Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Nový iPhone 5 možná nebude kompatibilní s dnešními konektory

Aleš Jungmann
Diskuze (26)
Také ve svém voze používáte konektor či dokonce držáček pro iPhone a těšíte se na iPhone 5? Pak pro vás máme špatnoiu zprávu.

Příznivci společnosti Apple a jejích produktů by mohli být rozčarováni: podle dostupných informací se totiž může stát, že nový iPhone 5 změní konektor.

Místo dosavadního 30pin konektoru začne Apple využívat služeb konektoru menšího, s devatenácti piny. To překazí komunikaci nového iPhone s automobily, jejichž výrobci reagovali na oblíbenost tohoto zařízení a kteří jej zákazníkům nabídli. Jako první se v nabídce „jednoúčelového“ konektoru osmělilo v roce 2004 BMW, časem se přidali i další velcí hráči.

Samozřejmě zde zůstává možnost propojit iPhone se systémem automobilu klasickým USB konektorem, který již začíná být součástí standardní výbavy i u levnějších automobilů.

Stále častější možností je také streamování hudby přes Bluetooth, kde odpadá nutnost starat se o kabely či jakékoliv přípojky. Problémem je, že palubní systémy se neustále vyvíjejí a nabízí například připojení k internetu a sociálním sítím. A Bluetooth bohužel v současné době neumí zajistit přenášení videa.

Aleš Jungmann
Diskuze (26)
Avatar - Doupik
29. 7. 2012 20:49
Redukce
Už na internetu vyšly články, které připouští existenci redukcí konektorů, takže některá příslušenství by fungovala.
29. 7. 2012 15:46
Re: :o)
Ji přesně tak, navíc to bude draze :no:
Avatar - HitmanPB
29. 7. 2012 14:54
Re: :o)
Plne súhlasím, automobilky Apple jednoducho nemôžu ignorovať už vzhľadom na jeho rozšírenie vo svete a hlavne kvoli US trhu. V konečnom dôsledku to však zaplatí zákazník.
Avatar - positivemind
29. 7. 2012 14:46
Re: ...
Odpověděl sis sám :-) když mám iphone třeba na zemi nebo někde pohozený v autě, prostě si ho za kabel přitáhnu. Je to super řešení ;)
Avatar - boost.
29. 7. 2012 12:08
Re: Jablečné nestandardy
>:-[] :yes: