Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Callaway Corvette Convertible: kabrio s výkonem 616 koní

Roman Daněk
Diskuze (2)
Světoznámá ladičská firma Callaway se specializuje na tuning vozu Corvette. Na výstavu v New Yorku přiveze otevřenou verzi Convertible s výkonem 616 koní.

Chevrolet Corvette je ikonou amerických sportovních automobilů již řadu let. Poslední model C6 se nabízí i v ostré verzi Z06 s výkonem 507 koní. Ale kdo má málo, může se obrátit na společnost Callaway a nechat si k motoru namontovat kompresor. Na loňské výstavě v Los Angeles mezi řadou dalších novinek debutoval i vůz Callaway C16. Upravená Corvette C6 dostala přeplňování v podobě kompresoru a výkon agregátu vzrostl na 453 kW (616 k) v 6 200 ot/min. Maximální točivý moment 790 Nm nastupuje při 4 750 otáčkách.

Stejné úpravy se dočkala i otevřená verze Convertible, kterou ladičská firma Callaway představí v New Yorku. Zákazník si bude moci vybrat mezi dvojicí převodovek: u klasického 6rychlostního manuálu vám tuner zkrátí první čtyři stupně pro dynamičtější odpich a u 6stupňového automatu dostanete řazení pomocí pádel pod volantem. Vůz řidiče katapultuje z nuly na stovku pod neuvěřitelných 3,5 s a čtvrt míle s pevným startem pokoří za 11,6 s. Nejvyšší rychlost daleko přesahuje magickou hranici 300 km/h.

Silnější motor potřebuje změny na podvozku a lepší brzdy a ani tady Callaway nezaváhal. Na odpružení vozu spolupracovala další ladičská firma Eibach a kompletně přepracovaný podvozek a tlumiče mají několik možností nastavení. Silnější brzdový systém byl v režii firmy Stoptech. O dobrou trakci se starají pneumatiky Yokohama o rozměrech 285/30 ZR19 vpředu a 325/25 ZR20 vzadu.

Pro interiér jsou zvoleny pouze luxusní materiály, jako je kůže, alcantara, hliník a karbon. Nebude chybět ani speciální plaketka s pořadovým číslem. Další položkou výbavy kabiny je i dvojice anatomických skořepin Recaro Pole Position s vícebodovými bezpečnostními pásy.

Roman Daněk
Diskuze (2)