Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Sériová Škoda Epiq se poprvé ukázala na silnicích. Kabát stále tají, přesto ji poznáváme

16 komentářů

PowerHouse
Revoluce u VW
Téměř 3x vyšší produktivita ve Španělsku. To v tomto tisíciletí nebylo, proto revoluce.

Téměř zadarmo
S tou španělskou produktivitou při výrobě 800 000 sourozenců ID.2 a navíc se sodíkovými baterkami od roku 2027, bude to auto téměř zadarmo.
ericn
@PowerHouse předpokládám, že to je ironie 😁👌
psel
@ericn jako proč a v čem? To je jako směšný když někdo zvyšuje svou produktivitu?
ericn
@psel jen dost pochybuju o tom. co si napsal. 800tis ks ročně iD.2 (+klony) nedá koncern ani ve snu. Malé auto za 600tis+ Kč se v takových počtech prodávat nebude, je to příliš drahé...
psel
@ericn kolik prodají těch drahých BEV aut které nikdo nekupuje? Skoro jeden milion, nárůst 32%, takže jich ročně prodali o 300k více .
Tohle je jejich low cost počin, takže očekávám že 27 až to naběhne v množství a bude se to prodávat celý rok v provedení VW, Škoda i Cupra tak s 500-600k nebudou mít problém. 28 s 800k proč ne.
Nevim jestli to nove male Audi bude na MEB entry nebo na MEB plus ale tam bych na množství nevsadil. Ale třeba překvapí.
A 800k jsem nepsal já, navíc jsem pochopil že se pouštíš do produktivity a ne do množství.
ericn
@psel No já si myslím, že budou rádi tak za 150tis ks ročně všech klonů. Ty parametry iD.Polo / iD.2 / Epiq / nebo jakkoliv se to bude dál jmenovat jsou hodně slabé. Tahle kategorie je "value for money" a dostat za 600tis Kč auto s mini baterkou 37kWh / dojezdem tak 250km je nesmysl... Pak můžeš mít produktivitu jako chceš 😉
psel
@ericn ono jde nejen o baterku ale i o spotřebu a taky o příplatky za vyšší verze. Takže si budeme muset počkat na testy spotřeby a hlavně na ceník.
Ja si myslím, že VW dobře ví, o co je hra a přizpůsobí se tomu.
Jinak 10kWh =1000 USD, takže bych to s tím příplatkem za baterku neviděl tak hrozně a to i když to budou prodávat 3x dráž. Motor je stejný, je to je jen o software.
Navíc ten výpočet nedává smysl, jen Elroq dal loni 130tis kusů.
Mmj, třeba update o 8kWh u Fordu Eksploreru u male baterky cenu vozu nezvýšilo vůbec, stejně tak, jako 15kW výkonu navíc a efektivnější pohon. Pokud to takto dopadne v koncernu s MEB plus stejně jako u Fordu, a Elroq dostane 58kWh za 800, tak bude muset být Epiq podstatně níže, jinak by ho Elroq s velikostí, místem a vlastnostmi převálcoval zcela. Jinak ten Eksplorer je za 880 v akční ceně…
maca02
Vypadá to podivně už teď, strašný ponton. Má to 19" kola, co vypadají jako 16". Dost se bojím že id.cross dopadne stejně hned vzápětí - udělají z toho velmi obyčejně vypadající Taigun.
Barry Lyndon
@maca02 Jako souhlas, že koncern je v tomto nepoučitelný, protože stále opakuje stejnou chybu otylého pontonu a malé prosklené plochy, přitom tyto PanzerWageny byly v módě tak před 20 lety. Stačí se podívat, jak velkou prosklenou plochu má Tesla a nebo třeba i BMW X5, které díky tomu vypadá designově vyváženě, i když je to reálně taky pěkně vysoká kysna... 😊
psel
@Barry Lyndon prosklená střecha je zlo a jestli to má být kvůli designu tak jsem proti.
Já se podívám na výsledek až to bude bez bublin a pak uvidím, jestli to stoji za komentář ať pozitivní nebo negativní
Barry Lyndon
@psel Se střechou naprostý souhlas. Já jsem myslel boční okna... 😊
Futurista
No, tak boční pohled není vůbec hezkej. Takovej kontejner na kolečkách...
Avantime
@Futurista Tam veľa spravia plastové lemy blatníkov, opticky tomu pomôžu.
ericn
@Avantime tenhle nový design fungovat nebude, i pod tou fólií to není hezké - vykradený grill bez masky a nárazník alá Jeep... No tvl...
psel
@Futurista kontejner na kolečkách je přece jen Tesla CT a tohle fakt jako CT nevypadá.
kozakm
@Futurista vysoký ponton, zapadlá kola jako obvykle...