Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Veterán

Zpět na článek

Mercedes-Benz dal světu ABS i airbagy. Jeho genesis oslaví 140 let

13 komentářů

Jenik3
Nejsem nadšenec do M, takže nevím, který typ je na úvodní fotce.
Nicméně je pěkný a stejně tak řada 124, která se vyráběla na konci 80. a počátku 90. let.
Nedávno jsem jeden kousek viděl. Benzín, automat, a karoserie bez viditelné rzi. Radost pohledet.
Zetti
@Jenik3 tohle je W116, S klasse, jakási vlajkova lod. W124 byla stredni trida, pozdeji E klasse jsou jich mraky, sam mam dve eska, to starší, 8valcove kupe se 160kw ze stejneho roku jako se delal legrační Skoda 130 rapid se svymi slavnymi 43kw . Mladsi ma taky V8, petilitrovy motor 225 kw prdici 365g CO2 na kilometr. Eko jako sviňa

Ty auta nemuzes nemilovat.

E klasse v kombiku brzy doufam pribude do sbirky, uz na tom intenzivně pracuju. Zachovalý v puvodnim stavu jsou dneska hodne vzacny.
vencelín
@Jenik3
jeden vcelku pekny w124 E-class T je k videni v Plzni, taky na prvni pohled bez koroze 220 benzin.
Tohle Ecko v kombi se mi neskutecne libi i dnes.
Zetti
@vencelín
Ja hledam E320, 24V sestival 162kw. V cesku se to s parametry zanovniho auta s puvodnim lakem asi nenajde.
vencelín
@Zetti
Pěkná strojovna. Tak přeji ať snaha vyjde.
Vzhledově je to krásné auto (když je ve slušném stavu, smaozřejmě), současná produkce MB je esteticky níže.
Zetti
@vencelín
A kdyby to byl 5q manual, to by byl sen, ale nemuzem mit vsechno
vencelín
@Zetti
A ještě 4 matic k tomu, prosím, prosím 😁
Tak shánějte rovnou dva, nad tím druhým bych se slitoval 😁DDD
Zetti
@vencelín
4matic ani mit nemusim. Ale jsou i zajímavější kousky, najdi si w124 combi e36 amg, to je masakr, tedy i cenou. 2mio za 30 let stary auto asi nedam. Do března jen čumím, v dubnu vyrazim a uvidim co ulovim. S par lidma jsem uz v kontaktu.

Zatim je nejbliz jeden dovoz z japonska, 110kkm, ausnahmezustand
, odtud jsou samý cukry
vencelín
@Zetti
dovoz az z japonska? no tak to musi byt zabava to sem dovezt. predpokladam ze tama se to dostalo neoficialne tedy je to s rizenim na spravne strane
Zetti
@vencelín na to jsou zprostredkovatele, ja to kupuju v nemecku a dostane se to i v polsku. evropsky premiovky jsou v japonsku LHD. Tohle je z jap a mam to tu tri roky. Do stavu novyho to nema daleko

moje.auto.cz/Zetti/didi.html
vencelín
@Zetti
Vivat Mamut 😊, pekny korab.
JFK
Nemela prvni airbagy jako serie Impala v 73. nahodou?
mariov8
@JFK Neměla. To byla jenom 1000 kusová ověřovací série prototypu ACRS, ano, dalo by se říct air-bagu. Ale nebyla to ani volitelná výbava, natož série. Amíci s air-bagy začali v běžné produkci až po roce 1990.