Novinky
Horký Rom
9
Madona mia! Přetočte kalendáře na nulu, tohle je počátek nového vesmíru - ŠKODAVESMÍR 👍
Anonym
2
@Horký Rom Fantazie👍👍👍
PavelK_
0
@Horký Hrom opravdu?
Anonym
0
@PavelK_ Ano. Je to designová a technologická revoluce. Auto pro období klimatické neutrality.
PavelK_
0
@Horký Hrom To ano
A mně se to docela líbí. Vypadá to futuristicky a přitom ne samoúčelně a je to aspoň kombík, ne SUV nebo crossover. Interiér je ale světlý hlavně díky skleněné pevné střeše, která je u produkčního auta samozřejmě nesmysl.
@Stejsn mě docela taky. Mám připomínky k tomu gigantickému displeji, pro mě je obrovská zářící plocha rušivá. No a ten volant. 🤦🏻♂️Ach můj Bože.
@PavelK_ Tak pokud je to OLED, je zářící jen to té míry, kolik si tam toho uživatel nastaví... 😊
@Stejsn já ti nevím, ten předek je dost děsný ... 😉
@ericn ji, ale přiznám se že si po prvním šoku z těch čínských AUDI začínám zvykat.
@psel Naštěstí to je jen studie. Tohle dát na produkční model, tak spláčou nad výdělkem 😋 Čínské AUDI he taky masakr… Pořád nechápu, proč nová auta (jedno s jakým pohonem), musi bŷt tak divná? 🙈
Jediný, komu se design nových aut daří je v Evropě snad jen Renault. Jeho R4 a R5 vypadají skvěle, ač jsou to EV. Dacia s Dusterem i Bigsterem taky boduje 👌
Jediný, komu se design nových aut daří je v Evropě snad jen Renault. Jeho R4 a R5 vypadají skvěle, ač jsou to EV. Dacia s Dusterem i Bigsterem taky boduje 👌
@ericn no já nevím, třeba odlišnost? Viz ta Kia jak ze star wars. Nebo je to tím, že nejsme cílovka a náctiletí na tom ulítnou.
Ale už jsem s tím v míru asi je potřeba si na to zvyknout, počkej jak bude vypadat ve finále Vision 7 😄.
Ale už jsem s tím v míru asi je potřeba si na to zvyknout, počkej jak bude vypadat ve finále Vision 7 😄.
@psel No jako odlišnost by člověk asi i pochopil, ale úlet jako je aktuální Kia úplně ne. Nejde jim ten designový jazyk skoro nikde. Viz Austrálie a ten Příšerný Tasman, v Evropě EV4 taky zrovna neboduje. Stejně jako tenhle koncept si lidi taky asi nezíská. Kdo má peníze na nová auta? Firmy a lidi, co už mají vybudované zázemí a slušný příjem. Tj většinou trošku konzervy a pak fleety, kde jde o nějakou korporátní identitu a prezentaci firmy. Tam tyhle úlety nemají moc šanci…
viděl jsem na výstavě a je to fakt pěkný, i takhle "nedodělaný" a myslím, že kdyby to začali vyrábět teď nebo za rok, tak nestíhají e😜edovat.
Jednak je to povedené, ale hlavně to chybí.
Slušný EV kombík má jen VW a teď bude nově CLA a jinak nula.
A toto je i o dost hezčí nebo oba zmiňovaní zástupci.
Jednak je to povedené, ale hlavně to chybí.
Slušný EV kombík má jen VW a teď bude nově CLA a jinak nula.
A toto je i o dost hezčí nebo oba zmiňovaní zástupci.
Ty opěrky hlavy jsou nepohodlné, zcela jisté absolutně nepraktické ohledně údržby, ale hlavně že jsou dobře recyklovatelné
@Buffalo007
hele kamo tyhle voperky pujdou bombezne vycistit wapkou mega pecka
hele kamo tyhle voperky pujdou bombezne vycistit wapkou mega pecka
@Buffalo007
...a dá se v nich převážet křeček. 😀
...a dá se v nich převážet křeček. 😀
Jako studie ok.
Pochybuji ale, že věci jako například absence středového sloupku (takového rozsahu), ukotvení bezpečnostního pásu do opěradla sedačky, prapodivná nenastavitelná opěrka hlavy a pod., by měly šanci proniknout do série nebo třeba i splnit bezpečnostní požadavky.
Pochybuji ale, že věci jako například absence středového sloupku (takového rozsahu), ukotvení bezpečnostního pásu do opěradla sedačky, prapodivná nenastavitelná opěrka hlavy a pod., by měly šanci proniknout do série nebo třeba i splnit bezpečnostní požadavky.
Vynechání B-sloupku je zatraceně dobré. Ten komfort při nastupování dozadu – super!
@Rumcajs Rumcajs
Jj, vynechání sloupku a zadní dveře na jednom pantíku, bezrámová okna...pak stačí zaparkovat jedním kolem na obrubníku a o zábavu s dveřmi bude postaráno. 😀
Ani není třeba dělat nějaké přiblblé nárazové zkoušky, třeba boční náraz a pod. 😀 Hlavně že se starý bábě dobře poleze dozadu.
Zatraceně dobré.
Jj, vynechání sloupku a zadní dveře na jednom pantíku, bezrámová okna...pak stačí zaparkovat jedním kolem na obrubníku a o zábavu s dveřmi bude postaráno. 😀
Ani není třeba dělat nějaké přiblblé nárazové zkoušky, třeba boční náraz a pod. 😀 Hlavně že se starý bábě dobře poleze dozadu.
Zatraceně dobré.
@Rumcajs Rumcajs Vynechání B sloupku znamená, že jakýkoli náraz do boku auta bude totální škoda. Viz Ford B-max, nebo jak se to jmenovalo.
Jasně. Vítězoslavně v tom roce 2030 nebo kdy přijdou s tou bájnou věky odkládanou SSP budou psát o hliníkovém gigacastingu, zatímco tesla s čínou přejdou na hořčík. Škodovku by mělo koupit PPF, provést transfer a ideologické začištění technologie z Číny, dát si kafe v Haitian ohledně HMG 7000 a začít stavět moderní vozy.
@Xprcek tak asi ti ušlo že VW hliníkový gigasting dávno mají a je na tom postavená celá MEB entry. Ale což, chápu, že kdo nesleduje neví. Navíc ta jejich 56kWh baterka má sosat 175kW, tak jsem zvědav která Čína ti to s tak velkou baterkou dá. Navíc to na stojanu budeš sosat od prvních dodaných kusů a ne až ti BYD postaví na D1 první flash charging...
@psel Gigacasting dávno mají? Pokud s tím má přijít MEB Entry, tak ještě žádný takový auto na trhu nemají.
175 kW s velkou baterkou? Zeekr 001, Zeekr 007, 😜eng G6 (2025), 😜eng G9 (2025), BYD Sealion 7 Excellence, BYD Han L, BYD Tang L, NIO ET7, NIO ES6, IM L6, IM L7. Nebo jak to myslíš?
175 kW s velkou baterkou? Zeekr 001, Zeekr 007, 😜eng G6 (2025), 😜eng G9 (2025), BYD Sealion 7 Excellence, BYD Han L, BYD Tang L, NIO ET7, NIO ES6, IM L6, IM L7. Nebo jak to myslíš?
V USA sa ľudia čoraz viac ozývcajú s otázkou kde sa stratili kombíky. Ak je toto model určený pre americký trh, tak presne udreli klinec po hlavičke.