Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nissan NV200 EV: Elektrický test začíná

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nissan zahájil testovací program elektřinou poháněného užitkového modelu NV200 EV.

Japonská automobilka Nissan startuje testování elektromobilu na základě užitkového modelu NV200. První fáze byla zahájena v pondělí 4. července 2011 na domácí půdě.

Schinichi Nabekura, prezident a generální ředitel Japan Post Service Co., Ltd., převzal první Nissan NV200 EV. Tento elektromobil bude od začátku července zhruba dva měsíce sloužit ke sběru i rozvozu pošty ve městě Yokohama v prefektuře Kanagawa.

Po dvou měsících provozu tohoto vozidla budou vyhodnoceny výsledky z běžného provozu. Nissan předpokládá, že budou následovat další testy užitkových elektromobilů ve spolupráci s různými společnostmi v Japonsku i v Evropě.

Japonská automobilka má v plánu stát se světovou jedničkou na trhu s vozidly s nulovými emisemi. Užitkový NV200 EV se má po hatchbacku Leaf stát jejím druhým sériovým elektromobilem.

Již na autosalonu v Tokiu na podzim roku 2009 odhalil Carlos Ghosn plány na jeho výrobu a uvedl, že se má jednat o flexibilní vozidlo, které má najít využití ve městech jako ambulance, taxi nebo rozvážkový vůz bez škodlivých emisí.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)