Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Perdigón: Nástupce Reventónu z pera českého designéra

David Bureš
Diskuze (11)
Lamborghini Reventón byla limitovaná verze modelu Murciélago se zcela odlišnou karoserií.

Lamborghini Perdigón je vize, jak by mohl vypadat budoucí nástupce modelu Reventón. Autorem studie je český designér Ondřej Jirec.

Automobil posunuje o krok dál současný designérský směr italské značky, který je inspirován neviditelnými letadly. Nevšedními, ostrými hranami tak má Perdigón ještě blíže „stealth“ letounům než třeba aktuální Aventador.

Vnitřek popisuje český designér jako strohý a funkční. Jasně patrná je zde inspirace studií Sesto Elemento z roku 2010.

Autor si představuje, že by Lamborghini vyrobilo zhruba 20 exemplářů tohoto automobilu, který by se stal vrcholem nabídky značky. Mezi konkurenty Perdigónu by mělo patřit například Bugatti Veyron.

Vlajkovou lodí Lamborghini byl v nedávné minulosti Reventón, který byl vyroben pouze v limitované edici 20 kusů. Automobil sdílel techniku s Murciélagem, tvary karoserie však byly zcela odlišné. Po kupé následovala také otevřená varianta Reventón Roadster, která vznikla v 15 kusech.

V příštím roce automobilka chystá další vůz tohoto typu. V plánu je 20kusová edice modelu Sesto Elemento vycházejícího ze stejnojmenného konceptu, který vážil pouhých 999 kilogramů. Sériový model má být určen pouze pro závodní okruhy.

Autor tohoto projektu, Ondřej Jirec, v současnosti studuje již čtvrtým rokem design automobilů na Art Center College of Design v kalifornské Pasadeně. V průběhu svých studií měl tento designér možnost pracovat jako stážista pro designová studia Hondy v Los Angeles, Bertone v Itálii a Aston Martin ve Warwickshire ve Velké Británii.

David Bureš
Diskuze (11)
Avatar - šmoula nešika
13. 10. 2012 12:33
Re: Šokatózní
Vypadá to trošku jako nějakej angličák >:-[] :no: :no: :no: a né lambo.
12. 10. 2012 22:29
Bez nápadu
Sice render kvalitní, ale studie absolutně bez nápadu. Nevidím žádnou návaznost na minulé modely. Opravdu otřesným prvkem je ta fake LED turbína zapasovaná do předního okna.
Celkově se dá říct, že navrhnout sporťák není zase takový problém. Nemusí se řešit praktičnost ani výrobní náklady, tak se tam prostě plácne hodně hran, hodně skla, nějaké difuzory a cool sporťák je na světě. To takhle třeba studie malého auta do města, které by přineslo něco nového, bylo variabilní a praktické, to už je tvrdší oříšek...
Avatar - salamoon
12. 10. 2012 21:16
ach jaj...
...dalsi koncept lamba.... dobry dizajner si nevyberie povrchny projekt,ako je projekt lamba. je toho plny internet,a vsetky su skoro rovnake.hranatejsie a clenitejsie variacie na sucasne modely... a vsetci si pritom hovoria,ake je to cool a brutal,a ako z toho budu vsetci uvareni.... blbost,je to nuda. :no:
technicke prevedenie je ale vyborne...
Avatar - white label
12. 10. 2012 20:27
Re: Lamborghini
:yes:
12. 10. 2012 20:12
Re: Lamborghini
Do série sa tie mraky hrán dostanú asi ťažko, ale to nemení nič na fakte, že je to famózny návrh. Všetky palce hore :yes: