Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Auto roku 2026 v ČR zná finalisty. Nafta má stále šanci

10 komentářů

Horký Rom
Fandím BMW Neue Klasse, ale mám za to, že nakonec přece jen zvítězí i Elroq.

A prosím vás, nerozesmívejte mě ropakem - dehet v osobní dopravě už je zkrátka passé ❤️
rohYpnol
Za mě bych volil Bigster. Protože to je jedno z posledních normálních aut pro běžného člověka za realtivně rozumné peníze.
Reálně tipuji Elroq. Protože to je zkrátka Škoda.
ptr078
@rohYpnol Az na ten vyber motorizacii a zase elroq je celkom pouzitelne auto
Avantime
Vysvetlí mi niekto logiku tejto ankety čo sa týka definície nového modelu? Totiž prvé novinárske jazdy s Elroqom boli v novembri 2024 a s iX3 teraz na začiatku decembra 2025. Ako sa sakra môžu tieto dve autá stretnúť v ankete Auto roka 2026? Len to tak dokresľuje absurdnosť tohto ocenenia a že to naposledy vyhralo Géčko ani nehovorím.
Pepa_007
Tak ono je zde i jiný zájem které vozidlo musí vyhrát. Elroq to bude
JirkaII
158 fotek, ze šesti stran + mnoha úhlů. Proč. Komu to prospěje? Současná auta už dávno nejsou krásná! A pamatuji dobře, že bývala (ne všechna).
Spalovací motor dýchá, tedy žije! A ve správné konfiguraci umí i zpívat!
A jestli někdo plive na auta s motorem konstrukce pana Rudolfa Diesela, je to jen ekohujer. Zatím je tento druh pohonu v mnoha ohledech nenahraditelný.
Rád bych se dočkal doby, kdy bude ekonomicky obhájitelné pořídit si BEV, hlavně na cesty po městě. Jedno by se nám do rodiny hodilo.
rohYpnol
@JirkaII

Ekonomicky obhajitelné to nebude nikdy. Protože BEV sice pomalu a mírně zlevňují, jenže elektřina zdražuje a zdražovat bude a EU navíc navěsí další poplatky za jízdu elektromobilem, stejně jako v GB 😁 Takže jízda elektromobilem bude už jen a jen méně a méně výhodná 😁
JirkaII
@rohYpnol
Jedině, že neustálé zdražování spalováků navodí ekonomičnost BEV uměle a násilím. Pak ještě zdraží PHM a budeme mít 90% nezaměstnanost. Dojet si do práce bude opravdový luxus.
Petr Pinkas
@JirkaII Dojet do práce luxus? U nás firma nasadila autobusy na dovoz pracovníků do práce a zrušila parkoviště. A ono to funguje !!! Můžete mi vysvětlit jak počítáte ekonomičnost dojíždění do práce spalovákem ?
johny555
Jednoznačně Elroq. Po dlouhé době považuji za konečně povedenou škodovku ve všech směrech. Dokonce i Tesla ultras už pomalu neví, co zkritizovat. A nafta? Nechtěl byste ještě auto na uhlí? 😄