Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover: Nový Defender přijde v roce 2012, zcela nový v roce 2015

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Zatímco zhruba před dvěma týdny nám Land Rover sdělil informaci, že nástupce Defenderu přijde za tři roky, nyní je možná vše úplně jinak.

Poslední tisková zpráva hovoří o nahrazení Defenderu už příští rok, aby vše vzápětí popřela a uvedla znovu letopočet 2015. Zatímco „nový Defender“ byl v tiskovém prohlášení avizován na rok 2012, „zcela nový Defender“ (all-new) byl potvrzen na rok 2012. Zdá se, že marketing vládne už i v britské kolébce off-roadů.

Každopádně zákazníci, kteří si ještě chtějí koupit klasický Defender, by v tuto chvíli měli vzít prodejny raději útokem. Koncept DC 100 je totiž reálným předobrazem nové generace.

Zatímco Defender je stále evolucí klasického Land Roveru první série z roku 1948, sériová podoba DC 100 bude zcela nová. A to včetně hliníkové platformy, elektronického systému pohonu všech kol Terrain-i a využití poznatků z oboru letectví a kosmonautiky.

Otázkou je, zda taková technika bude pro všechny dobrodruhy, horaly, lesníky, pracovní čety, záchranáře a mnohé armády světa včetně české použitelná. Více informací o konceptu DC 100 i jeho otevřené verzi Sport přineseme v samostatném článku.

Aleš Dragoun
Diskuze (6)
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
15. 9. 2011 09:51
Re: FL Yeti
No jasně, to je jediná podoba...
Avatar - dicky
14. 9. 2011 21:29
Re: do terénu ne, běžte prosím k Toyotě
Tak trochu smerovani teto ikony jde uplne mimo ......
To snad ani nemuzou myslet vazne elekt. pohon kol a jine podobne blbustky do defendra??
Jinak toto co ukazuji nejak nevypada ani nahodou jako vuz pro lidi co meli defender radi a byl jejich dennodennim spolecnikem na cestach.
Vypada to ze u iveco se svym massif modelem bude jedinna zachrana pro lidi v terenu co by chteli neco co se podobá land roveru.

Avatar - beibej
14. 9. 2011 17:36
do terénu ne, běžte prosím k Toyotě
Jasně když Defendra tak na min. 20" elektronech s nízkym sportovním podvozkem. Na okruhu se musím udržet aspoň na dohled BMW x6M. Holt rozenej sporťák. :no:
Avatar - gld
14. 9. 2011 16:58
Re: FL Yeti
Všetko čo má teraz čierne A-stĺpiky je Yeti? :-O
Avatar - Wen Věčněžasnoucí
14. 9. 2011 14:06
FL Yeti
Nejsem si jistý, jestli je šťastné dělat Yetiho po FL ve třídveřové variantě... >:-[]