymyslis.... rozumne rozhodnutia a ford poslednych 5 rokov uz nejdu dohromady... a pockajme na predaje fordu v eu v r 2026 v ktorom mu uz nepomoze ani focus ( skladovky focusu uz teraz miznu ) .... to bude pad aj pod uroven MG
@kari.laz no jo, Ford si za to může sám. Focus okleštil na litrový tříhrnek v několika verzích a nedošlo mu, že to evropský zákazník nezkousne a Mondeo zabil dvouletým odkladem EU verze, která navíc vypadala ve finále jako těžký parník… A tak nějak se těm modelů nevěnoval ani po marketingové stránce 🙈👎
Ono tohle Mondeo dost možná dorazí příští rok do Evropy i jako kombi. Cena samozřejmě bude evropská ale i tak by mohla být rozumná.
@topten Jak jsi na tohle přišel? Jsi mluvil s Jolandou?
Já jsem se pozastavil na nelogickým stažením úspěšných modelů Fordu z Evropy, jako například Mondeo, nyní i Focus. Kde jsi v tom vyčetl, že bych sympatizoval s čínou?
Já jsem se pozastavil na nelogickým stažením úspěšných modelů Fordu z Evropy, jako například Mondeo, nyní i Focus. Kde jsi v tom vyčetl, že bych sympatizoval s čínou?
@Don Seladon
Nuž najprv bol ten hlad, aké je to superfasa a tak...
A oni to nakoniec logicky prestali vyrábať, keďže sa všetci zbláznili do SUV.
Nuž najprv bol ten hlad, aké je to superfasa a tak...
A oni to nakoniec logicky prestali vyrábať, keďže sa všetci zbláznili do SUV.
Takže Mondeo za necelých od 20 000 € ... tak to by bola pre Europu topka . Passat aj Sup by mal problém a bežný zákazník by mal hneď jasno čo kúpiť za túto cenu . Aj tak keď vedia dovozcovia homologovať v EU autá vyrobené v Číne prečo by nešlo Mondeo . Za mňa vyzerá super a s tou cenou ... super deal . Ozzy zatlač na pílu a vybav to .
Já si občas říkám ohledně SUV, jestli je po nich takový hlad, nebo je to zkrátka nabídkou, která mnohdy není.
@Ozzman
Asi nikdo nebrání nějakému čínanovi se sem vydat autem na vejletík (v Plzni jsem natrefil na nějakého čínského karavaníka), stejně jako my můžeme vzít teoreticky naše auto a vyrazit s ním na vejletík do Činy.
Druhá věc může být takové auto přihlásit na zdejší doklady.
Asi nikdo nebrání nějakému čínanovi se sem vydat autem na vejletík (v Plzni jsem natrefil na nějakého čínského karavaníka), stejně jako my můžeme vzít teoreticky naše auto a vyrazit s ním na vejletík do Činy.
Druhá věc může být takové auto přihlásit na zdejší doklady.
@Ozzman Ani Bronco tu nemalo byť a nakoniec sa bude predávať tak hádam sa aj s Mondeom ľady pohnú a zastúpenie Fordu to prehodnotí lebo za tú cenu by to bola veľmi dobrá ponuka . Veď už prišli aj o Fiestu aj Focus tak čo tu budú predávať a pritom to bola tak populárna značka v Europe .
@topten a nemají ho tam? To je prosté konstatování faktu. Nenapadlo me, že to někdo nepochopí
Opravdu jezdí po Praze ? Já potkal nedávno Volvo XC90 s čínskou MPZ v Praze, takže asi sem nějak jezdit mohou 😁 @praptak
opět provokačka.... Má to motory, ale ne v Evropě....
Už tady bylo mnoho článků o autech, které si Evropan nekoupí....
Už tady bylo mnoho článků o autech, které si Evropan nekoupí....
@Ozzman Ford Vám ho nedoveze, ale zřejmě si ho někdo dovezl, přesně toto poslední Mondeo jsem viděl v Praze na Proseku, luxusní vozy. Osobně bych čínské auto nechtěl.
@rohYpnol Fordu ho nikdo zatím v EU prodávat nezakázal, je to stejná třída jako Škoda Superb.
Moc hezká placka to je. mk5 podle mě bylo ve své cenové kategorii naprosto dokonalé spojení komfortu a výborných jízdních vlastností, Jestli to má tento model podobně, tak opravdu lituju, že to nejde koupit u nás. Doteď jsem nepochopil kritiku v prvních testech na nedostatek zpětné vazby řízení. Zbytek střední, možná kromě D3, je v tomto vždy horší.
@Michal Chmelař To samé. Když jsem posílal Mondeo mk5 po 7 letech provozu dál, tak jsem si říkal, že třeba jiné bude třeba taky dobré. I když se na první pohled zdálo, že může být, tak bohužel není. Kdyby se u nás prodávalo dál, vůbec bych neváhal.
@rohYpnol nj, v Cine je totiz tezkej komunismus, kdezto my tu mame demokracii. V Cine je to vse nalajnovany stranou a vladou. Proste jsme si to tady tak zvolili a tak to mame 😉. Vetsina chce litrovy trivalce nebo elektromotory. Krasny novy svet. Nic, jdu pohladit kolouska na dvur a do sve zahradky zasadit tri nove stromky.
Upřímně řečeno, já taky. Jako spokojený dnes už bývalý majitel Mondea Mk.5 jsem dost litoval, že nemělo v Evropě nástupce. Navíc jsem měl za dlouhé roky vybudované dobré vztahy ve značkovém servisu, které jsem musel opustit, snad ne navždycky.
Když jsem se loučil v servisu, říkali mi, že takových zákazníků, kteří by si pořídili nástupce Mondea, ale když není, tak o ně přišli, mají velké množství.
Je to škoda, taková je politika Fordu, nejen v Evropě, ale i v USA, nic s tím nenaděláme.