Novinky
Sériová Škoda Epiq se poprvé ukázala na silnicích. Kabát stále tají, přesto ji poznáváme
16 komentářů
Vypadá to podivně už teď, strašný ponton. Má to 19" kola, co vypadají jako 16". Dost se bojím že id.cross dopadne stejně hned vzápětí - udělají z toho velmi obyčejně vypadající Taigun.
@maca02 Jako souhlas, že koncern je v tomto nepoučitelný, protože stále opakuje stejnou chybu otylého pontonu a malé prosklené plochy, přitom tyto PanzerWageny byly v módě tak před 20 lety. Stačí se podívat, jak velkou prosklenou plochu má Tesla a nebo třeba i BMW X5, které díky tomu vypadá designově vyváženě, i když je to reálně taky pěkně vysoká kysna... 😊
No, tak boční pohled není vůbec hezkej. Takovej kontejner na kolečkách...
@Futurista Tam veľa spravia plastové lemy blatníkov, opticky tomu pomôžu.
Téměř 3x vyšší produktivita ve Španělsku. To v tomto tisíciletí nebylo, proto revoluce.
Téměř zadarmo
S tou španělskou produktivitou při výrobě 800 000 sourozenců ID.2 a navíc se sodíkovými baterkami od roku 2027, bude to auto téměř zadarmo.
Tohle je jejich low cost počin, takže očekávám že 27 až to naběhne v množství a bude se to prodávat celý rok v provedení VW, Škoda i Cupra tak s 500-600k nebudou mít problém. 28 s 800k proč ne.
Nevim jestli to nove male Audi bude na MEB entry nebo na MEB plus ale tam bych na množství nevsadil. Ale třeba překvapí.
A 800k jsem nepsal já, navíc jsem pochopil že se pouštíš do produktivity a ne do množství.
Ja si myslím, že VW dobře ví, o co je hra a přizpůsobí se tomu.
Jinak 10kWh =1000 USD, takže bych to s tím příplatkem za baterku neviděl tak hrozně a to i když to budou prodávat 3x dráž. Motor je stejný, je to je jen o software.
Navíc ten výpočet nedává smysl, jen Elroq dal loni 130tis kusů.
Mmj, třeba update o 8kWh u Fordu Eksploreru u male baterky cenu vozu nezvýšilo vůbec, stejně tak, jako 15kW výkonu navíc a efektivnější pohon. Pokud to takto dopadne v koncernu s MEB plus stejně jako u Fordu, a Elroq dostane 58kWh za 800, tak bude muset být Epiq podstatně níže, jinak by ho Elroq s velikostí, místem a vlastnostmi převálcoval zcela. Jinak ten Eksplorer je za 880 v akční ceně…