Novinky
Man Ký
7
@rohYpnol panejo, to má hloubku😊 škoda, že v tom co jsi doplnil napodruhé je hrubka jak z pomocné školy. protože jinak to bylo na reportáž z ČT1. takové neotřelé geopolitické zamyšlení😊
Přejít do diskuze
Já loni koupil sedan. Děti už jsou dospělé a na dovolenou ve dvou je plně ostačující, aniž bych musel něco skládat na zadní sedadla. Tam sedí pejsek ve svým kutlochu. A když otevřu kufr, tak dovnitř nejde ani vedro ani chlad. V září jsme ještě přibrali dospělýho syna do Chorvatska a do kufru přidali ještě padleboard...
@ptr078 No tak tie články by ma zaujímali, lebo Európa skutočne miluje kombíky, v porovnaní s inými svetadielmi. Možno tak nanajvýš keď sa to porovná s ešte viac obľúbenými SUV.
@3_diamanty Tak tady je volba jasná - když prémiové sedan, tak nádhernou Alfu Romeo Giulia! 😊 Naštěstí původně plánovaný letošní konec její výroby odsunuli až na roku 2027! 😊
Nemít vždy psy, tak mám sedan a ne kombi, na sedačky to prostě vždy nejde, a ne každý velký sedan má sklopné i podsedáky. Kombi je potom ideální kompromis...
@L. B. mám na tom zimáky, vyjíždím ale jen když je šance, že není zrovna posoleno. Na trápení v soli mám stále ještě operákového Golfa. Až ho vrátím, nevím co bude dál.
Průměrná spotřeba na denní ježdění moc není, zatím mám průměr 15. 😁 Ale motor umí i pod 9, jen na to nemám nohu.
Průměrná spotřeba na denní ježdění moc není, zatím mám průměr 15. 😁 Ale motor umí i pod 9, jen na to nemám nohu.
@Arese Sice starší, ale v top stavu MB E Coupe C207 3,5 L poslední atmosféra v benzínu bez asistentů a normalnimi budíky. Letos jsem nechal ošetřit podvozek a nikde ani známky koroze, tak vydrží ještě dlouho. Trochu se bavím i s veterány jako C140, R129, R107 od MB, tak mě baví udržovat v lesku a vůní 🙂.
Môj obľúbený typ karosérie, sám mám sedan (Mazdu 3) a nedám naň dopustiť. (Navyše sedany su podľa mňa aj s prehľadom najkrajší druh karosérie.) Ďalšie auto ale asi bude už elektrika a teda skôr SUV. Trendy.
sedan je sice tissi, ale v dobe, kdy se skoro vsichni pomatli do dunicich dyzlu, tak hluk od zadnich kol je prehlusenej dunicim motorem, takze krome bezpecnosti je jediny plus sedanu, ze do kabiny nejde studeny/horky vzduch kdyz otevres kufr, coz me trapi asi tak 2x do roka. ale uz tam nedam treba toho pejska, coz i do liftu dam.
.
v minulym desetileti pred dieselgate v 2015, kdy vrcholila dunici dyzlova manie, sem byl 2x v servisu kvuli hluku a 2x mi to vratili s tim, ze je vse OK.
az kdyz sem servisaka posadil do auta a projel to s nim osobne a primo ho na ten hluk upozornil, tak teprve "neco" slysel a omlouval se tim, ze vetsinu aut co servisujou jsou dyzly, ktery jsou mnohem hlucnejsi a tohle mu prislo extremne tichy (a co bych jste vic/min chtel).
poprve to byl neklidnej motorem - vyreseno aktualizaci softwaru a podruhy hucelo zadni lozisko
.
v minulym desetileti pred dieselgate v 2015, kdy vrcholila dunici dyzlova manie, sem byl 2x v servisu kvuli hluku a 2x mi to vratili s tim, ze je vse OK.
az kdyz sem servisaka posadil do auta a projel to s nim osobne a primo ho na ten hluk upozornil, tak teprve "neco" slysel a omlouval se tim, ze vetsinu aut co servisujou jsou dyzly, ktery jsou mnohem hlucnejsi a tohle mu prislo extremne tichy (a co bych jste vic/min chtel).
poprve to byl neklidnej motorem - vyreseno aktualizaci softwaru a podruhy hucelo zadni lozisko
@Michal Exner A já předloni do coupe. Na silnici je to čím dál větší nuda. Také to mám pro dva a menší hafany . Vzadu vozím pouze vzacně a kufr mám slušný a také vidím tu výhodu oddělení prostoru. Přitom mám takto každou cestu zábavnější .
To co su zase za hluposti, pamatam si niekolko clankov na auto.cz, kde ste pisali presny opak, ze v europe nikto nechce kombi 🤣
@Zumion ráno je to orosené a aeroofuk nebo vyhřívání si s tím neporadí. Za deště stačí zastavit na křižovatce už dozadu není vidět
@mp390 A to na denní a nebo spíše víkendovka, že? Tohle na zimní solené silnice nebude ideální. Nebo, alespoň by toho byla škoda. 😉. Já to mám na denní,,ale zase ten můj 3,5L umí průměrnou 8,5 a dálky i 7,5L. V8 mám na svátek a to raději neměřím. 😄
@topten
Má i další plusy. Nešpiní se při jízdě zadní okno. A sedan vypadá hezky. Tak, jak správné auto vypadat má.
V posledních letech už naštěstí převažují benzínová auta. A u elektrických je odhlučnění ještě podstatnější.
Má i další plusy. Nešpiní se při jízdě zadní okno. A sedan vypadá hezky. Tak, jak správné auto vypadat má.
V posledních letech už naštěstí převažují benzínová auta. A u elektrických je odhlučnění ještě podstatnější.
@PicoBello Ano, pouze v Evropě se prodávají kombíky. Nicméně, poptávka po nich stále klesá. A pro globální výrobce už se pomalu přestává vyplácet vyvíjet něco, co koupí pár desítek tisíc zákazníků.
Bohatý evropský zákazník kupuje SUV, chudý malá auta. Mezi kombíky se v podstatě drží už jen Oktávka, jinak je to bída. Stačí se kouknout do statistik.
Bohatý evropský zákazník kupuje SUV, chudý malá auta. Mezi kombíky se v podstatě drží už jen Oktávka, jinak je to bída. Stačí se kouknout do statistik.
@traveldrive
i ty mas pravo, tady v Cesku, na svoji jedovatou slovenskou slinu
ale to je asi tak vsechno
i ty mas pravo, tady v Cesku, na svoji jedovatou slovenskou slinu
ale to je asi tak vsechno
@Arese Tak mit lepsi spolehlivost nez BMW3 uz je dnes docela snadne, ale porad je to premie.
I kdyz mozna jde koupit pod 2 miliony.
Myslim normalni bezna auta. Proste to ma svoje vyhody.
Ja jsem i to Mondeo mel v sedanu.
I kdyz mozna jde koupit pod 2 miliony.
Myslim normalni bezna auta. Proste to ma svoje vyhody.
Ja jsem i to Mondeo mel v sedanu.
@Ja Prvni 123 Záleží na tom, či ti stačí obyčajné auto, alebo či si tvoj ctený zadok potrpí na luxus,
@Ja Prvni 123 Naštěssí se naprosto mýlíš, zcela nehybridní Alfa Romeo Giulia 2.0/280 k AWD s automatem a velmi bohatou výbavou je za necelých 1,5 milionu a pravděpodobně se ti podaří domluvit i slušnou slevičku. A spolehlivost už má velmi dobrou, možná lepší, než BMW 3. 😊
Hmm.
Evrope jsou sedany proste znechucovany.
Mam sedan.
Brzy bude cas auto vymenit: neexistuje nabidka sedanu s benzinem, klidne hybridnim, ale bez kabelu, s automatem ... a cenou pod dva miliony.
Koupim neco jineho.
Znamena to, ze jsem zanevrel na sedany?
Nikterakoliverak.
Evrope jsou sedany proste znechucovany.
Mam sedan.
Brzy bude cas auto vymenit: neexistuje nabidka sedanu s benzinem, klidne hybridnim, ale bez kabelu, s automatem ... a cenou pod dva miliony.
Koupim neco jineho.
Znamena to, ze jsem zanevrel na sedany?
Nikterakoliverak.
@topten
Ano, takže víme, že v zimě jedeš autem 2x a poslední diesel, se kterým jsi jel, byl vyroben před rokem 2000 ... 😁
Ano, takže víme, že v zimě jedeš autem 2x a poslední diesel, se kterým jsi jel, byl vyroben před rokem 2000 ... 😁
Bohužel, celá Evropa míří do zapomnění... Na rozdíl od USA, které uteklo hrobníkovy z lopaty.
malý vstup do kufru mi nevadí, vadí, že je delší než hatchback a nemá zadní stěrač jako kdysi
S mokrym řidičákem jsem začínal sedanem Škoda 120 po dědovi. Ve dvaceti sem přesedlal na sedan Mazdu 323 BA 1,5 pak sem se rozšoupnul a vyměnil za uplně stejný auto, jen 1,8. Když přišla rodina, chtělo to něco většího. Pořídil sem sedan BMW 530i e39. Když přisla na svět druhá dcera, oslavil jsem to V8 sedanem 540i e60. To auto je s náma 13 let a jestli Ursula nezakáže benzín, bude se mnou asi do smrti. A jestli ho něco někdy nahradí, bude to 550i g30... sedan 🙂 Hezkou neděli!
Vim, neni to klasický sedan, ale taky se zbavuju benzinového SuperBu liftback , co mi slouží přes 8 let, a budu měnit za jinou raritu na trhu - benzinový hatchback - no neberte je dokud ještě jsou, že jo
@L. B. Prozradíš, jakým kupátkem sis udělal radost? Ona je totiž dnes fakt už téměř raritní karoserie...
Ked uz aj trhak ako passat sa zbavil verzie sedan tak je jasne ze nieco tu pri tomto type kasne v eu "nehra" .... a coskoro skonci aj giulia a potom tu uz mimo premie ( ktora ma sedany stejne len z povinnosti ) nijaky sedan neostane a bude vymalovane... casy kuskov ako p406 sedan ci thalia su proste uz davno prec... zakaznici v eu uz aspon poslednych 15 rokov sedany velmi nechcu