Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Martin Vaculík a ojetý VW Passat B8: Stárne důstojně?

První recenzi ojeté aktuální generace modelu Passat jsme přinesli před třemi lety. Jelikož jde o jednu z nejvyhledávanějších ojetin v českých bazarech, nastal čas se podívat, zda německá ikona umí důstojně stárnout.
Zpět na článek
22. 2. 2023 22:49
Passat Variant 2.0 TDI SCR, DSG, 2018, 125tis km
Mám toto auto z Německa přes Carvago už přes rok a 30 tis km. Závady žádné (skoro).

PLUSY: Vynikající aerodynamika, při míjení kamionu nebo i opravdu silných poryvech větru to na řízení vůbec necítíte, netřeba auto honit po silnici, skoro by se dal i pustit volant:-) :-)
Opravdu hodně místa pro 4 lidi, velkého psa, bagáž na dovolenou a ještě zbyde.
Výkony na pěkných silnicích a dálnicích (překvapivě:-), kdy ve 100 km/h se auto začne cítit jako doma a ve 160kmh skoro ani nevíte že jedete. Spotřeba asi 5-5,5, ale moc nezávodím.
Adaptivní tempomat, lane assist, brake assist, všechno funguje až překvapivě dobře a plynule.

MINUSY: HUKOT od kol. Nevím jestli to není tím, že motor při ustálené jízdě je prakticky neslyšný, aerodynamický hluk taktéž...každopádně potom slyšíte jakoukoli změnu drsnosti asfaltu, houpnutí... Vážně zvažuji nějaké odhlučnění podběhů. S tím trochu souvisí i audio... Základní repro hraje trochu hůř, než by člověk od Passatu čekal...
Docela dlouho se ohřívá motor - klidně i více než 15 km. Myslel jsem si že to dělá termoregulátor DSG, jako v mém předchozím autě ale v tomto kuse není... Vyměněn termostat a ventil v hadici a je to pořád stejné. Topí ale dobře...elektřinou :-)
Auto bez DCC na pneu s velkým profilem jede
Rozbalit vlákno
0