Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Parkování s parkovacími hodinami vás může v Rakousku vyjít draho! Kvůli malému detailu

13 komentářů

johny555
Neříkejte mi, že ty miliony Němců, co jezdí na dovolenou do Rakouska běžně dostávají pokuty za německý parkovací koutouč. Nebo si v Rakousku kupují ten rakouský. Do Rakouska jezdím pravidelně již desítky let a nikdy žádná pokuta, přestože každý rok vychází hororové články o pokutách za kdeco. Jenom si člověk musí dávat pozor na rychlost, radary mají na každém kroku, jako v ČR. A od známých vím, že chodí do ČR i při malém překročení.
ryccardo
@johny555 řekl bych, že tento problém existuje jen na papíře a reálně za použití Německých parkovacích hodin pokutu nikdy nikdo nedostal. Za mě bezcenná informace, kterou pouštím z hlavy.
Ringhofer
Je dobře, že upozorňujete na zvláštnosti, které mohou řidiče z ČR v zahraničí zaskočit. Proč ale k tomu používáte tolik (zbytečných) slov? Strašlivé čtení. Přitom o autech pak napíšete, jakou uhlopříčku má jejich IT (v palcích) a že auto má nový světelný podpis. Není to tak trochu nepoměr?! Měli byste svou investigaci zaměřit tak, aby to čtenáře ACZ dlouhodobě zajímalo.
jogy
@Ringhofer Autor je asi placený od písmene 😁. To pak stačí s pomocí AI text natáhnout a hned máme A4 textu s informacemi na které by stačilo pár vět.
Jenda Kudera
Naštěstí nejezdím do Rakouska. Hlava mi nebere, že může jeden stát v EU mít takovou místní podivnost. Myslím, že v praxi vám nikdo nedá flastr, když někde stojíte o 5 min déle.
Stanislav Rajtr
Článek krásně vystihuje bordel v celé EU! Máme směrnice na jednotné kde-co,třeba na zakřivení banánů,nebo názvy chlastu a za jiné parkovací hodiny se stejným významem dávají Rakušáci pokuty! Jeden organizovaný bordel!!!
_Teddy_
Len tak pre zaujimavost som si skusil vygooglit "Parkscheibe site:at", a 90% z tych ktore sa v AT predavaju maju delenie casu len po pol hodine...
KANKUNEN
Vždy nastavuji čas na desetinu sekundy
topten
cekal bych, ze zrovna dopravni predpisy budou v EU jednotny
a ne ze to je ve stylu - kazdej pes, jina ves
.
tip pro motouse aby s tim neco udelali misto toho blbnuti co predvadej
a samozrejme srovnat zdaneni nafty a benzinu, coz znamena zdrazit naftu o 5 korun na litru a tedy 25-30mld korun do statniho rozpoctu, o ktery je statni rozpocet roko co rok uz nekolik desitek let ochuzenej
od prelomu tisicileti to dela cca 3/4 bilijooonu
tak do toho motousi
johny555
@topten Taky nechápu, že každý stát si stále vymýšlí svoje blbosti, viz Itálie značka na nosič kol, Španělsko maják místo trojúhelníku atd. Zrovna takové věci by ten zlej Brusel měl zarazit. Neříkám, že všude mají stejné rychlostní limity nebo pokuty, ale povinná výbava by měla být jednotná i vzhledem k tomu, že státy mají podepsanou Vídeňskou úmluvu. To samé se mi nelíbí nějaké specifické dopravní značky, které si vyrobila i Česká republika, naprosto zbytečné.
karf996
Příspěvek podléhá schvalování.
Mokrous
Já to píšu na hajzlpapír, nebo na cokoli, co mám po ruce. Přesný čas příjezdu dám za sklo i s tel. číslem a nikdy nebyl problém.
Petr Janek
@Mokrous
Jen mě zajímá, jak se vám daří přenést vlastní samolajk na ten váš toaleťák?