Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Ojetý Volkswagen Up!, Škoda Citigo a Seat Mii: Pomník zlatých časů

33 komentářů

PavelK_
Vždycky se těším, když Citigo vezu skoro tchýni na přezutí nebo na jiný servis. Neskutečně si jízdu užívám, to auto skutečně řídim já, ne auto mě. Jízdní vlastnosti motokáry, pohodlný podvozek, točivý motor, nízká hmotnost = recept na zábavu 😃.
xxc
@PavelK_ Co ja viem, vedenie v pruhoch to ma urobene celkom dobre, tam casto nechavam riadit auto same. A pohdlny podvozok to zdaleka nema 😄
PavelK_
@xxc A co vím zase já, tak vedení v pruzích to žádné nemá.
Podvozek hodnotím s ohledem na kategorii.
vencelín
@PavelK_
nejsem zadny gurman ale jizda v cigu mne neuchvatila. obycejna levna plechovka, to uz radeji starsi a vetsi auto nez tohle.
PavelK_
@vencelín no vidíš a mě to baví . Povozím se, vrátím kličky a zase za půl roku 🙂
vencelín
@PavelK_
proti gustu 😊.
ja jsem s tim jel jednou a jak jsem psal "levna" mala skatule.
traveldrive
@vencelín Zmysel dávala hlavne v elektrickej verzii. To je tá správna úloha pre elektromobil. Autíčko do mesta.
vencelín
@traveldrive
s tim mohu souhlasit
xxc
@vencelín jazdi to dobre, len to nema komfort
vencelín
@xxc
tak to je Famfula dost podstatna vec, nemyslite? 😊
xxc
@vencelín myslim, ze ano, preto nesuhlasim s rozsirenym nazorom, ze nejaki uradnici zabili male auta, ale male auta zabili jednoznacne automobilky svojim pristupom, ze male auta oholit o vsetko a predavat ako nejaky lacny odpad.
vencelín
@xxc
uradniho simla bych z viny uplne nevyloucil. uredn isiml rozhodl ze auta musi mit to ci ono, vcetne tech malych do mesta kde ty veci jsou leckdy k prdu. tim jsou naklady na vyrobu vyssi a za male auto nikdo neda mega, tedy vyrobci ty naklady nejak musi nekde redukovat, cimzcpak utrpi komfort posadky a vydrz vozu.
xxc
@vencelín Male auto nemusi znamenat, ze je to len do mesta. Keby Citigo jazdilo ako Enyaq, malo komfort a technologie ako Enyaq, nevidim dovod s nim nejazdit aj dlhe trasy. A vyhody maleho auta ostavaju a su nezanedbatelne.
vencelín
@xxc
Vím kama tím míříte. Sám jsem s relativně malým vozem (Felinka) projel kraj světa. Ted mám MPV a zpět do menšího už bych nešel ani za boha 😁.
Co si budem nalhávat, malé vozy jsou většinou využívány na kratší trasy. Na ty delší je to spíše nouzovka.
xxc
@vencelín No vidite, a ja by som kludne siel aj do mensieho, len mi musi poskytnut pohodlie vacsieho auta a rozmery mensieho 😄
vencelín
@xxc
Vzhledem k tomu, že v autě na vejletech spím vevnitř či tam vozím kolo, tak z toho důvodu už bych menší nechtěl.
Ne že by to s krátkou Felinkou nešlo, ale bylo to o poznání více přeskládávaní a časově delší tetris než se současným vozovým parkem.
Emel
@xxc ty věci jsou neslučitelné. Malé auto nemůže mít nikdy komfort velkého, bez ohledu na peníze.
dodo24
@xxc komfort zásadne limituje rázvor auta a ten pri malom aute nenatiahneš...
Arese
@vencelín U městského pidiautíčka to fakt není to hlavní, Kroupo! Ta večerní průmyslovka by ti fakt prospěla!
vencelín
@Arese Ale Mlho, jezdil by jste v aute, ktere je hlucne, spatne se ridi, drnce a odskakuje a je v nem spatny posez????
ericn
@vencelín bylo by zajímavé zkusit UP GTI 😉
vencelín
@ericn
to ano relativne lehky drbajzlik s relativne cipernym motorem.to je asi jediny pripad kdy by se v souvislosti s timto autem dalo mluvit o pozitku z jizdy
ericn
@vencelín no jo, dobové testy se rozplývaly, včetně třeba Muldixe 😋
Emel
@ericn osvědčený recept v každém rohu kolo + hmotnost pod tunu funguje i s tou atmosférou a dává vzpomenout na doby, kdy 75k v Unu znamenalo štiku silnic. Dneska je doba jiná, ve srovnání s ostatními je ten litr max dostatečný... ale to neznamená, že by to řidiče nemohlo bavit.
ericn
@Emel jj já vím, btw to Uno 75 jsem kdysi jezdil, kamarád ho měl v ´90tých letech a byla to celkem zábavná krabička 😉
Arese
@PavelK_ Přesně tak, se Citigem jsem jezdil několikrát a vždy mě to v městském provozu bavilo, je to taková sympatická lehká motokára s koly v rozích, s velmi slušným řízením i řazením. A co teprve Up GTI, to musí být fakt řidičská pecka! 😊
PavelK_
@Arese s GTI jsem bohužel neměl to štěstí se svést, ale pár desítek kilometrů jsem se projel s celkem raritním UP! 1.0 TSI 66 kW. A už to bylo velmi zajímavé 😊
Josef Vik
Z této troji bych si určitě nevybral. Za mě je nejlepší koupě v této třídě Suzuki Swift.
Arese
@Josef Vik Ano, Swift býval skvělá volba. Než do něj vrazili hybridodebilizaci a vzápětí ho zprasili i dosti nepovedeným designem... 😞 A skvělou ostrou verzi samozřejmě zařízli... 😞
Trtkal
Miniaturní levná pixla jako pomník zlatých časů? Ještě jste sem mohli dát Felicii. 😁
vencelín
@Trtkal
jo, to mozna nez tyhle drbajzliky tak i ta felinka je mizna lepsi 😊.
Arese
@Trtkal U té se ovšem o zábavných jízdních vlastnostech hovořit fakt nedalo...
vavriska
Škoda, chyb v článku. Zajímalo by mě, kde by u těchto vozů autor hledal dveřní jednotky. Kontrola rozvodů po 120 tisících je zbytečná, předpis je 240 tisíc a nemají problémy s nájezdy nad 400 tisíc.
U TSI je rozdíl hlavně v GPF, CHZ ho nemá a má výrazně lepší reakce. Proto i ta změna oleje.
Taky by bylo dobré opět zmínit důvod koroze víčka nádrže a že je možné zadní podběhy doplnit.