Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Může MPV z Číny nahradit milovaný VW Sharan? Zkusili jsme Dongfeng U-Tour!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)

Zatímco se všechny západní automobilky mohou přetrhnout, aby uvedly co nejvíce SUV, v Číně stále velmi úspěšně bojují i klasická MPV. A to i se spalovacími motory bez jakékoliv elektrické podpory.

Teď se začínají dostávat také do Česka, značka Dongfeng má v plánu se na ně zaměřit. Připravila si pro nás hned tři modely. Spalovací, hybridní a elektrický. Jako první se nám do rukou dostal ten nejlevnější.

Říká si Dongfeng Forthing U-Tour, je stejně velký jako Volkswagen Sharan, pod kapotou má přeplňovanou benzinovou patnáctistovku a na české zákazníky se snaží zapůsobit také zajímavou cenou.

Ve srovnání s nám dobře známými MPV má ovšem tohle svá východní specifika, které nemusí být každému po chuti. Jak na nás zapůsobil staromilský rodinný vůz z Číny a kolik vlastně stojí, zjistíte ve videu.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (25)

Doporučujeme

22. 4. 2024 12:57
Re: A má to diesel jako Sharan?
Tak to ani náhodou.
Diesel prosím, ale ani omylom nie TDI.
22. 4. 2024 12:54
Re: Dacia
800 vs. 500 je stále diametrálny rozdiel.
Liter a pol benzín z Číny max. za 500, vzhľadom na to, že je to MPV tak 600. Za viac ani podľa mňa nestojí. To len predajca má veľké oči a chce rýchle zbohatnúť, najlepšie do zajtra.
22. 4. 2024 12:52
Re: Na živo
Dobrý postreh. :yes: Na pohľad je to dosť kompaktné auto, nemyslím si, že dosahuje priestornosti Sharana, aj keď ten je v disciplíne zbytočného zabíjania priestoru umelcom. Hybrid by bol fajn, ale takýto model si rozhodne pýta diesel, aspoň dve verzie výkonu v rozsahu 100-150 kW.
22. 4. 2024 12:49
Re: Bože to je hnusný…
Jeden tento "krásavec" jazdí v mojom okolí, párkrát som ho už videl. Žiadna sláva to nie je, snaha podobať sa predkom Toyote alebo Lexusu je v kontexte so zbytkom dizajnu docela trápna. Interiér vyzerá naoko podstatne lepšie, chcelo by to zhodnotiť ho tak po 2-3 rokoch používania. Najsmutnejšie na tom všetkom je, že Európe aj s jej crossovermi v MPV triede celkom ušiel vlak, resp. sa na ňu úplne vykašlali. Mnohí už prišli na to, že SUV na MPV skrátka nemá. Ak hoci len časť z nich prejde k čínskym produktom, tak sú tradičné európske značky zase o kus hlbšie v ***i.
Avatar - chcíplý pes
21. 4. 2024 21:42
Re: A má to diesel jako Sharan?
Nikdo to nepřečte, Aleši… ani já