Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Porsche v roce 2025 kleslo o 10 procent. Může za to špatné rozhodnutí a turbulentní vývoj trhu

14 komentářů

ericn
Co na to říct... že, jim to ještě spadne ještě víc, až přestanou dělat spalovací Macan, tj dalších 45tis aut dolu. Boxter a Cayman není a zatím nebude, tj dalších 18tis ks. Elektrický Cayenne je jen výkřik do tmy... Jj pan Blume to opět pos... Neměli by ho už odstavit úplně? 🤔
del42sa
@ericn těch špatných rozhodnutí udělali v Německu daleko víc ...

//www.idnes.cz/…46_ekonomika_ven
ericn
@del42sa to je tak, když ti ideologie zatemní mozek...
Eidam1984
V roce 2020 jsem koupil 911 na Proseku nove za 3.5 m Kc. Letos jsem ho prodal za temer stejnou cenu. Ted stoji nove skoro 5. Nebude to tim ? Tu cenu to auto proste nema. Ferrari najednou dava smysl, protoze napr. Amalfi uz neni zase o tolik drazsi. A alespon nema tak plastovy a vzrajici interier.
speedfred
@Eidam1984
Takto nejako môže byť, 911 zdraželi razantne a malé dostupné Porsche pre radosť už není. Zarezali ho vďaka lepším/zelenším zajtrajškom.
kuk
@Eidam1984 Já si zase v roce kupoval obědy za 175 kč a teď za ně cáluju 2x tolik, ale že bych vydělával 2x tolik to se zrovna neděje. Ha ha. 😊))
pallo8
Ak je v Porsche problém iba v EV modeloch, tak potom nerozumiem prečo im padajú spaľovacie modely (Cayenne, Panamera, Boxster, Cayman), keď sú také spaľovacie motory úžasné. Skôr bude problém v autách ako takých a v tom, že zlatá éra predražených DE vozidiel končí😒br /> Predaje 2025 Zmena oproti 2024
Macan 84 328 kusov +2 %
Cayenne 80 886 kusov −21 %
911 51 583 kusov +1 %
Panamera 27 701 kusov −6 %
Boxster a Cayman 18 612 kusov −21 %
Taycan 16 339 kusov −22 %
Spolu 279 449 kusov −10 %
Ringhofer
To víno, předsedo, zas tak čisté není, že? Copak na klíčovém trhu v Číně stagnuje zájem o elektrovozy? Ty příčiny poklesu prodejů nebudou tak úplně podle Blumeho "přiznání". Měli by se svými zákazníky i akcionáři hrát více narovinu.
Arese
Jak si proboha u Porsche mohli myslet, že jejich zákazníci budou nadšeně a ve velkém kupovat zkratomodely?! Od značky, jejichž image stojí především na skvěle znějících vysokootáčkových spalovacích motorech?
Tycoon
@Arese

Nemysleli. Byli zaslepeni ideologií
Man Ký
@Arese já ti to zkusím vysvětlit. nic si nemysleli. vyrábí to, co po nich chce EU. nemají na výběr. ani my dřív nebo později nebudeme mít na výběr.
na otázku - bude se běžný člověk chovat zodpovědně, nebo sobecky - odpovídám - asi tak 70-80% budou sobci a z těch 80 procent se najde asi tak 60% debylů, kteří budou tvrdit, že sobecké chování je logické a správné.
snad ses v tom nepoznal, to by mě mrzelo. dtto tykůň
ericn
@Man Ký nn, vyrábí to, co po nich chce koncern a ten má bohužel "zelené" a sakra dlouhé vedení. Zákazníci po Porsche elektropohon nechtěli, naopak si rádi připlatí za čistý benzin... Jen manažeří koncernu si mysleli, že se zákazníky vydrbou a jak to dopadlo.... Elektro Porsche je na okraji zájmu a penízky došly... Klasika 😉
Man Ký
@ericn já myslím, že nejsi tak hloupý, jak předstíráš, že jsi hloupý. díky systému Greendeal jsou automobilky nuceny směřovat k nižším až nulovým emisím a podle toho vyrábějí. nemůžou si dělat co chtějí.
když odhlédneme od toho, jestli to dává nebo nedává smysl, jedna věc pořád platí: nemůžou s tím nic dělat.
představa, že Porsche řekne: zákaznici chtějí auta na benzín a my neuhneme ani o píď, je tak naivní, že tomu nemůže věřit ani Arese. a ten je intelektuálně někde na úrovni houpacího křesla.
p.s. a největší propad jde za Čínou a tam nikdo auta na benzín neřeší a stejně jim spadly tržby.
ericn
@Man Ký Jde o to, že EU může nařizovat do chce, ale nedonutí tě kupovat, to co nechceš. A ty jako zákazník máš ještě jednu volbu, nechat si, to co máš a servisovat to. Automobilka je závislá na prodejích a když vyrábí to, co trh nechce, tak to prostě neprodá = padá do ztráty.

Koncern měl šanci a určitě spoustu lobistů, ale nic neudělal. Chtěl být za hodného, tak teď na to dojíždí 😉

A dobře jim tak...