Novinky
27 km/h je prostě moc.... Mohl by být znovu zaveden muž s červeným praporkem, který bude před každým autem upozorňovat chodce na projíždějící bestii. To ovšem problém nevyřeší. Vyřeší ho až zákonné ustanovení, že toho chlapa s praporkem bude financovat řidička/řidič každého vozu. Technologie snadno zajistí platbu podle uběhnuté vzdálenosti a dosažené průměrné rychlosti... Dále bude nutné - kromě snížení max. povolené rychlosti v obcích na 5 km/h - nainstalovat na vozy periskop umožňující kamerám a lidarům vidět za roh. A Česko by mohlo jít příkladem! Nikde jinde totiž není za volantem tolik dementů, úchylů a vožralů, takže pokud se opatření v ČR osvědčí, jinde už budou mít mnohem větší účinnost!
Kdybych ten vůz řídil já, tak bych tam v té situaci jel krokem a nic by se nestalo. Jenomže....já můžu myslet, kdežto AV nemůže...😒
kamarád z mládí mi vyprávěl, jak s děckama od nich z vesnice jezdili každý den do školy, do větší vesnice😊 a jejich oblíbená hra byla ruská ruleta, koho vylosovali, ten musel vystoupit z autobusu zadními dveřmi a bez rozhlížení přeběhnout cestu.
na vysvědčení v páté třídě to vyšlo na něho a probudil se osmého září téhož roku po dvou měsících, a zlomeniny mu kurýrovali ještě do listopadu😊 tak možná ty děcka hrály ruskou ruletu, kdo ví...
ale taky znám kluka, co se rozflákal na motorce a v nemocnici strávil 2,5 roku😊 takže ta ruská ruleta byla celkem v pohodě😊
na vysvědčení v páté třídě to vyšlo na něho a probudil se osmého září téhož roku po dvou měsících, a zlomeniny mu kurýrovali ještě do listopadu😊 tak možná ty děcka hrály ruskou ruletu, kdo ví...
ale taky znám kluka, co se rozflákal na motorce a v nemocnici strávil 2,5 roku😊 takže ta ruská ruleta byla celkem v pohodě😊
Umím si docela dobře představit, že lidský řidič by naopak nereagoval tak rychle jako taxi level 4 a rychlost, při které došlo ke srážce, by nebyla snížena o tolik. Uděláme lépe, když nebudeme hodnotit příliš zbrkle.
Už dnes když pojišťovny porovnávají nehodovost Wayma s lidskými řidiči, tak to pro lidi nevychází dobře cca 10x. S tím, že nejčastějším typem nehody je náraz auta s lidským řidičem do Waymo taxi zezadu, když opravdu zastaví na stopce. Ťukanec z nepozornosti člověka.