Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Francie chce zavést daň na luxusní auta

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (59)
Francie uvažuje o zavedení daně z velkých luxusních automobilů v rámci ochrany životního prostředí. Skutečným důvodem ovšem může být pomoc domácím automobilkám.

Francie zvažuje zavedení daně z velkých luxusních automobilů vypouštějících větší množství CO2 než menší modely. Tento krok má sice přispět k ochraně životního prostředí, ale jak uvádí ekonomický deník La Tribune a server Automotive News Europe, mohl by zároveň pomoci zpomalit pokles poptávky po vozech francouzských značek.

Za návrhem daně z velkých luxusních automobilů stojí nový francouzský ministr financí Pierre Moscovici a v případě, že bude daň skutečně zavedena, budou jí zasaženy především německé prémiové automobilky Audi, BMW a Mercedes-Benz.

Renault, Peugeot a Citroën ve Francii ovládají především trh s malými a kompaktními modely, zatímco prodeje jejich větších a luxusnějších modelů jsou zde nízké.

Studie vypracovaná k dani z velkých luxusních automobilů uvádí, že se jedná o ochranu životního prostředí tím, že zvýhodňuje menší a ovzduší méně znečisťující auta.

Ve skutečnosti se ovšem může jednat o jistou formu protekcionismu pro Renault a PSA, neboť jejím cílem je podle zprávy zveřejněném deníkem La Tribune získat zpět roční produkci 500.000 vozidel.

Renault a PSA se spoléhají především na prodej na domácím trhu. Prodeje lehkých francouzských automobilů přitom v květnu poklesly oproti stejnému měsíci loňského roku o 17 % na 197.671 vozů. Prodeje vozů koncernu PSA klesly o 28 % a Renaultu se snížily o 14 %.

Prodeje vozů francouzských značek v posledních pěti měsících klesly o 16 % na 1.009.379 kusů. Asociace francouzského automobilového průmyslu CCFA uvádí, že případě koncernu PSA se jedná o pokles o 22 % na 313.299 vozů a u Renaultu o 20 % na 248.200 automobilů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (59)
24. 6. 2012 12:45
Re: Ani se moc nedivím,
Tvoji reakci jsem si sice přečetl, ale odpovídat na ni už nebudu.
23. 6. 2012 15:30
Re: Ani se moc nedivím,
Komunista seš tak maximáklně ty.Tyhle "pravdy", co jsi sem vypsal, se tady totiž nosily jak za nacistů, tak následně za komunistů.

Jsi holt jeden z těc h ubohejch "čecháčků", kteří si myslí, jak jsou světoví, když melou do kola jim naočkované fráze (značně letité) a myslí si, že jsou něco extra. Právě a pouze z takových jako ty, se ta sorta práskačů a udavačů rekrutuje, my ostatní si nemyslíme, že "sraní" do vlastního hnízda vždy, všude a co nejvíc někoho osloví. Za ubožáka seš ty a nálepokovat druhé komunisty je zase jenom jedna z těch pár obohoučkých frází, kterých seš při svém IQ schopen.

I ty a tobě podobní mají právo na svůj názor, nakonec kdyby člověk nemohl číst názory zakomplexovaných duševních chudáků, kteří si podobnými ubohoučkými výlevy zřejmně dodávají sebevědomí, tak by nemohl ocenit ty, co zdravé sebevědomí mají a k podobným trapnostem se uchylovat nemusejí.

Takže ti nějak tak za ty tvoje bláboly vlastně děkuji.....
22. 6. 2012 18:54
Re: Ani se moc nedivím,
Sorry, nechtěl jsem se tě dotknout, netušil jsem že jsi zapálený komunista. Rozčílil jsi se tak, že by bylo moudré dát si pod jazyk nitrák, aby to s tebou nešlehlo.
Samozřejmě i tak máš právo na život i na vlastní názor.
22. 6. 2012 16:01
Re: Ani se moc nedivím,
Bravo!

Hlavně - jak je na tvém rádoby "světovém" příspěvku vidět, tak ona ta propaganda, s kterou sem nacisté v roce 1939 přišli a kterou užívalo hlavně gestapo jako docela účinnou techniku proti domácímu odboji, dodnes působí.

Sice je prokázáno, že největšími kolaboranty byli Francouzi a Holanďané (třeba z hlediska počtu třeba těch udání a dokonce nejen anonymních nebo např. s ohledem na fakt, že Češi za války zachránili desekrát více Židů než Holanďani...), podle historických výzkumů a především studiem metod gestapa (VHÚ se tím dost intenzivně zabývá a propagandou nezatížení mladší historici tohle - a třeba i v souvislosti s výročím atentátu na Heydricha dokázali už mnohokrát), ale někteří spoluobčané kategorie ˇ"čecháčkové" si myslí, jak jsou sami chytří, silní a důležití (nota bene, jak je ta "cizina" ocení...), když budou opakovat podobné přitroublá, vulgární a hlavně vylhaná tvrzení.

No, ale nakonec, do jisté míry máš přece jenom pravdu - ti, co nejvíce vykřikují o slabostech těch druhých bývají první, kdo ohnou hřbet a nebo je chytí s rukou v cízí kapse. Asi se znáš dobře a víš, za co stojíš a tímhle si potřebuješ dodávat odvahu a sebevědomí. Nakonec nemusíme chodit příliš daleko. Jeden takový moralista a bojovník proti korupci tak dlouho ječel o modré straně strak (i když andělé to rozhodně nejsou) a jejích zlodějských a korupčních manýrech, až si došel pro tu svoji "sedmičku" v krabici a skončil tam, kde je.....

Díky bohu znám řadu mladších lidí, kteří komplexy méněcennosti s výkřiky o českých udavačích a zkorumpovaném národě netrpí a světovost hledají ne na internetových diskuzích, ale třeba tím, že si (aniž by se styděli za to, že Češi jsou) postavení v cizině dokážou díky svým schopnostem a pracovitosti vytvořit......
22. 6. 2012 15:44
Re: Francie bojuje
No a stejně musel přijít Brit s Prusem a skončit to definitivně u Waterloo. JInak od té doby Francouzi přece jenom jednu válku vyhráli a to v roce 1854 proti Rakousku v Itálii, kdy "bobovali" za svobodu a sjednocení Itálie. A od té doby jeden debakl za druhým, přičemž jimi tak velkohubě oslavované vítězství ve 1. světové bylo zásluhou Britů a Američanů, kdyby jich nebylo, Němci by Francii srazili na kolena už ve 14. roce stejně jako se jim to podařilo půl století před tím - v roce 1870.

O účati Francie ve 2. světové snad nejvíce vypovídá skutečnost, že když maršál Keitel podepisovat kapitulaci v Berlíně, vstoupil do místnosti, kde měl být akt podepsán a kromě Žukova, Teddera a Spaatze zde byl i francouzský generál Latre de Tassigny. Keitel prohodil ke svým společníkům - Proboha, on je tady zase Francouz?

Už od dob před první světovou válkou je Francie zemí, která by chtěla vládnout světu a přitom na to nemá ani trochu....

Co se týká aut, problém je v tom, že takovéhle průhledné finty, jak odrovnávat konkurenci rozhodně EÚ nepomáhají a paradoxně mohou vést k likvidaci posledního, byť stále méně pevného svorníku, který tenhle bordel drží ještě pohromadě - ose Paříž - Berlín. Nicméně Němci už jsou ve schopnosti platit za všechny všechno na konci a ve chvíli, kdy se bude berlínská vláda v jakékoliv barvě muset rozhodnout mezi nespokojeností vlastních voličů a stálě mlhavější vějičkou "vládnout" s Paříží Evropě - výsledek bude dost jednoznačný. A navíc - Berlín a okolí je životaschopný (a lépe) bez Paříže a "jižního" křídla, ale pro Paříž by konec třeba měnové Unie znamenal definitivní katastrofu. Berlínu by se naopak ulehčilo.....